Aan Peter R. de Vries

Reizen

Beste Peter,

Bedankt!

Ik was al bang dat ik de nieuwe werkweek moest beginnen met een briefje aan D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma.

De man die niet kan wachten tot de moffenhoertjes 2.0 door de Nederlandse regering worden teruggehaald. Jeweetwel, die vrouwen die hun mannen achterna reisden naar Syrië om moordend en rovend namens Islamitische Staat een kalifaat te stichten. En die één D66-rechter en een voorarrrest van een paar maanden later in Nederland weer worden herenigd met hun kinderen, die door een paar goedgelovige zijden sokken van de Kinderbescherming een tijdje bij opa en oma waren ondergebracht. In afwachting van de man en vader overigens, want voor veel IS-‘strijders’ geldt: hij is niet dood, hij leeft.

Je week beginnen met Sjoerd Sjoerdsma, die liever zeventien miljoen Nederlanders in gevaar brengt dan dat hij een paar honderd gehersenspoelde broedmachines lekker aan Assad laat overdragen, dat stemt niet vrolijk.

Maar gelukkig hebben we jou nog.

Soms ben je ook maar een gewone zeikstraal.

En dan twitter je: “Maak met Transavia een vlucht van ruim twee uur…. echt geen millimeter beenruimte, middenstoel, compleet klem. Ik verbaas me er steeds over dat dit is toegestaan. Een regelrecht gotspe is het telkens omgeroepen: ‘We hope you will enjoy your flight…’.. Dan heb je wel lef, zeg.”

Met daarbij een foto van je twee gespreide benen. Die te linker- en rechterzijde ook nog ruimte inpikken van je medepassagiers.

Eens een manspreader, altijd een manspreader, nietwaar?

Als ik zoiets zie, dan kun je me wegdragen, Peter.

Ik vraag me dan af hoe dit allemaal ging, want ik vlieg ook weleens met Transavia.

Ik probeer altijd zo vroeg mogelijk te boeken, want dat scheelt enorm in de prijs. Jou zal het niet uitmaken of je 59 euro betaalt voor een enkele reis of 234 euro, maar mij dus wel. Vliegen is toch kut, dus laat het dan maar zo goedkoop mogelijk zijn.

Maar stel dat dat in jouw geval niet kon.

Dan is er nog een ander moment waarop je het leed iets kunt verzachten: bij het inchecken. Dat kan bij Transavia 30 uur van tevoren. En dat gaat volgens het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. En niet volgens het principe ‘als Peter R. komt, Peter R. maalt’.

Als je dan alleen reist (doe ik ook regelmatig) en je hebt een ‘middenstoel’, dan ben je gewoon een slome doos.

Maar stel dat jij 30 uur van tevoren je ticket nog niet had geboekt.

En stel dat er geen tickets bij een andere maatschappij te koop waren voor dezelfde bestemming met extra beenruimte.

Dan kun je gewoon twee uur dat kleine ongerief accepteren en niet gaan lopen jankmuilen op Twitter.

Gelukkig zijn jouw driften soms sterker dan je verstand groot is.

En dan laat je heel Nederland even meegenieten van de werkelijk schandálige misstanden bij de firma Transavia.

Dan is de grote Peter R. de Vries weer even dat verwende kutkind van de directeur van de kruitfabriek in Muiden dat zijn zin niet krijgt (over misstanden gesproken).

Dank voor de lach!

Groet,

JanD

UPDATE Familiekwaaltje.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (via Back me) en door incidentele giften (via Bunq me).

10 thoughts on “Aan Peter R. de Vries

 1. Jan,

  met alles wat je tegen peter ratje de vries zegt, ben ik het eens!

  scherper en beter kan ik het niet formuleren, chapeau!

  pas weer las ie Sonja Barend de les (over die crimineel in de studio, vond ik ook fout destijds)in DWDD met zijn aangepaste verontwaardiging. De beste vriend van Cor van Hout!!! Zijn verdienmodelletje!
  De vlees geworden schijnheiligheid………….BAHBAHBAH..!
  http://www.hebtudatook.nl/hudo/h/739/0/7126/Gedichten-van-JeVeBe—–A/Gedichtjes-JeVeBe–8-

 2. Peter r de vries is een manneke met een grote bek. Maar als ik hem tegen kom schijt ie 7 kleuren stront. Word tijd dat da manneke zijn die dus smoel dicht gaat houden want ben da gezever meer dan beu ! Peertje Kom gauw na Brabant want wij lusten je rauw

 3. Uw overigens excellente artikel wordt weer eens ontsierd door het gebruik van het kennelijk in de mode zijnde k..woord. Het gemak waarmee dat woord gebruikt wordt verbijsterd mij. Ik ben geneigd u financieel te steunen, maar zie er daardoor van af.

 4. Hier drukt hij zijn knietjes naar voren terwijl zijn rug los van de rugleuning komt. Allemaal om zo zielig mogelijk over te komen. Je kan beenlengte vergelijken met het klaptafeltje ernaast. Hij zit de zaak te belazeren. Transavia biedt genoeg beenruimte voor de gemiddelde mens, tegen een zo laag mogelijke prijs.

 5. Dat er voor mensen met lange benen te weinig ruimte is, is een feit. Mijn man kan ook niet op zo’n plaats zitten, vooral niet als de voorbuurman of buurvrouw de leuning naar achteren plaatst, voor een vlucht van ongeveer 2 tot 3 uur ook belachelijk, zou niet mogelijk moeten zijn.

  Daarom betaal ik extra voor meer beenruimte. Mijnheer de Vries zou dat dus ook kunnen doen, hij kan het zich (denk ik) beter veroorloven, dan dat ik dan kan.

 6. El padrino

  Als hij jou tegen komt schijt hij zeven kleuren zeg je? Waarom heb jij je kans niet waargenomen?
  Oja hij moet naar brabant komen want dan lusten jullie hem wel rauw met je familie. Wat een stripfiguir ben jij als je zo op internet loopt te schreeuwen en als je hem zogenaamd alleen ziet niets doet. Ga sesamstraat kijken. Zielig figuur. Respect voor peter. Een medaile heeft 2 zijde en die P.r.d.v heeft veel goeds gedaan.

 7. Ik heb sowieso al een gloeiende hekel aan Peter R. de Vries. Maar ik heb minstens zo veel hekel aan al die macho kerels, die overal met gespreide benen gaan zitten, daarmee een ander in een hoek dwingend.
  Kan je nagaan hoeveel hekel ik heb aan Peter R. de Vries!

 8. Peter R de Vries mag dan wel zijn foutjes hebben maar een bangerik is hij allerminst. Daarnaast heeft hij heel veel goeds gedaan en nabestaanden van slachtoffers geheel belangeloos gesteund en geholpen en die steun en nazorg is altijd heel oprecht geweest. Bangerikken en zielige figuren zijn degenen die van een afstandje maar wat roepen op internet en zich daar zo over verkneukeln. Ieder mens heeft zijn minder goede kanten en het is kleinzielig en benepen om die onder een vergrootglas te leggen en daarbij al het andere goede te vergeten. Peter, ik ben blij hoe goed je zo al de nabestaanden hebt gesteund met je volle inzet zoals de familie Vaatstra, familie van Nikki Verstappen en zovelen anderen waar zoveel tijd in is gaan zitten en wat veel mensen niet beseffen. Chapeau!

 9. Negatieve aandacht is ook aandacht Jan. Ook hier groeit zo’n Peter van. Ik vind het zonde van jouw talent om dit aan een talking head te besteden.

Comments are closed.