Aan Rob Jetten

Zomer 2020

Beste Rob,

Ik snap dat je niet graag uit een feestje wordt gehaald, maar het moet even.

Bovendien: er komen vast nog zat momenten waarop je dronken kunt worden van geluk over de verdere “integratie van Europa”.

Briljante omschrijving trouwens. Als Hitler die had gebruikt voor zijn Groot Europeesche Rijk, was het misschien wel heel anders met ‘m afgelopen.

Maar dat terzijde.

Je bent even ergens anders nodig.

Je moet even het Asser D66-lid Annette van Bolhuis tot de orde roepen.

Die ken je wel toch?

Master in de Bewegingswetenschappen. Runt in Assen een praktijk in relatietherapie, waarin ze gespecialiseerd is in de problematiek rond narcistische gedragspatronen (LOL). Getrouwd met Harry. Was in 2016 nog bij het programma Memories te zien, toen ze op zoek ging naar de Nieuw-Zeelander John die ze jaren geleden in de steek had gelaten met de ijskoude boodschap dat haar wetenschappelijke carrière een grotere liefde was dan hij (tel vanaf minuut 12.26 de ‘ik’-jes).

En actief lid van jouw partij dus.

Ze schreef: “Kim Boon, Eva Vlaardingerbroek en nu Raisa Blommestijn. Wie zijn die perfect ogende vrouwen die niets anders doen dan slaafs het Forumgedachtegoed verkondigen. Ze doen me denken aan de Stepford Wives. Zijn het androïden? En zo ja, waar in Leiden worden ze gefabriceerd?”

Best seksistisch, vind je niet?

Waarom zou je vrouwen die er blijkbaar goed uitzien en die blijkbaar net als Thierry Baudet van Forum het gedachtengoed van een Leidse professor uitdragen ‘kunstmatig gemaakte, op een mens gelijkende entiteiten’ noemen?

Het kan toch dat ze gewoon over veel dezelfde mening hebben? (Geen idee, ik ken er maar één van de drie)

Sale/Zomerdeals 2020

Net als, ik kopieer even het neerbuigende toontje van D66-lid Van Bolkhuis, de tuinbroeken met uitgroei die zich verenigen in de Rooie Vrouwen in de PvdA. Of de gekloonde kippetjes op de Linda-redactie. Of de hangende mondhoek-bezitters van VIDO, Vrouwen in de Overgang.

Snap je?

Past niet echt bij de waarden die jij als leider van D66 wilt uitdragen, toch?

Het allerstomst is nog wel dat de smeertweet van die naar aandacht hunkerende D66-tante uit Assen er eentje is uit de categorie ‘wie met één vinger wijst naar de ander, wijst er met drie naar zichzelf’.

Vul in plaats van ‘Kim Boon, Eva Vlaardingerbroek en Raisa Blommestijn’ namelijk de namen in van Pia Dijkstra, Sigrid Kaag en Kajsa Ollongren, schrijf geen ‘Forumgedachtegoed’ maar ‘Groot-Europeesche gedachtengoed’ en maak van ‘androïden’ ‘heksen’ en hij is helemaal af.

Nou ja, met dat ‘perfect ogend’ zit ik dan alleen nog in mijn maag.

Maar dat komt waarschijnlijk omdat ik mensen nooit beoordeel op hun uiterlijk (of kleur), maar uitsluitend op hun daden.

Groet,

JanD

PS. Als jij die Van Bolhuis toch spreekt, wil je haar dan namens mij een cadeautje geven? Het zal haar van pas komen in haar verdere carrière binnen de partij.

UPDATE LOL. Kipje gaat vol in de slachtofferrol.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)