Aan Roborob

Naar Buiten - Inrichten

Beste Roborob,

Ze moeten even een foutje in je herstellen.

Blijkbaar hadden je software-developers niet door dat 1 april-grappen alleen op 1 april moeten worden gemaakt.

Gisteren was er weer zo’n oprisping.

Eerst die grap dat jullie van D66 een Europese FBI willen: een politiedienst die in heel Europa kan verhoren, huizen kan doorzoeken en arrestaties kan doen. Een beetje zoals die knokploegen van Macron zeker?

En ’s avonds presenteerden jullie Sophie in ’t Veld als de toekomstige potentiële leider van de liberale fractie in het Europees Parlement. Dus na de zakkenvullende Joseph Goebbels-kloon Guy Verhofstadt (bewijsstuk 1) zouden D66 en de VVD (!) in het Europees Parlement onder leiding van de grootste hypocriet binnen uw partij (bewijsstuk 2) moeten gaan ja-knikken tegen koning Frans Timmermans de Eerste? En waarom? “Wij vinden het hoog tijd voor een vrouw.”

Het ontbrak er nog maar aan dat jouw Tweede Kamerlid Kees Verhoeven voorstelde om de totaalwappie Gretha Thunberg (bewijsstuk 3) als stagiare binnen te halen, omdat dat zo’n “inspirerende persoonlijkheid” is, “een voorbeeld voor ons allen”. Terwijl-ie eigenlijk gewoon toe is aan vers stagiairevlees (bewijsstuk 4).

Eerlijk gezegd vond ik maar één grap van D66 deze maand geslaagd.

Je was met een cameraman naar een ouder echtpaar geweest dat een huis had gebouwd van tempex, piepschuim. En je twitterde: “Met ‘legoblokken’ bouwden Heikki (LOL, JD.) & Angela (ROFLOL, JD.) hun prachtige, duurzame huis. Makkelijker dan een IKEA bouwpakket. Het is er altijd lekker warm. De energiekosten zijn maar 80 euro per jaar.”

Waarom ik LOL’de? Omdat de voornaam ‘Heikki’ in Nederland volgens het gerenommeerde Meertens Instituut maar 19 keer voorkomt (bewijsstuk 5). En uitgerekend zo’n naam gaven jullie de acteur in het filmpje.

En waarom ik ROFLOL’de? Vanwege de voornaam ‘Angela’ natuurlijk!

Ik ken ook een Angela die in de weer is met Legoblokken.

Met Legoblokken biedt Angela enig gevoel van veiligheid aan bezoekers van drukke plaatsen en joodse instellingen op ons voorheen prachtige, veilige continent. Makkelijker dan goede grenscontroles. Het is gouden handel voor de betonindustrie. En heeft niets te maken met de islam.

Wereldgrap van je!

Al denk ik toch: doe het voortaan gewoon op 1 april zelf.

Voor de zekerheid.

Geef je het even door aan je developers?

En doe meteen de groeten aan de omkoopneukhuteigenaar. Moet zwaar zijn, op die leeftijd nog een keer vader worden (bewijsstuk 6).

Nou,  groetjes!

JanD

PS. Wist je dat je al voor 3,3 cent per dag ‘lid’ van J62 kunt worden?

5 thoughts on “Aan Roborob

 1. Van het internet (onder de Tweet van Rob):
  Door Jan Jansen:
  Heikki Korpela is overigens mede-oprichter van de piepschuimfabriek waar de blokken vandaan komen. Goed voorbeeld @RobJetten #prutser. Nu een succesverhaal van een gezin met een beneden modaal inkomen dat drie hoog achter woont.
  Reactie van Jo Kerp:
  RobJetten die reclame maakt voor Korpela zijn chemische EPS* fabriek Unipol uit Oss.
  *Grondstof: Koolwaterstof uit aardolie en steenkoolteer.
  *Gevaar: Bij verwarming komen schadelijke stoffen vrij als koolmonoxide, koolwaterstof en aldehyden.
  Interessant.

 2. Laatst een mooie documentaire gezien over de “bullshiteconomie”. Consultants, “agilemanagers”, “lean and mean”-zwetsers houden elkaar op kantoor en bij seminars oeverloos bezig met duurbetaalde lucht, terwijl het werkvolk afgeknepen wordt.
  D’66 staat voor “bullshitpolitiek” In yuppie bubbelland wordt hip en leuk hypernationaal mobiel, van alles bedacht en bij elkaar geluld; waar niemand op zit te wachten. Sterker, mensen met gezond verstand prikken het direct door. Hoorde mevrouw In’t Veld gisteren op de radio in debat over de Europese politie. Alle betrokkenen beargumenteerd tegen. Maar nee mevrouw “gelooft” in EU, daar kwam het op neer. Want zonder EU kunnen we niks wezenlijks oplossen, dat is steeds het mantra. Terwijl een kind ziet dat er juist dóór EU zo weinig concreet en efficiènt wordt opgelost (grensbewaking bv ). Als het aan D’66 ligt krijgen we beleid op beleid, controle op controle (op media bijvoorbeeld) totdat iedereen platgedrukt is onder verstikkende Brussel-bureaucratie. Leuke speeltuin voor de dikbetaalde bullshitpolitici, bullshitambtebaren en -lobbykantoren. Normale mensen mogen alsmaar hogere belasting betalen die wordt rondgepompt in vokstrekt ondoorzichtige subsidiecircuits (bv voor “het klimaat”). Iedereen met de ogen open ziet het gebeuren en zal er tegen zijn. En toch gebeurt het. De VVD trapt niet op de rem, het CDA niet: allemaal zijn ze al onderdeel van en hebben persoonlijk belang bij deze bullshit. Rutte staat nergens voor, die verkoopt nog de duvel en zijn ouwe moer voor machtsbehoud. Hij is de vleesgeworden ijsverkoper: als de marketing maar draait. Dijkhoff: slappe zak. Buma: bezig aan laatste rondje. Ascher: vaag geleuter. Alle partijen te klein om eens ergens principieel aan vast te durven houden en dat af te dwingen. Zijn we dan verloren: nee! Stem 23 mei op de tegenpartijen. Voordat het te laat is en niemand meer invloed voelt en heeft op zijn eigen omgeving, zijn eigen vrijheid, zijn eigen veiligheid. “Brussel” verantwoordelijk = niemand meer concreet afrekenbaar. Pure bullshit.

Comments are closed.