Aan premier Rutte

Cadeauwinkel

Meneer Rutte,

Toen ik in 1962 geboren werd, had Nederland 11,7 miljoen inwoners.

Toen mijn jongste zoon dertig jaar later geboren werd, hadden we 15,1 miljoen inwoners.

Er zijn tussen zijn geboorte en mijn geboorte 3,4 miljoen inwoners bijgekomen, gemiddeld (om precies te zijn) 113.667 per jaar.

Inmiddels zitten we op 17,2 miljoen inwoners.

Tussen de geboorte van mijn jongste zoon in 1992 en nu zijn er 2,1 miljoen inwoners bijgekomen, gemiddeld 83.307 per jaar.

Conclusie: de gemiddelde groei per jaar was de afgelopen 26 jaar een stuk lager dan de 30 jaar daarvoor.

De laatste drie jaar zit de bevolkingsgroei opeens weer boven de 100.000 per jaar. De verklaring daarvoor is simpel: immigranten. Het migratiesaldo is –niet toevallig sinds de ‘vluchtelingencrisis’ van 2015- spectaculair aan het stijgen.

Dat, 2015, was dan ook het eerste jaar in de geschiedenis van ons land (!) dat er meer migranten bij kwamen dan ‘natuurlijke aanwas’. Waarbij, dit even voor de Leo Lucassen-achtige meelezers, onder de ‘natuurlijke aanwas’ alle in ons land geboren baby’s meetellen, dus ook de kinderen van eerdere migranten.

Het migratiesaldo in 2015 bedroeg 55.100 mensen, in 2016 79.200, in 2017 80.700 en in 2018 88.200. De ‘natuurlijke aanwas’ bedroeg in 2015 23.400, in 2016 23.500, in 2017 19.600 en in 2018 15.900.

Even simpel gezegd: afgelopen jaar kwam er per saldo een recordaantal van 88.200 immigranten bij en bereikte de natuurlijke aanwas met 15.900 nieuwelingen een dieptepunt.

Er is geen enkel teken dat die ontwikkeling zal stoppen.

Integendeel, met het door de meeste partijen in de Tweede Kamer gesteunde Verdrag van Marrakesh zullen de poorten naar onze verzorgingsstaat op termijn alleen maar wijder worden opengezet.

Weet u trouwens dat er een term is voor de ontwikkeling die onze bevolkingsstatistieken laten zien?

Omvolking!

Die trein is in 2015 echt hard gaan rijden.

En u trapt niet op de rem.

U geeft juist schaterlachend gas.

Het is ronduit misdadig.

Groet,

JanD

7 thoughts on “Aan premier Rutte

 1. Welke weldenkende autochtoon wil er nog een kind op de wereld zetten in dit toekomstig baarnaarse 3e wereldland

 2. Het grappige is dat het enige doel wat echt gehaald kan worden is op plaats 23 komen van de wereldranglijst van dichtstbevolkte landen van de wereld.

  We staan nu op plek 24. Er zijn (uit mijn hoofd) 398 landen in de wereld.

  Hoe kunnen we nou aan die klimaatdoelen voldoen als we zo dichtbevolkt zijn EN groeiend?

  Hoe gaan we al die mensen huisvesten, als we al jaren woningen en bouwgrond tekort komen omdat die kutboeren weerbarstiger zijn dan we hadden gedacht en niet zo massaal naar de Oekraïne verhuizen als we gehoopt hadden.. (boerisboe campagnes en door drukken oekraineverdrag)

  Hoe gaan we dat doen met de infrastructuur die nu al zwaar overspannen is?

  Hoe dan?

 3. Er kunnen tijden aanbreken dat andere zaken nóg belangrijker worden dan het miljeu! En die tijden gaan komen, dat is al heel lang duidelijk!

 4. Jammer dat er heel veel mensen nu pas tot de conclusie komen, dat het zo niet goed gaat. Maar al de partijen die dit wel in de gaten hadden, werden zwart gemaakt, en dat nooit meer, en nog meer van dat soort kreten. Maar het feit blijft staan als een huis ,,VOL=VOL,,

 5. Als dit artikel nu ook het grote publiek zou bereiken en ook zou gelezen worden met een beetje gezonde logica dan zou het niet anders kunnen of dit artikel zou toch heel wat meer mensen verder laten nadenken, of ben ik alweer te naïef??

 6. Een schrikbeeld dat mij voor ogen staat is Zuid-Afrika, een door blanken (hoofdzakelijk Nederlanders) gesticht en welvarend gemaakte natie, die uiteindelijk werd overspoeld door een vnl. uit centraal-Afrika afkomstige zwarte bevolking. Uiteindelijk door druk, vooral heimelijk opgezet en ondersteund door de voormalige Sowjet-Unie, vanuit vrijwel de gehele wereld, bezweek de toch rechtmatige westersgezinde regering en droeg de macht over aan corruptie, nepotisme en ander wanbeleid. De treurige resultaten hiervan zijn inmiddels duidelijk zichtbaar en de vraag rijst of Europa, dus ook Nederland, binnen afzienbare tijd eenzelfde lot staat te wachten

Comments are closed.