Aan Rob Jetten

Pampers 2-2019

Beste Robbie,

“Nederland is nu het vieste jongetje van de klas”, twitterde je gisterochtend.

Als je China, de Verenigde Staten, India, Brazilië, Rusland, Japan, Canada, Duitsland, Congo, Indonesië, Australië, Zuid-Korea, Mexico, Bolivia, Myanmar, de Centraal Afrikaanse Republiek, Groot-Brittannië, Soedan, Frankrijk, Turkije, Thailand, Italië, Oekraïne, Polen en Spanje allemaal niet meetelt, heb je een punt.

We willen nou eenmaal de fabrieken in Botlek en Europoort niet sluiten.

Als het gaat om de CO2-uitstoot per ínwoner, staat Nederland overigens op de negende plek in de top 10 van schóónste landen.

Je zou dus kunnen zeggen dat Nederlander eerder het schoonste, dan het vieste jongetje van de klas is.

Kwestie van welke cijfers je pakt.

Het hoogtepunt van het rituele dansje dat gisteren in de Tweede Kamer dan eindelijk werd gemaakt over het maffiose Klimaatakkoord, was voor mij trouwens het debatje tussen PVV-voorman Geert Wilders en jou.

Wilders somde een klein deel van je vele recreatieve reizen per vliegtuig van de laatste paar jaar op. “U heeft zeker twintig vliegreizen gemaakt naar de andere kant van de wereld. Grote mond dat het allemaal niet mag, maar u bent zelf een grote vervuiler.”

Je repliek zei álles over hoe de politieke elite denkt.

“Ik vlieg weleens, dat is slecht voor het milieu. En daarom ben ik een groot voorstander van een vliegbelasting, zodat mensen zoals ik, die af en toe het vliegtuig pakken, ook een eerlijke prijs betalen voor die vervuiling.”

Over ‘weleens’  en ‘af en toe’ valt niet eens te twisten; je vliegt váák. Meer dan zeker 95 procent van alle andere Nederlanders.

En hoe hypocriet is het dan om niet te beloven je leven te beteren, maar te zeggen dat je bereid bent een paar euro extra voor elke vliegreis te betalen?

Verlaagt dat de CO2-uitstoot? Zorgt dat dat Nederland niet langer ‘het vieste jongetje van de klas’ is? Of zorgt die vliegbelasting ervoor dat mensen met normale of lagere inkomens om financiële redenen (nog) minder kunnen vliegen en maakt die paar centen voor ‘jouw soort mensen’ geen ene fuck uit?

We weten allebei de antwoorden wel, hè?

Fuck de burger!

Je bent niet in de voetsporen van Hans van Mierlo getreden, maar in die van Ed Nijpels.

Groet,

JanD

17 thoughts on “Aan Rob Jetten

 1. Hij vindt kernwapens ook smerig. Kernwapens hebben hooguit 500.000 levens gekost. Misschien gezorgd dat er minder doden vielen (discussiepunt) Alleen in Syrië conflict al zijn er net zoveel doden gevallen. Met mes, katapult, pijl en boog en gewoon wapentuig.
  Kernwapens zijn verworden tot schaakstukken die niet worden gebruikt.
  Maar Jette ziet dit niet, Is hij te dom voor.

 2. In de eerste plaats zijn al die verkleinwoorden echt ontzettend goedkoop.
  In de tweede plaats geeft Jetten in het debat gewoon aan, om waar mogelijk, meer met de trein te gaan. EN hij geeft aan, en vervolgens negeert Wilders dat compleet, dat hij wil dat de grootste schouders de zwaarste lasten gaan dragen. Lijkt mij gewoon netjes.
  Probleem bij Wilders is dat hij het hele probleem ontkent. Ook de gewone man heeft straks natte voeten.

 3. Een praatje voor eigen parochie en voor GROEN LINKS maar tegen de eigen bevolking, want wie moet dit gelach betalen ??? het bedrijfsleven berekend de kosten gewoon door in hun producten toch !!!!

 4. Het niveau van debatteren is met name door die rassist Wilders erg laag bij de grond geraakt. Hij mag zich netter leren uitdrukken maar zal het, vrees ik, niet meer kunnen en willen leren.

 5. Yep, heel goed, Jan. Deze D66 jongen faalt al op voorhand. En daar moeten wij intrappen, in die klimaat hoax?

 6. Hoelang gaat dit al we worden constant voor de gek gehouden worden door die suikerspin magnaat

 7. Dit gehannes met dat klimaatakkoord begint steeds meer op een moderne versie van Animal Farm te lijken waarin iedereen gelijk is en evenveel kan reizen, maar ‘eternal filthy smiling human anal fuckbots’ als Rob Jetten gelijker blijken dan de anderen, de hele wereld rondvliegen maar zonder schaamte het vingertje naar anderen wijst om die financieël te straffen voor het ‘gewone leven’ dat die leidt.

