Aan Thierry Baudet

Bulk Alert
Lees alle reviews over Carnavalskleding Soldaat Camouflage groen jongen Maat 176

Beste Thierry,

Ik zal eerst even de reacties die ik met dit briefje opwek beantwoorden.

“Kinnesinne.” Nee.

“Je bent gewoon jaloers.” Nee.

“Hij haalde tenminste wel zetels.” Ja.

Zo, hebben we dat vast gehad.

Terzake nu.

Jij was gisteren het – naar mijn weten – tweede Tweede Kamerlid dat de Nationale Vergaderzaal omtoverde tot Theater Carré.

De eerste die dat deed, was Jolande Sap. Bij de algemene beschouwingen in 2011 toonde ze Geert Wilders met behulp een stekkerdoos hoe hij zijn gedoogsteun aan Rutte 1 kon intrekken. Geen enkel tv-journaal toonde haar argumentatie.

Gisteren was het jouw beurt. Terwijl er een debat werd gevoerd over een dodelijk ongeval waarvoor minister van Defensie Jeanine Hennis politiek verantwoordelijk was, kwam jij deels in legeroutfit met een paar kistjes in je handen naar het spreekgestoelte. En voor wat extra effectbejag liep je voor je begon te spreken nog even heen en weer naar je plek omdat je een van de drie velletjes van je speech ‘vergeten’ was. Geen enkel tv-journaal toonde je – volkomen valide! – argumentatie.

Ik twitterde ‘lul’ en ‘lijkenpikker’ – en dat vind ik nog.

Tenzij je bij het volgende debat over de schandalige manier waarop achtereenvolgende kabinetten Rutte de zorg hebben uitgekleed in uitsluitend een vieze poepluier achter het spreekgestoelte verschijnt.

Dan is het toneelspel gewoon je vaste vorm om misstanden aan de kaak te stellen en leg ik me er bij neer dat ik ouderwets ben geworden.

Maar iets zegt me dat je dat niet gaat doen, omdat je vreest dat de tv-journaals de beelden dan opeens wél gaan vertonen. 

Groet,

JanD

PS. Wat is ‘kippenborst‘ in het Latijn?

Bulk Alert