Aan Pieter Omtzigt

Zomer 2020

Beste Pieter,

“U houdt niet zo van de politieke spelletjes. Die moet u nu gaan spelen”, zei Op1-presentator Sander Schimmelpenninck gisteravond tegen u, de vierde CDA’er die zich meldde voor het lijsttrekkerschap van de partij.

Jouw reactie luidde: “Waarom?”

Dat is precíes de reden waarom veel politiek ontheemden vinden dat jij de ideale lijsttrekker van het CDA zou zijn.

Ik durf te wedden dat zelfs kiezers die helemaal niks hebben met de C uit de naam van de partij volgend jaar op het CDA zouden kunnen stemmen als jij de partijleider zou zijn.

Jij hebt al een aantal keren bewezen dat je met de meest zuivere intenties bezig bent in de politiek, met het MH17-dossier en de Toeslagenaffaire in de kinderopvang als belangrijkste voorbeelden.

Jij bent, als één van de weinigen, nog een echte vólksvertegenwoordiger, die de regering op bijna autistische wijze controleert en ter verantwoording roept. Ook als je daarmee het bloed onder de nagels vandaan haalt van de zittende machthebbers, desnoods die van je eigen partij.

Ik denk dat het goede woord voor jou ‘integer’ is.

Gezondheid

Wie vanwege de onophoudelijke leugens van bewindslieden in de drie Rutte-kabinetten, de bizarre verlinksing van de deelnemende partijen en het voortdurende knipmessen voor terroristen (klimaat, kleurtjes) en machtswellustelingen (EU) in arren moede en bij gebrek aan een redelijk alternatief overweegt te vluchten naar SP, PVV of (en vooral) FvD, zou met jou als lijsttrekker van het CDA weleens een veilig voelende haven kunnen zien opdoemen aan de horizon.

Alleen… je wórdt geen lijsttrekker van het CDA.

De leden van het CDA, en die gaan er over, moeten er niet aan dénken om een integere partijleider te krijgen.

Iemand die intéger is?

Die géén politieke spelletjes wil spelen?

Dat zou een enorme cultuurshock in Den Haag teweegbrengen!

Ze hebben véél liever een rat.

Dus ze gaan gewoon voor Hugo de Jonge.

Zélfs nu ze weten dat Hugo de Jonge hun ouders, ooms en tantes (letterlijk) heeft laten stikken in het verpleeghuis.

Zelden zó gehoopt dat ik ongelijk heb als nu 🙂

Groet,

JanD

PS. Voor als je na de parlementaire enquete over de corona-ramp wéér een poging wilt doen (om de dan afgetreden Hugo de Jonge op te volgen), heb ik -met pijn in het hart- een cadeautje voor je gekocht.

UPDATE Help het CDA ten halve keren. (Wel eerst zelf een naam invullen, want deze zagen ze niet aankomen)

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlinks bij Bol.com en Amazon wordt ook gewaardeerd)