Aan Erik Akerboom

Beste meneer Akerboom,

Drie dagen geleden stuurde ik u ook al een briefje.

Daarin somde ik de vragen op die Telegraaf-journaliste Jolande van der Graaf had naar aanleiding van de moorden op de meisjes Romy en Savannah.

Toen later die dag twee verdachten werden opgepakt, kon ik er op wachten: diverse wijsneusjes, variërend van wijkagenten en vrijwillige brandweerlieden tot Van der Graaf- en Dijkgraaf-hatertjes en andere mensen die niet konden lezen, sloegen aan het ziejenouwellen. Boeien, trouwens, want ik heb een gladde rug.

Vanochtend las ik op het politieblog waarom de politie die volgens die treurwilgen zulk fantastisch werk heeft verricht geen Amber Alert heeft uitgebracht. En waarom de politie heeft geweigerd mee te werken aan de zoekactie van inwoners van Bunschoten-Spakenburg naar Savannah. In beide gevallen luidt het antwoord van de politie: wegens geen aanwijzingen dat het nodig of nuttig was.

Tja.

U weet wat ze zeggen, hè?

Groet,

JanD

Vaderdag 2017 NL

6 thoughts on “Aan Erik Akerboom

 1. Dit stinkt aan alle kanten. Niemand heeft extea hulp ingesvhakeld. Was dat wel gedaan, dan hadden de meiskes misschien nog geleefd.
  Ergens ben ik blij dat mijn 16-jarige dochter op dit moment met een hersenschudding thuis op bed ligt. Weten we in elk geval dat ze veilig is.

 2. Het is overduidelijk dat de jarenlange bezuinigingen op het politieapparaat, het OM én het aanstellen van hoofdcommissarissen en hoofdofficieren van justitie, die als het om de praktijk gaat, van toeten noch blazen weten, hebben geleid tot deze misère.
  De gewone, hardwerkende politieman/vrouw weet dat er onmiddellijk allerlei betweterige, opgeblazen advocaatjes klaar staan om de boeven te verdedigen, dus….
  Tsja…..Dan krijg je helaas dit… Tenslotte: Mijn oprechte deelneming aan de ouders van de omgekomen meisjes.
  Want deze ouders hebben vanaf nu levenslang.

 3. Het is zelfs al zo erg geworden dat ene Thea Lubbers blij is dat haar dochter met een hersenschudding op bed ligt en dus klaarblijkelijk wordt gevrijwaard voor ellende….
  Och arme… @Thea: Misschien maar eens hulp vragen ?
  Want dit is natuurlijk te idioot voor woorden. Je suggereert nl. dat het misschien een idee is je eigen kind(eren) zelf maar zodanig te (laten )verwonden dat zij lekker veilig thuis kunnen blijven ?

 4. Belachelijk vage antwoorden. Wat zijn de criteria voor een amber alert dan? En wanneer heeft de politie wel aanwijzingen om te zoeken.

 5. Hoe komt het met het ministerie van V&J en haar uitvoerende organisatie, de politie.
  Het misbruik van en 16 jarige jongen door de een na hoogste procureur generaal, de Hoornse zedenzaak, waarbij het slachtoffer zonder enige opsporingservaring het gehele politiekorps overklast, het liederlijk gedrag bij de COR, het etnisch profileren, het dooddrukken van verdachten etc. Als ik eindverantwoordelijk was voor deze bende zou ik mijn opdracht, rood van schaamte teruggeven. Wat voor voorbeeld geeft Erik A met zijn capaciteitsgebrek aan de doorsnee wijkagent.
  Erik A moedigt de facto het publiek aan om eigen rechter te spelen.
  Zelfs met 65.000,- man ziet de politie onder leiding van Erik A geen kans om een deuk in een pakje boter te slaan.
  Met de huidige taakopvatting van de politie is het afschaffen van het hele apparaat een optie.
  Met uitgespaarde geld kunnen de slachtoffers schadeloos gesteld worden.

Comments are closed.