Aan Rob Jetten

Beste Robbie,

Betrapt!

Aanvankelijk dachten we nog dat Lars Westra gewoon een bijdehand ventje was dat zich allerlei zorgen over het klimaat had laten aanpraten.

Dus dat hij op 9-jarige leeftijd een ‘bedrijf’ inschreef bij de Kamer van Koophandel: geinig.

En dat hij op zijn 12e Provinciale Staten van Gelderland toesprak: boeien.

Al snel bleek de vork iets anders in de steel te zitten.

Lars’ vader Jan verdient zijn brood in de klimaathandel, werkt momenteel voor de provincie Gelderland en kon zodoende wel wat vlees en bloed regelen toen er gescoord moest worden bij politici en bevolking. Die vader bleek ook achter het ‘bedrijf’ van zijn zoontje te zitten.

Als je je er ook maar een beetje in verdiept, zie je bij die Jan Westra precies hetzelfde oudergedrag als bij Malena Ernman en Svante Thunberg, de ouders van het Zweedse aspergermeisje Greta, dat misbruikt wordt om de bankrekening van de familie te spekken met optredens over de hele wereld.

Ik moet daar persoonlijk niks van hebben, van zulke ouders.

Maar dat geldt net zo goed voor moeders die met hun doorgaans talentloze dochters schoonheidswedstrijden aflopen en vaders die hun zoons tot huilens toe ‘enthousiasmeren’ om de nieuwe Johan Cruijff te worden.

Kinderen zijn geen kippen waarmee je je meldt bij de jaarlijkse pluimveekeuring in het Dorpshuis.

Kom ik nu terzake.

Niet alleen Jan Westra misbruikt Lars, maar ook politici doen dat.

Eerst zag ik het bij GroenLinks-Tweede Kamerlid Tom van der Lee. Die was boos dat PVV-Statenlid Marjolein Faber Lars bij zijn optreden in de Gelderse Staten had geadviseerd lekker te gaan voetballen en andere dingen te gaan doen die bij zijn leeftijd horen.

“Prachtig én moedig hoe de 12-jarige Lars meer urgentie in de aanpak van de klimaatcrisis bepleit. En miezerig dat een klimaatsceptische PVV-politicus het politieke engangement van deze jongen op botte wijze de kop probeert in te drukken”, zei hij.

Uitgerekend Tom van der Lee, het Kamerlid dat in een eerdere baan bij Oxfam wegkeek toen boven water kwam dat medewerkers van die organisatie zich schuldig maakten aan seksueel misbruik van kinderen.

Je zou er om lachen als het niet zo triest zou zijn.

Het bleek met Van der Lee niet op te houden.

Want er was nóg een Kamerlid dat Lars had misbruikt voor politiek gewin.

Jij.

Er dook een propagandafilmpje op waarin jij Lars zogenaamd spontaan ontmoette in de tram, hij je aansprak omdat zijn ouders ruzie over jou gehad zouden hebben en dit en dat en zo en zo en meer van die compleet gescripte onzin.

Hier, dit filmpje.

En zo was er veel meer materiaal.

Kortom, Rob, er werd niet alleen nogmaals bewezen dat je ook maar een matige acteur bent die door anderen verzonnen tekstjes voorleest en liegt en bedriegt om de kiezer te paaien.

Nee, het bleek dat je –in navolging van jullie grote voorbeeld– een ordinaire kindermisbruiker bent.

Bah.

Kijk, je kon veel van je voorganger Alexander Pechtold zeggen – en dat moeten we vooral ook blijven doen.

Maar hij misbruikte géén kinderen voor zijn propaganda.

Hij maakte ze alleen maar, her én der 😉

Groet,

JanD

UPDATE Mevrouw Urgenda en meneer Touwtje waren ook al bekend met de toyboy van Robbie.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.

Films en series

21 thoughts on “Aan Rob Jetten

 1. Jan D, wederom een prachtig stuk, goed geschreven en onderbouwd. Dit land wordt geregeerd door niet capabele maar door leugenaars en fantasten.
  Linksom of rechtsom ze willen hun ideeën opleggen aan het kiezersvolk. Zonder enige scrupules worden er scenario’s bedacht en al dan niet op film uitgebracht.

 2. Wat een ziekmakend filmpje waar de kots vanaf druipt. En dat noemt zich politicus? Hij gedraagt zich als een geile hond met z’n tong uit zijn bek.

 3. Het zegt toch wel wat als volwassenen kinderen misbruiken voor hun eigen politieke doeleinden. Kinderen die nog geen (volledig) beeld hebben van het hele spectrum van aanleidingen, oorzaken, gevolgen en waarschijnlijkheden. Deze volwassenen zijn zoals bekend vrijwel geheel uitsluitend links, want daar teelt de op buikgevoelens en drogredenen met rationalisaties doorspekte argumenten om die weerloze kindertjes niet geprogrammeerde robotjes op te voeden tot groenslinkse kindsoldaatjes, welig.

  Het zegt ook wat als je je als kind laat misbruiken door volwassenen voor zulk hysterisch en overduidelijk politiek gemotiveerde zaken. Ook al kan je dit als kind nog niet heel erg rationeel plaatsen of verwoorden, instinctief moet er toch wel een rood lampje in het brein gaan branden als er zo op je gestuurd wordt. Behalve bij de linkse kindsoldaatjes want die zijn wat minder weerbaar. Oftewel klimaatmongooltjes. Niks geen afkrakende of botte opmerkingen verder want ook zij horen erbij en juist zij horen liefde en begeleiding in deze voor hen moeilijke wereld te krijgen. Anders worden die klimaatmongooltjes ook nog eens sneeuwvlokjes. Iedereen kent ze ondertussen wel, van die jankertjes die al voor hun 25e een burn-out beweren te hebben. Twijfels aangepraat over hun seksuele identiteit, twijfels aangepraat over hun seksuele voorkeur, twijfels aangepraat over nooit bewezen door mensen veroorzaakte klimaatverandering, zijn deze kindsoldaatjes snel opgebrand in hun virtuele onnatuurlijke wereld waar gevoel boven waarheidsvinding en balans staat.