  Het geeft ook haarfijn weer wat er mis is gegaan met d’66 van oorspronkelijk een anti-establishment partij zonder ideologie die de politiek wilde hervormen tot een gevestigde partij met dogmatische groen ideologisch narcisme waar elk op realiteit gebaseerd pragmatisme is ingeruild voor hoogstaande minachting voor de gewone burger met slechts één stap afstand tot geïnstitutionaliseerde dictatuur wat het natuurlijk de-facto allang is.

  Zou die eeuwige glimlach wat niets anders is dan een uiting van aggressief narcisme ook blijven als zijn hoofd letterlijk op het hakblok ligt?

 8. edje hoort bij de Demmink-kliek. Hoge VVD’ers die jongetjes misbruik(t)en of het in de doofpot stoppen. Zoals Annemarie Jorretsma. Lijsttrekker VVD voor 1e kamer… Nooit iemand voor veroordeeld. Edje pleitte rond 1980 er zelfs voor om het legaal te maken, kindermisbruik.

  Hoort Jetten ook bij deze club?

 9. Volkomen het gelijk van Wilders, hij was bereid een paar euro meer te betalen voor zijn vliegreizen.
  Reken maar dat zijn spindoctor hem dat zal in wrijven.
  Ongeschikt, maar dat wisten we al, wordt binnenkort vervangen door vrouwtje Laag.

 10. Deze mijnheer vliegt de hele wereld rond. Op wiens kosten eigenlijk?? Er zullen wel een paar “dienstreisjes” bij zijn die hij zelf niet betaald. En dan is die paar extra euro ook geen probleem. Ook wil hij niet snappen dat hij op deze wereld zijn riante bestaan ook een beetje aan die kernbom heeft te danken. Hoe zou de wereld er anders uitzien als er geen bommen in/op Japan waren gegooid.”

 11. Of hij nu wel of niet vliegt zal mij een zorg zijn. Wat mij wel een zorg is dat men het klimaat wil veranderen zonder alle factoren te weten waarom het verandert.
  Men vergeet een heleboel belangrijker punten te noemen!
  Punten waar wij niets aan kunnen doen of liever gezegd waarvoor wij niet kunnen betalen!
  Had mijnheer Jette en zijn collega Klimaat avonturiers eens een boek in de hand namen en alles maar dan ook alles over de klimaat veranderende aspecten zouden lezen. Dan zouden ze er achter komen dat het niet alleen de mens is maar de natuur zelf.

  Voor die genen die interesse hebben lees eens het Milutin Milanković effect!

 12. Wat iedereen instinctief direct aanvoelt (niet op je zoontje laten passen) geldt natuurlijk ook voor een verantwoordelijke functie: niet op het land laten passen. Ook niet deels als partijleider van een partij waar zij drukker zijn met LGBTQxxx en ‘groene’ zaken dan uw en mijn belangen.

  Enge pisnicht!

 13. Dat klimaatgedoe is één grote hoax om geld van de burger af te troggelen voor politieke spielerei. Het is helemaal niet zeker dat de menselijke uitstoot van CO2 oorzaak is van de geringe opwarming die we meemaken, en het zou me niet verbazen als we weer een ijstijd(je) krijgen. Wat zullen die klimaattrommelaars raar staan kijken zeg, als ze dat nog zouden meemaken, maar die kinderen die vandaag demonstreerden maken het misschien nog wel mee. Het is ongelooflijk hautein te denken dat wij het klimaat met een hoop geld een bepaalde kant uit kunnen sturen. Eén vulkaanuitbarsting en onze inspanningen zijn gelijk voor niets geweest. Lariekoek. Heel veel wetenschappers bevestigen dat.

 14. Rob Jetten????Nooit van gehoord maar kwam ineens achter de coulissen vandaan toen het teheet werd voor die ex-veilingmeester,ex-echtgenoot,ex-vriend,ex-kamerlid en ex D66 lid PECHTOLD,maar deze halve kopie van Rutte en Pechtold liegt en fantaseert al net zo erg als die andere twee en denkt dat wij nog steeds in Droomland leven terwijl ONS Nederland haast tot de grond is afgebroken en wij nog steeds alles wat deze regering en eerste en en tweede kamer verzind als zoete koek slikt.
  NOU DEZE TIJD IS VOORBIJ,wij als bevolking doen nog 1 poging op 20Maart om deze ellende op een Democratiesche manier op te lossen en LUKT DAT NIET dan hebben jullie in DENHAAG oorlog met deze bevolking.
  WIJ GAAN HET ZIEN.

 15. Solliciteren bij vitens, sleufje graven en morgen weer dicht,, dat zou rob moeten doen..
  Dan word het mischien nog wat met hem.

Comments are closed.