Aan Rob Jetten

Beste Robbie,

Op 10 maart 2019 hield jij je eerste spreekbeurt speech op een D66-congres.

‘Congres 109’ – want jullie nummeren ze.

Je was tijdelijk geen tassendrager van de echte D66-leider, maar had zelf een tas.

Alexander Pechtold had de seksschandalenpartij namelijk vijf maanden eerder verlaten en Sigrid Kaag was nog niet geparachuteerd door haar campagneleider Frans van Drimmelen.

Die periode dat we allemaal dachten dat Brussel de eerste gerobotiseerde eurofiel richting een van de lidstaten had gestuurd en je samen met Kajsa Ollongren het referendum de nek omdraaide.

Je herinnert het je vast.

Pre-Zomer Pre-Zomer

Wat ik me herinner uit jouw speech op ‘Congres 109’ (waarom vind ik dat toch zo Oostblokkerig klinken?) was een anekdote die je vertelde over Jan Terlouw.

Je zei: “Vandaag is hier bijeen de enige serieuze klimaatpartij van Nederland. Jesse Klaver wil ons doen geloven dat de aandacht voor klimaat zijn verdienste is. Maar ver, ver voor Jesse… was er Jan. De allereerste klimaatdrammer van Nederland. En ik ben blij dat hij hier vandaag bij ons is.”

Daarna blabla’de je wat door over een autorit en het Klimaatakkoord uit 2015.
“We zijn op weg. In de zonneauto van het hoge noorden naar het Île de France. “Bij Groningen kregen we de klimaatwet. Ter hoogte van Zwolle sloten we een klimaatakkoord. Bij Almere kregen we van Menno Snel een vliegtaks en een vrachtwagentaks, en van Stientje van Veldhoven fikse investeringen in de fiets.”

En je eindigde met: “En wat zien we nu? Een gigant van een poster langs de A10, pal naast die grote, vervuilende Hemweg-kolencentrale. De tekst doet mijn hart zingen. WIJ HALEN HEM WEG! Met de groeten van D66!”

Je hart zong.

Je kreeg bijna een orgasme bij dat “Wij halen hem weg!”

En je stak nog even je middelvinger op met dat hatelijke “Met de groeten van D66!”

Gisteren werd bekend dat Rob Jetten, D66-minister voor Klimaat (!), alle Nederlandse kolencentrales toestemming heeft gegeven om weer op volle kracht te gaan draaien.

Het is niet goed voor het klimaat natuurlijk, maar dit zoveelste bewijs van Haagse hypocrisie doet mijn hart toch een beetje zingen.

Al zal Jan Terlouw zich wel omdraaien in zijn graf achter de oren krabben.

Op (over hypocrisie gesproken) zijn 13 hectare grote landgoed in Twello…

Groet,

JanD

PS. Cadeau! Met zorg uitgezocht, want muziek moet echt bij iemand passen, vind ik.

Dank voor jullie donaties!

4 thoughts on “Aan Rob Jetten

 1. Geweldig stukje schrijven Jan!
  LOL
  De hypocrisie ten top beschreven.
  Nu nog de CO2 maatregelen slopen graag want die lul die zijn goedkeuring heeft gegeven aan die Natura 2000 gebieden mag wat mij betreft ook hangen.
  Fijne dag Jan.

 2. Het is niet eens alleen hypocrisie. Hypocrisie veronderstelt dat je bewust de zaak flest. Misschien ís dat ook zo bij Dictatuur66, tenminste bij de omhoog gevallen ‘leiders’, maar bij het voetvolk is beslist sprake van wereldvreemd idealistische dogmatiek. Domheid dus.

 3. Het draait bij dit soort types nooit om het einddoel. In ware Stalinistische stijl veranderd dat toch elke week. Was vorige week Rusland slecht het lijflied, vandaag wordt het Amerikaans recht op abortus, morgen wordt het weer wat anders. Zo ook dit. Gisteren moest de stikstof en CO2 omlaag, vandaag is het we moeten van het Russische gas af. En dan mag opeens weer wat gisteren niet mocht.

  Zo gaat dat in woke land. Deze heren en dames en alles daartussenin kennen geen geweten noch moraal. Elk doel is slechts een middel tot.een hoger doel, Dat doel heiligt de middelen. En dat hogere doel is macht. Meer niet.

 4. 13 hectare – is dat groot? Hoeveel tenten zouden daar op kunnen voor, bijvoorbeeld, asielzoekers?

Comments are closed.