Aan Recep Tayyip Erdogan

Beste meneer Erdogan,

Ik snap heus wel dat de president van een immens land als Turkije de Nederlandstalige briefjes van een stukjesschrijver uit het verre Eesterga normaal gesproken niet leest. En aangezien ik u in dit briefje niet ga beledigen, gaan uw loopjongens Tuna en Sullie van het slachtoffervehikel DENK het ook niet vertalen om mij bij het Turkse consulaat aan te geven. Dat weerhoudt me er echter niet van me tot u te richten.

Met een instemmend geluid.

U zei tijdens een interview met een Duitse televisiezender nogmaals dat als de Turkse bevolking wil dat de doodstraf opnieuw wordt ingevoerd, dat de regering dan de doodstraf opnieuw moet invoeren. “Wij moeten luisteren naar wat het volk zegt.”

Zo is dat precies.

Ik ben zelf hartstikke tegen de doodstraf. Want wreed, onmenselijk, barbaars. Maar als een meerderheid van die bijna 80 miljoen inwoners van uw land de doodstraf wil invoeren en regering en parlement het op een democratische manier besluiten, nou, dan voert u de pas in 2002 afgeschafte doodstraf toch lekker opnieuw in.

Het maakt alleen nog maar duidelijker wat een ongelooflijk gevaarlijke dwaallichten al die politici waren die Turkije ooit of sneller wilden laten toetreden tot de EU, met ‘onze’ Eurocommissaris Frans Timmermans als meest pregnante voorbeeld.

In elk geval bedankt dat u dat nogmaals voor ons heeft bewezen.

Groet,

JanD

PS. Vond u Eva Jinek ook zo lief bij Hansje Bunschoten?

Weekdeals (728x90)