Aan Pieter Omtzigt

Zomer 2020

Beste Pieter,

Er is geen weg terug meer, hè?

Nu CDA-voorzitter Rutger Ploum namens het partijbestuur heeft medegedeeld dat de uitkomst van het door jou afgedwongen onderzoek naar de lijsttrekkersverkiezingen níet kan leiden tot een andere lijsttrekker dan Hugo de Jonge, bedoel ik.

Alsof jij alleen geïnteresseerd bent in ‘transparantie over het proces’.

Alsof jij, als zou blijken dat het proces niet deugde of er zelfs gefraudeerd kan zijn, zou zeggen: “Kan gebeuren, foutje bedankt!”.

En je dan schikt in een bijrol in het Circus Hugo de Jonge.

Gezien het feit dat jouw vrouw echt niet op Hugo de Jonge heeft gestemd, is er maar één rechtvaardige uitkomst mogelijk: een nieuwe verkiezing tussen jou en Hugo de Jonge, deze keer wel met goede techniek (wat dacht je van papier?) en een notaris die wel zijn vak verstaat, en niet een vriendje uit het Groot-Rotterdamse netwerk van de voorzitter.

Gezondheid

Die rechtvaardige uitkomst zal er niet komen.

Dat weet jij, dat weet ik.

Dus óf je gaat straks mee liegen dat het ‘stemproces’ waterdicht is gebleken, óf je trekt aan je stutten.

En je neemt een zetel of vijf tot tien mee naar je nieuwe partij, welke dat ook is.

Het CDA in het algemeen en die gênante gladjakker Rutger Ploum in het bijzonder verdienen dat je niet alleen als Kamerlid, maar nu ook als CDA-lid je rug recht houdt.

En jij verdient het zelf ook.

Want je wilt jezelf wel in de spiegel kunnen blijven aankijken als je anderen die meewerken aan -ik noem maar wat- doofpotaffaires en knevelarij de maat neemt.

Toch?

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Misschien ook leuk om aan die engnek te geven.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)