Aan Rob Jetten

Films en seriesFilms en series

Beste Rob,

De Telegraaf-podcast Delta Tango meldde gisteren dat je D66-collega Salima Belhaj en jij worden genoemd als nieuwe minister van Defensie in het kabinet Rutte 4.

Vervolgens regende het op Twitter grappen.

Die gingen vanzelfsprekend niet over jouw werkzaamheden als lid van het Korps Commando Troepen op het gebied van contraterrorisme en bevrijdingsacties.

Wel over je handtas.

En dat is natuurlijk weer koren op de molen van Deugend Nederland, dat blijkbaar het Volkskrant-artikel van Gidi Heesakkers van 30 juli 2019 heeft gemist waarin de vraag “of het nog mag, een homo-grap maken?” wordt beantwoord met “Simpel: het mag”.

Deugend Nederland grijpt de reacties op het feit dat jij geprofessorakkermansd wordt namelijk meteen aan om zich op de Twitter-cabaretiers te werpen en niet op het nieuws op zich.

Het nieuws is dat D66 blijkbaar voor het eerst sinds Hans van Mierlo in 1981/1982 het ministerie van Defensie gaat krijgen.

En dat de beoogde nieuwe minister, of het nou Salima Belhaj wordt of jij, een uitgesproken voorstander is van één groot EU-leger.

Net als destijds Adolf.

Maar Adolf was toch geen democraat?

Nou, in het verkiezingsprogramma van D66 verhuist de zeggenschap over inzet van dat EU-leger (dus ook over oorlogshandelingen!) naar het Europees Parlement, waar dat voor het Nederlandse leger nu nog bij de Tweede Kamer ligt.

Over de samenstelling van de Tweede Kamer gaan de Nederlandse kiezers voor 100 procent.

Over die van het Europees Parlement, waarin ‘we’ 29 van de 705 zetels hebben, voor 4,1 procent.

We leveren dan dus 95,9 procent van onze soevereiniteit in.

En had ik al gezegd dat D66 wil dat de ‘Nederlandse’ Krijgsmacht ook toegankelijk wordt voor militairen uit alle andere EU-landen?

Nu al zin in de soldaten uit Albanië en andere nauwelijks geciviliseerde landen die toetreden tot ‘onze’ Krijgsmacht!

Lekker veilig ook voor de Nederlandse trans- en queercollega’s, want Defensie gaat onder leiding van een D66’er uiteraard “actief beleid voeren om een diverse organisatie te worden, in de breedste zin van het woord”.

Maar laat ik geen grappen gaan maken over de intolerantie van mannen uit die apenlanden ten opzichte van alles wat afwijkt van de ‘heteronormatieve cisgender man’ (zo noem je types als Alexander Pechtold en Frans van Drimmelen toch?), want dan gaat het dáár weer over.

Terwijl het hóórt te gaan over hoe desastreus het zou zijn als jij minister van Defensie wordt, al het dérde lachertje op rij, na het Schoeversmeisje en de Uhhh-zegger.

En hoe die Adolf dan uiteindelijk postuum tóch zijn zin krijgt.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Voor als het toch doorgaat en je niet met lege handen wilt komen.

PS2. En wat de Nare Jongens zeggen:

3 thoughts on “Aan Rob Jetten

  1. Al deze treurige huichelachtige Rutte4 ellende doet me het volgende verzuchten. Bij de opkomst van Baudet dacht ik: dat is nou intellectueel en qua charisma en inhoud een waardig opvolger van Fortuyn. Toen hij de Statenverkiezingen won, hoopte ik vurig dat eindelijk gezond-nationalistisch-nuchter-eerlijk-sociaal-rechts een stabiele stevige tegenmacht ging worden. Het zou tijd worden. Weer nationaal-sociale zeggenschap over eigen omgeving, wijk, gemeente, land, woningbouwcoöperatie, zorg, onderwijs.
    De man heeft alles verkwanseld, zichzelf laten verworden tot totale wappie met dromerig en verknipt Führercomplex.
    De juiste persoon of personen zouden zomaar kunnen opstaan en het wel voor elkaar krijgen. Daar hoop ik zo op. Als de VVD hard wegzakt in de peilingen en Fortuynisme werkelijk stabiel zijn plek inmeemt, is het snel gedaan met Rutte. De VVD zal het kabinet dan niet langer ondersteunen, terwijl het electoraal zijn ondergang tegemoet gaat.
    Fingers crossed…

  2. Ik blijf het apart vinden dat de laatste minister van Defensie die we gehad hebben die nog een visie voor de krijgsmacht had een PVDA’er was, De rest zat er maar voor 1 doel, aan hun CV werken voor na hun functie, bezuinigen, bezuinigen, bezuinigen, en kostte wat het kost die vliegende baksteen, de JSF erdoor drukken, want dat was wat Amerika wilde. En Nederlandse politici van de grote carrière partijen zijn allemaal Amerikaanse knipmessen. Balkenende heeft ons niet voor niets Irak en Afghanistan ingesleurd, allemaal zodat Jaap de Hoop Scheffer secretaris generaal bij de NAVO kon worden. Dus niet alleen worden politici minister van defensie om aan hun CV te werken, de krijgsmacht heeft ook als doel dat politici aan hun CV’s kunnen werken.

    Dan kun je je kind toch beter een tik tegen zijn of haar of alles daartussenin hoofd geven als ze zeggen dat ze militair willen worden en dat ze maar beter een echt beroep gaan uitzoeken. Eentje waarbij je niet beschoten wordt of PTSD voor het leven krijgt zodat een Rob Jetten later een mooie internationale functie krijgt?

Comments are closed.