Aan Rob Jetten

Sale Januari 2019

Beste Rob,

Nu je de leider bent van de onder D66-vlag opererende dependance van GroenLinks, de partij die Volkert van der Graaf destijds zo inspireerde tot de moord op Pim Fortuyn, kun je er op rekenen dat je onder een vergrootglas ligt.

Logisch dus dat een website als Geenstijl eens uitzoekt in hoeverre jij nou echt “de klimaatcrisis wilt aanpakken met het oog op de toekomst van onze kinderen”, zoals je zaterdag nog stoer twitterde.

Geenstijl zal lang geen compleet overzicht hebben gegeven, maar wat we zagen vond ik tamelijk ontluisterend.

Zowel kwantitatief als kwalitatief trouwens.

Ten eerste: het was ver en veel. Geen mens met een modaal of lager inkomen zal jouw CO2-uitstoot evenaren.

Ten tweede: het was raar. Ik bedoel: als groot politiek D66-talent vrolijke selfies maken met een vriendje en twee bekopvodde westerse vrouwen in Iran, het land waar homo’s beter uit de buurt van hoge gebouwen kunnen blijven, men zou er iets hypocriets in kunnen zien van een man die in Nederland trots zijn eigen trouwfoto twittert ten bewijze van onze liberale opvattingen over het homohuwelijk.

Maar laat ik to the point blijven.

Je vliegt graag en ver. Zakelijk én privé. Je houdt ook van toerritjes in auto’s die het energielabel van een Lada Niva hebben.

Je bent daarmee een hypocriet.

En volstrekt ongeloofwaardig.

Je voorganger was ook een lul. Maar over hem, Alexander Pechtold, zou je in zekere zin nog kunnen zeggen dat hij “de klimaatcrisis aanpakte met het oog op de toekomst van onze kinderen”.

Ten eerste had hij die handige omkoopneukhut op Scheveningen, waardoor hij niet na elke lange werkdag op het Binnenhof vol gas richting echtgenote in Wageningen hoefde te rijden om achter haar gebreide broek te kruipen. Ten tweede snapte hij donders goed dat de allerbeste aanpak van de klimaatcrisis het beperken van de groei van de wereldbevolking is; wat verklaart waarom hij een groot fan was van het toepassen van aborti als hij weer eens een vriendin met jong geschopt had.

Enfin.

Wil je het niet meer over ‘onze’ kinderen hebben, zolang je net als Mark Rutte, Angela Merkel, Emmanuel Macron en al die andere politici die de toekomst van ónze kinderen aan het verzieken zijn zelf geen kinderen hebt?

Je snapt namelijk helemaal níets van onze zorgen.

Groet,

JanD

PS. Al geabonneerd op mijn nieuwsbrief? Tegen de lunch een nieuwe, met een gratis boek t.w.v. 20 euro.

9 thoughts on “Aan Rob Jetten

 1. Helemaal gelijk, wij kunnen ons, met een volle maag ,ook niet voorstellen wat honger is, net zomin als jij (u) zich kunt voorstellen wat armoede is met jou (u) dikke salaris om rond te komen met een minimaal inkomen en dan gaan beslissen wat de rest van de Nederlandse bevolking dan maar volgens u moet SLIKKEN of STIKKEN om een HEEL KLEIN gedeelte van het Nederlandse volk ter wille te zijn ( Om de smeer likt de kat de kandelaer zo was het, en is het nog steeds). En dat wij en onze nakomelingen tot in lengee van dagen gebukt moeten gaan onder deze onzin dar ligt jij (u) niet wakker van. slap rustig verder.

 2. Heel goed Jan, hou voor ons de vinger maar aan de pols, wat we niet in het NOS Journaal krijgen te horen, horen we dan wel van jou.

 3. Wederom goed verwoord door Jan Dijkgraaf.
  Vooral met de alinea over ONZE kinderen slaat hij de spijker op de kop.
  Ook hebben deze politici met een dikke portemonnee er geen idee van hoe iemand met een kleine beurs elk dubbeltje 2 keer moet omdraaien en dan nog niet uit de zorgen is.Zij kunnen zich niets veroorloven en leven in armoede.Triest,vooral voor hun kinderen .

 4. Ok allemaal waar, maar houd het toch netjes. Deze tekst slaat hierdoor de plank mis en wordt niet meer serieus genomen.
  Heren en dames van dit artikel, kruip volgende keer weer eens in de pen, maar houd het dan wat netter.
  Groet

 5. Beste Jan
  D66 is de progressieve kant van de VVD
  In Brabant heeft D66 ca 1,5 miljard EUR gestolen van Brabanders langs de A16, waar die dat voordeel hadden kunnen krijgen uit de windmolens die daar gebouwd gaan worden.
  Nu verdienen alleen commerciële windpark huisjesmelkers aan die windmolens, en de benadeelde brabanders betalen de subsidie voor de bank en investeerders rendementen

 6. Hier misschien niet de juiste plek want teveel medestanders maar: stem dat tuig ‘s een keer he-le-maal weg! Accepteer dan geen Zweedse toestanden als het lukt een PVV, FvD(en als het moet)vvd meerderheidsregering te krijgen. Laat zien dat hun gender-, klimaat- en diversiteitsgedram fascistische, Maoïstische en Leninistischte trekjes heeft. Accepteer nooit meer dat realisme gelijkgesteld is aan extreemultra-alt-rechts. Doe elke dag een geel hesje aan en tackle die linkse zwendel met kennis in plaats van gevoelens. Het “grote deugen” dat ooit in gang is gezet toen übergraaier, landheer en opperdeuger Marcel van Dam Pim Fortuyn ‘een buitengewoon minderwaardig mens’ noemde, is door nieuwe deugertjes als @JesseKlaver en @RobJetten tot een ware kunst verheven. Deugen is niet eens het belangrijkst maar Niet Deugen is onvergefelijk en vraagt om pek, veren, schandpaal en ontslag. Hypocrisie komt niet voor in hun vocabulaire, het interesseert ze niet want ze deugen .Ze deugen zo fckn hard dat zij weten wat goed is voor de toekomst van jouw kinderen die ze veel beter aan het verneuken zijn dan een miljoen triljard houtkachels en evenveel Boeings. Laat ze daarom eerst maar met argumenten en betrouwbare bewijzen komen voor opwarming van de aarde, als je de cycli écht bestudeerd zijn we eerder op weg naar een nieuwe ijstijd. Waarna vanzelfsprekend weer een warmere periode komt. Als er een flinke meteoriet inslaat of een supervulkaan uitbarst kan dat het proces, zeg maar enigszins beïnvloeden maar het blijkt dat de mens het best gedijt als de kachel niet aan hoeft. De bouw van de grote kathedralen hield dan ook op toen het voor een langere periode weer kouder werd. Toen de aarde weer wat opwarmde (zonder onnatuurlijk CO2 uitstoot) en het wat aangenamer werd begon de Renaissance . Maar… waarschijnlijk weten ze dat ook wel en kunnen ze tegen de tijd dat de nieuwe ijstijd werkelijk begint tegen het arme slavenvolk, dat nog nooit een vliegtuig van binnen heeft gezien behalve om de achtergelaten teringzooi van de elite op te ruimen, zeggen: “Zie je wel, het heeft gewerkt! Wij , jullie superslimme ‘democratisch’ gekozen leiders, hebben jullie gered van de allesverzindende, diversiteitsvernietigende opwarming van de planeet! Nu gaan we weer stoken om het warm te krijgen en ook dat mogen jullie betalen….”
  dus, #StemZeWeg het kan nog nèt…

Comments are closed.