  Men kan alleen maar speculeren welke gevolgen het zal hebben wanneer deze klimaatmongooltjes eindelijk ontdekken dat zij slechts zijn misbruikt om politieke doeleinden. Misschien wel de nieuwe generatie terroristen, dit keer rechts. Dan is het boontje komt om z’n loontje!

 4. Lars en Greta moeten leren, lachen en spelen, en niet actie voeren. Hun nog geringe onderscheidingsvermogen maakt inname van standpunten in complexe zaken ridicuul. Dit is kinderen vervroegd uit hun onbevangenheid halen. Foei! Wij denken ook zonder hun blabla aan hun toekomst.

 5. Krijgt dit land niet gewoon de politici die het verdient Jan..?
  Zitten de condities daarvoor niet ingebakken in de grond- en kieswet.?
  Geen kiesdrempel, kiezers met nauwelijks VWO diploma, behoud van pluche zetel na afsplitsing, geen corrigerende referenda..
  Met beetje handigheid en schaamteloosheid ligt een carrière van paaldanseres tot goed betaald politica in Nederland zo voor ‘t grijpen.
  Niet de danseres maar het het uit dominees- en sjacheraars bestaande Volk valt te verwijten..
  Als chroniqueur kun jij weinig meer dan optekenen.., ook wel zo veilig trouwens..
  En dat gaat prima..

 6. En zo worden de menselijke geesten continu vergiftigd door de linkse deugers en D66 hypocriten en leugenars. Uitstekend dat je aan de kaak stelt, Jan

 7. Zonder overdrijving vind ik dat kinderen onder 16 niet activisme mogen bedrijven, zoals ze onder 18 ook niet mogen stemmen.

 8. Prachtig en krachtig verhaal.
  Mis alleen dat de kinderen in de modder zoeken naar kobalt met hun blote handen, zodat wij elektrisch kunnen RIJDEN.

 9. En zo Geachte hr Jan was HITLER ook begonnen op scholen en Verenigingen ZIEHIER de Geschiedenis herhaalt zich

 10. Dit vind ik toch wel heel erg, dat dit allemaal gebeurt. Van de zotte. En er wordt maar doorgedramd. En wat je er ook over vermeldt. Er verandert niets. Ze kunnen dat toch verbieden om kinderen een podium te geven. Stel je voor…..straks mogen ze ook nog stemmen. Asjeblieft niet zeg.Tallie

 11. Mensen die kinderen menen te moeten misbruiken voor eigen (politieke) doeleinden kunnen wat mij betreft niet hard genoeg worden aangepakt. Dat geldt overigens evenzo en zelfs nog meer voor organisaties en media die dergelijk kindermisbruik aanmoedigen door het te faciliteren (prov. staten van Gelderland) en/of te propageren (de media). Zonder aandacht zal dergelijk misbruik immers niet lonend zijn.

 12. Beste Jan, geweldig. Ik lig nog in een deuk.
  Ik hoorde gisteren uit betrouwbare bron op de jazzclub hier dat Poetin via via er voor had gezord dat jouw aspergemeisje daar zo tekeer mocht gaan met het kennelijke doel om opzettelijk tweespalt te zaaien in het westen om de deelnemende landen uit elkaar te drijven.

 13. Deze wereld is doodziek. Niets meer aan te doen. Ik hoop dat Pia snel de hele rotzooi komt opruimen, ze heeft er lang genoeg op gewacht.
  Werkelijk waar, ik zou nog liever door satanisten bestuurd wo – of wacht…

 14. Ik ben een warm voorstander van politiek en maatschappelijk debat – onmisbaar voor een levende democratie. Maar ik ben tegen zurige persoonlijke aanvallen.

 15. Gewéldige brief aan onze robbie, ik vond het áltijd al een vies ventje, maar dat hij zich zó ver naar beneden heeft weten te jagen, is wel héél erg, maar dat zal wel in zijn clubje passen !!!!! 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍

 16. Je zult maar zulke ouders hebben. Rücksichtslose geldwolven.
  Wat Alexander pechtold betreft….wat doet die eigenlijk bij het CBR?
  Gewoon z’n tijd uitzitten tot er een burgemeester nodig is? Of, misschien Commissaris der Koning? Ondertussen wacht ondergetekende al bijna 5 maanden om bericht te krijgen dat hij zich kan laten keuren bij een CBR arts. CBR schreef al dat ik pas bericht krijg, 3 dagen NA verlopen van rijbewijs op 2 februari 2020. Dan heb ik de zaak al een half jaar daarvoor in gang gezet. Gaaf land mensen, Echt goed geregeld.

 17. Meesterwerk weer Jan. Je bent een van de weinige echte onderzoekende journalisten in het westen. Wen er nooit aan, maar blijf alstublieft zo, fanatiek en bedreven, de hypocrisie ontmaskeren, de naakte keizer roepen, het klatergoud wegschuren, de neplach villen. Het blijft bittere noodzaak want een aantal lamlendige zakkenvullers zit ons land al zo’n jaar of dertig ernstig naar de kloten te helpen. En te weinig mensen willen het weten.

 18. 30 jaar geleden riepen oudere collega’s al , ” we gaan naar de klote “.
  Ik werkte toen bij de Politie Rotterdam. Geloof me het is uitgekomen. Integriteit is nog te vinden bij enkele rechtse politici. Nederland is alleen te redden als Trump minister president wordt.

Comments are closed.