Aan Pia Dijkstra

Koken

Mevrouw Dijkstra,

Zo heel af en toe mag ik graag rondkijken op Wikipedia.

Gisteren bijvoorbeeld.

Ik zag dat de propaganda-afdeling van D66 bovenop het rapport van de Commissie Van Wijngaarden dook waaruit zou blijken dat 10.000 van de 5.600.000 55-plussers in Nederland liever vandaag dan morgen dood willen.

Mij lijkt 0,18 procent een verwaarloosbaar klein percentage, maar uw propaganda-afdeling vond het een mooi moment om een filmpje te maken waarin u aankondigde dat u haast gaat maken met de indiening van uw voorstel voor een Wet Voltooid Leven.

Zeg maar: een extra leverancierskanaal voor uw Europese Orgaanfabriek.

Dit was het filmpje:

Toen ik het gezien had, vroeg ik me af hoe we u kunnen stoppen.

Dus ik ging naar uw Wikipedia-pagina om te kijken of u ook zwakke plekken heeft.

Nou, die heeft u.

Naast christelijke symbolen zijn dat zilver en knoflook. Dus als we u willen verjagen, moeten we allemaal na een copieuze Hongaarse lunch met een bijbel in de hand en met zilveren sieraden om onze nek, armen en vingers oprukken naar het Binnenhof om u te verjagen.

Je kunt je echter afvragen of dat afdoende is.

Kanker komt soms ook terug.

Gelukkig zag ik op Wikipedia dat er een nog veel effectiever en vooral definitiever manier is om van u af te komen.

U bent voorzitter van de vaste kamercommissie voor Buitenlandse Zaken, toch?

Dan stel ik voor dat u het volgende snoepreisje van die commissie eens op bezoek gaat in de Afrikaanse republiek Malawi.

President Peter Mutharika zal u met open armen ontvangen!

Zo’n bezoek is goed voor de 5.590.000 Nederlandse 55-plussers die geen doodswens hebben én voor de beperking van uw ecologische footprint.

Want ik heb zomaar het idee dat een enkeltje volstaat

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.

Films en series

7 thoughts on “Aan Pia Dijkstra

 1. Beste Jan,
  Je zegt “Mij lijkt 0,18 procent een verwaarloosbaar klein percentage”, maar als je de gegevens van het onderzoek invult op https://nl.checkmarket.com/steekproefcalculator/ en je gaat ervan uit dat alle 21000 ondervraagden geantwoord hebben dan heb je een foutmarge van 0,67%. Dus de foutmarge is al 3x zoveel als het resultaat. En alle media schermen met “ruim 10.000 ouderen…”. Statistisch gezien is dus een getal van bijvoorbeeld 500 net zo realistisch. De massa wordt weer gemanipuleerd met cijfers om een nauwelijks bestaand probleem via een wet te gaan oplossen.
  Groeten,
  Clarinus Rietberg

 2. ik vind zelf deze wel mooi, de uitspraak: “Het recht op zelfbeschikking”, en dan een wet overwegen om vaccinatie verplicht te stellen……
  IK krijg zoiets niet verzonnen……..

 3. Misschien een idee voor deze linkse feeks .
  Film soylent green .
  Inslapen dan leeghalen en de rest verwerken tot voedsel

 4. Ze blijft maar bezig. Volledig geobsedeerd door de dood geloof ik. Als je haar gedram bijgehouden hebt komt er uit dat ze het liefst een groot deel van Nederland om zeep wil helpen, behalve zichzelf en de rest van D66. Je reinste onzin natuurlijk dat zoveel 55+ beweren er een eind aan te willen maken. Totaal uit de duim gezogen. Stom mens.

 5. Het is gewoon een ordinaire geldkwestie. 55+ heeft meer kans op gebreken en dat kost geld. Veel ouderen zullen ze pushen, tenslotte ondanks beloften krijgen ze steeds minder medische en sociale steun om zorgeloos te kunnen leven.

Comments are closed.