Aan Pieter-Jaap Aalbersberg

Geachte heer Aalbersberg, beste Pieter-Jaap,

Ik las op de Facebook-pagina van Fatima Elatik dat zij helemaal niet degene is die heeft voorgesteld om Amsterdamse politieagenten toe te staan een hoofddoek te dragen.

Ze schreef: “Lang voor mijn komst bij de politie is de hoofdcommissaris bezig met de hoofddoek bij het uniform. Aangezien ik zelf al sinds mijn 16e een hoofddoek draag vond ik het niet gepast dat ik het traject van de beginnende discussie binnen de eenheid en het korps trek. Dus dit is ook niet mijn plan want ik heb het niet bedacht en bemoei me er niet mee.”

Helder.

Het is dus uw eigen idee.

U bent die sukkel.

Net als het uw eigen idee was om deze mevrouw voor 12.000 eurootjes per maand in te huren als ‘programmadirecteur van het organisatie-ontwikkelprogramma Politie van iedereen’. “Fatima houdt me scherp”, zei u.

Oh, was Theo van Gogh er nog maar om gehakt te maken van de ‘programmadirecteur’. Die in 2000 begrip toonde voor het schrappen van de opera ‘Aïsja en de vrouwen van Medina’, over Mohammeds 9-jarige vrouw. Die het in 2009 prima vond als een legerimam weigerde vrouwen de hand te schudden. En die in 2017, net als (hoe schrijf je takyyia?) oud-PvdA-Kamerlid en Amsterdams stadsdeelvoorzitter en politieman Ahmed Marcouch, natuurlijk wel gewoon voor het toestaan van de hoofddoek is, ook bij dit soort ambtsdragers.

Op 6 juni houdt u op de jaarlijkse politie-iftar in Amsterdam weer een toespraak. Het thema is dit jaar ‘verbinding’. U betaalt, uit onze zak, de kosten: 100.000 euro.

Voor dat geld kunt u naast Fatima Elatik ook iemand neerzetten die u de andere kant op scherp houdt. Die u wijst op de islamisering, de radicalisering en meer van die ellende, die in Amsterdam stevig wortel heeft geschoten. Een Annabel Nanninga bijvoorbeeld. Of Nausicaa Marbe. Googel die maar eens.

U kunt er ook twee rechercheurs van aanstellen.

En als u Elatik buiten schopt nóg twee.

Denk daar maar eens over na.

Vooral over dat laatste.

Tot later!

JanD

UPDATE Zo rolt de politie in Amsterdam echt. Mijn debuut bij Geenstijl.

 

6 thoughts on “Aan Pieter-Jaap Aalbersberg

 1. De pvda kan trots zijn op hersenloze vertegenwoordigers als deze Marcough. Wat een afgang en nog wel tegenover een vrouw. Wat een ongelofelijk onbetrouwbare uitstraling.

 2. Mijn moeder als onder andere voormalig HJZ bij de RP zat in de landelijke commissie voor integratie en al dat soort zaken die nu weer hot zijn. Jan Pieter, als hij eens wat verder kijkt als zijn neus lang is, mag toch wel weten dat al die onderzoeken en aanbevelingen, boekenkasten vol, allang bestaan?
  Maar wat moet er weer? Een Nederlandse met migratie achtergrond als externe inhuren.
  Zij kijkt niet objectief, dus door haar roze bril. Zelf in het buiten,and gewerkt en aan den lijve ondervonden wat rassenhaat en discriminatie is.
  Mijn moeder en ik bieden ons aan voor 6.000,- euro!

 3. Even off topic: Jan, weet je dat je Twitter eruit ligt? Krijg een blauw scherm met de mededeling “Er is iets technisch fout, bedankt voor het opmerken—we gaan het zo spoedig mogelijk oplossen”

 4. Perfect verwoord Jan. Dat hun ons belastinggeld verbrassen. Schadelijk. Weg met die lui.

 5. Ik ga bij Pieter-Jaap solliciteren als nieuwkomer. Vers oog, ander perspectief dan de routiniers. Woon nu pas ruim drie jaar in NL, voor het eerst. Ben 45 en kan me prima verbaal en beargumenteerd uitdrukken, heb jarenlange journalistieke ervaring. Move over scarf!! New policy advisor making entry.

 6. Elatik zegt “sinds mijn 16e een hoofddoek draag” is feitelijk “ik door mijn familie op de voet van de islam-ideologie gedwongen werd mijn vrouwelijkheden te verbergen”!!

Comments are closed.