Aan Peter R. de Vries

Beautyweken

Beste Peter,

De Haagse rechtbank heeft besloten dat vandaag bij de schouw op de Brunssummerheide in de zaak-Nicky Verstappen geen journalisten aanwezig mogen zijn.

De NOS, het ANP, het AD, De Telegraaf, Hart van Nederland, RTL Boulevard, RTL Nieuws, NU.nl, de NVJ en het Genootschap van Hoofdredacteuren hadden gezamenlijk een kort geding aangespannen om te zorgen dat de media er wel bij mochten zijn.

De kort geding-rechter was onverbiddelijk: “Voor een ordentelijk en veilig verloop van de schouw willen we het aantal mensen die ter plekke zijn beperken.”

Gelul van een dronken aardbei natuurlijk.

Want de media waren juist bereid gebruik te maken van één gezamenlijke camera en de beelden te delen.

In de woorden van media-advocaat Christiaan Alberdingk Thijm: “Censuur”.

Dat is het ook.

Want een schouw is in feite een rechtszitting op locatie en rechtszittingen zijn in Nederland in principe openbaar. Tenzij de verdachte minderjarig is (Jos Brech is 55). De advocaat van de verdachte, die ook nog zou kunnen proberen openbaarheid tegen te gaan, wilde in dit geval juist wél dat er pers bij zou zijn. Evenals de nabestaanden van Nicky Verstappen.

Nu wil het toeval dat jij er vandaag wel bij bent.

Film & Muziek Deals

Jij bent namelijk niet alleen misdaadjournalist, zaakwaarnemer van wellicht ooit waardevolle jonge voetballertjes en algemeen directeur van een advocatenkantoor, maar ook vertrouwenspersoon van de familie Verstappen. En in die laatste rol sta jij vandaag op de Brunssummerheide.

De kans is dus groot dat RTL Boulevard en Jinek je gevraagd hebben om daar vanavond (of morgen) als ‘de enige journalist die wel ter plaatse mocht zijn’ te gaan zitten.

Het zou je sieren als je dat niet doet.

Niet uit solidariteit met je vakgenoten, maar omdat jij van alle Nederlandse journalisten het meest bevooroordeeld in deze zaak bent.

Met je ‘WE GOT HIM!!’-tweet van 26 augustus 2018 heb je je gediskwalificeerd als journalist. Vooral dat ‘WE’ was veelzeggend. En voorlopig is het nog maar zeer de vraag of Brechs schuld bewezen gaat worden.

Het kan zomaar zijn dat jouw band met de nabestaanden én je mogelijke tunnelvisie de redenen zijn waarom de rechtbank jou vandaag wél graag bij die schouw heeft en een objectieve rechtbankverslaggever als Saskia Belleman van De Telegraaf (of zelfs iemand van de altijd plooibare Staatsomroep) niet.

Je bent in deze zaak (wéér) van alles.

Van een trouwe vriend van de familie Verstappen tot een handlanger van de rechterlijke macht.

Maar géén journalist.

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en door incidentele giften (Bunq me).

7 thoughts on “Aan Peter R. de Vries

  1. Wat een onzinnig en vooral vooringenomen ‘verhaal’. De Vries is idd alles wat deze Jan opsomt en ook journalist. Jammer voor Jan maar het is niet anders.

  2. Zit er weer eens bij met zijn misselijk makend gezicht en hij is met iedereen vriendjes zo gezegd en overal zijn mening over alles weter Zo eens moeten uitzoeken hoe dat zat met zijn vader die betrokken zou zijn geweest bij een aantal liquidaties Bijt je daar eens in vast misselijk makend mannetje

  3. Wat een drogredenering. Zo kun je ook betogen dat de pers aanwezig moet kunnen zijn bij een inval, een huiszoeking, sporenonderzoek etc.

  4. Geweldig dat dit ei gelijk eens gezegd wordt !!!!
    Die kwal moet zich eens met zijn eigen zaken bemoeien.
    Hij denkt ECHT dat hij de beste journalist is . De gek !!!!!!!

  5. Vanwege zijn 180 graden draaien in de zaak #Vaatstra en de zijde van justitie bewust koos, mocht hij in ruil de arrestatie van Jasper bekend maken. Ook het aanwezig zijn bij de schouw is daar een vervolg van. Hij zat bij de #Vaatstra zaak op het juiste spoor, maar is daar vanaf gepraat. Zijn rol bij justitie wordt steeds duidelijker. Hij dwingt het af, een soort chantage zeg maar.

Comments are closed.