Aan Pieter Omtzigt

Zomer 2020

Beste Pieter,

Ik sprak een paar jaar geleden een jonge vrouw die als tiener verkracht was.

Ze legde me uit wat die gebeurtenis met haar had gedaan. Ze verloor haar gevoel van eigenwaarde, mannen roken dat ze daardoor een makkelijke prooi was en het gebeurde keer op keer weer. Tot ze een therapie volgde die aansloeg.

Jij bent die jonge vrouw, Pieter.

En het CDA is je verkrachter.

De -voor zover ik weet- eerste keer dat het CDA je verkrachtte, was in 2012. De kiescommissie van de partij schrapte je van de kandidatenlijst, omdat je onvoldoende in de pas liep. Na een actie van Twentse CDA’ers besloot het congres van het CDA je alsnog op de lijst te zetten, maar op een onverkiesbare plaats. Met voorkeursstemmen pakte je alsnog je zetel.

En je was nog blij ook.

De jaren daarna heeft je verkrachter nog een paar keer toegeslagen.

Weet je nog hoe ruw je door toenmalig partijleider Sybrand Buma werd verkracht toen NRC met een leugenachtig verhaal karaktermoord op je pleegde en je van het MH17-dossier werd afgehaald?

Weer liet je het gebeuren, terwijl het hele land kon toekijken.

Maar het absolute dieptepunt hebben we sinds 25 juni 2020 moeten aanschouwen.

Die dag stelde je je kandidaat voor het lijsttrekkerschap van het CDA.

Je werd de verkrachte vrouw die wil trouwen met haar verkrachter.

En wat er daarna gebeurde…

De eerste ronde van de lijsttrekkersverkiezing moest over wegens ‘een technisch probleem’.

De finale, tussen jou en Hugo de Jonge, zou je verloren hebben met 258 stemmen verschil.

‘Winnaar’ Hugo de Jonge maakte op het podium, terwijl jij nog stond te verwerken dat voorzitter Rutger Ploum en diens notarisvriendje Lars Boellaard je hadden genaaid met hun ‘geen onrechtmatigheden geconstateerd’, bekend dat jij zijn running-mate zou worden.

En jij dacht, indachtig de verkrachte vrouw, dat je geen ‘nee’ meer kon zeggen. Dus je beloofde je andermaal als stemmentrekker voor een ander te laten misbruiken. Een ander waarvan iedereen wéét dat-ie niet deugt, de nabestaanden van de verpleeghuisdoden voorop.

En op dat moment bleek je dus al op de hoogte van het feit dat er wél onrechtmatigheden waren geweest bij de verkiezing!

Want, zo onthulde Trouw, je eigen vrouw, die echt wel in staat is om een vinkje op de goede plek te zetten, had een bedankje gekregen voor… haar stem op Hugo de Jonge. Me dunkt dat hier sprake was van ‘onrechtmatigheden’.

En ook dát liet je weer lopen. Je hield je kop. Je waste het wit.

Altijd als er sprake is van onrecht bij mensen weet je de pers onmiddellijk te vinden, maar nu je zélf voor de zoveelste keer verkracht bent door dezelfde groep sta je erbij, kijk je ernaar en laat je de daders ermee wegkomen.

Het is tijd voor therapie, Pieter.

Ik heb uit zeer betrouwbare bron vernomen dat die je ook van meerdere kanten is aangeboden.

Door het onbetrouwbare duo Henk en Henk van de Partij van/voor/zonder Toekomst. Die wilden je graag als lijsttrekker. Heb je voor bedankt. Gelukkig, want dit bewijst dat je EQ nog niet helemaal stuk is.

Door of namens de rat Jan Nagel van 50PLUS. Heb je ook ‘nee’ tegen gezegd. Omdat zelfs jij wel aanvoelde dat het niet goed voor je was om van een ‘gewone’ serieverkrachter naar een barbaarse serieverkrachter over te stappen.

Door lieden die willen dat je je eigen partij begint. Ook niet handig, want jij hebt een bewezen (slecht) track-record in het selecteren van mensen die je kunt vertrouwen – en het kost nog veel meer energie dan ‘alleen maar’ lijsttrekker zijn.

Dus dreig je nu toch je verkrachter trouw te blijven.

Terwijl de oplossing zo voor de hand ligt, Pieter.

Je kúnt verlost worden van je verkrachter en toch die geweldige ombudspoliticus blijven die jou al die waardering in het land heeft opgeleverd.

Ik wed dat Richard de Mos, ook zo iemand die weet hoe het is om verkracht te worden door ‘het kartel’, het lijsttrekkerschap van zijn nieuwe landelijke ombudspartij onmiddellijk aan jou overdraagt zodra jij je meldt.

En dan zou een perfect toevluchtsoord ontstaan voor ál die ontheemde kiezers die dit land inmiddels kent.

Je zou er veel Nederlanders een groot plezier mee doen.

En het zou jou éindelijk verlossen.

Heb je het nummer van De Mos?

Groet,

JanD

PS. Ik heb een subtiel cadeautje om de ideale datum voor je overstap te kiezen.

UPDATE Begrijp ik nou goed dat het CDA van elke stem kon achterhalen wie ‘m uitbracht? “Volgens het CDA is uit onderzoek door een notaris naar de stemformulieren geen technische fout gebleken. De leden zouden wel degelijk hebben gestemd op de kandidaat die het systeem noemde.” Dus je vrouw is volgens het CDA een prutser? Of was je ontrouw?

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)