Aan Renaldo Soeters

Beste Renaldo,

Eerder schreef ik een briefje aan jouw zusje Christa. Zij staat ook wel bekend als ‘Noëlle’ en ‘het 4 mei-meisje’. En nu wordt ze als beheerder van de Facebook-pagina ‘De Grauwe Eeuw’ weer gelinkt aan die acties gisteren waarbij de standbeelden van oude Nederlandse helden als Jan Pietersz. Coen en Willem Ysbrandsz. Bontekoe werden beklad met leuzen. Ze zou zo bij DENK op de lijst kunnen, zo’n meisje.

Nu heb ik net als jij een jonger zusje. Mijn ouders hebben me altijd gevraagd een beetje op te letten of ze gekke dingen deed, bijvoorbeeld op school in de fietsenstalling.

Dus ik wilde jou vragen om jouw zusje eens bij je te roepen, een kop warme chocolademelk voor haar te maken en haar dan te vragen of ze niet beter al die agressie over iets wat mijn voorouders haar voorouders niet hebben aangedaan kan richten op het zoeken van een baan. En misschien op het volgen van een (extra?) opleiding.

Maar toen las ik wat jij onlangs op Facebook schreef. Ik neem dat, als taalnazi met pijn in mijn hart, over met taal- en interpunctiefouten. Komt ie:

“wauw mogen de nazi zwijnen ook met termen als baardaap reageren en ad reageert alsof er niks aan de hand is? al die tering kaaskoppen krijgen steeds meer ruimte om hun ware duivelse aard te laten zien. als het op deze pagina toch geen probleem is om racistische uitingen te plaatsen dan wil deze baardaap nog wep een stapje verder gaan en oproepen dat we de hoofden van die doorgesnoven aardappelkoppen er of hakken en op een stok langs de grens zetten. hopelijk begrijpt ISIS de uitnodiging en hebben we hier binnenkort een feestje voor uitsluitend de mensen met een mooi gemeleerd huidskleurtje. heil hitler.”

Toen ik dat las, dacht ik: van haar grote broer moet dat meisje het ook niet hebben.

En op de GGZ is dus écht te veel bezuinigd.

Groet,

JanD