Aan Pepijn van Houwelingen

Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022

Beste Pepijn,

Ik begreep dat Forum voor Democratie tegen het afschaffen van de vijf dagen bedenktijd bij abortus is.

In jullie verkiezingsprogramma ‘Stem Nederland terug’ stond er volgens mij geen woord over, dus met dat standpunt verbreken jullie in ieder geval geen verkiezingsbelofte.

Welkom bij de SGP.

Maar wat mij wel verbaasde was het amendement dat je wilde indienen als de Tweede Kamer inderdaad zou besluiten om vrouwen die een zwangerschap willen afbreken niet langer te verplichten tot die bedenktijd.

“Het amendement stelt het bekijken van een echoscopie door de moeder verplicht voordat tot de abortus wordt overgegaan bij een zwangerschap die langer dan tien weken heeft geduurd”, schreef je in een toelichting.

Als een foetus 10 weken is, is-ie twee centimeter lang.

Als een foetus 22 weken is, de grens die in Nederland meestal wordt gehanteerd voor abortus, is-ie 24 centimeter lang.

En nu wil jij serieus dat vrouwen die een abortus willen en die niet verkracht zijn, wier leven niet in gevaar is door de zwangerschap of waarvan het embryo geen ernstige afwijking heeft, verplícht eerst een filmpje gaan bekijken waarop ze een kindje in wording zien, een kloppend hartje, bewegende armpjes en beentjes, enzovoort, enzovoort.

Werkelijk?

PvdA-voorvrouw Lilianne Ploumen zei over jouw voorstel: “Zo ziet onversneden vrouwenhaat eruit.”

Ik zou nog een stapje verder willen gaan.

Wie zoiets bedenkt, is geen vrouwenhater, maar een sadist.

Een onmens.

Hoe háál je het in je harses, gék?

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Al denk ik dat je het al hebt.

3 thoughts on “Aan Pepijn van Houwelingen

  1. Ik vind dat je totaal de plank misslaat Jan. Weer eens lekker schoppen naar de FvD Jan? Gelukkig heeft minister Schouten, waar ik zeker geen fan van ben, in het verleden wel de juiste beslissing genomen na een stupiditeit.

  2. Er zijn condooms, er is het spiraaltje, er is de pil en er is zelfs de morning after pil. Allemaal hulpmiddelen om niet zwanger te raken tijdens je Tinder date. Los van medische, ethische, juridische en schrijnende gevallen ben ik geen fan van abortus toerisme. Wel de lusten maar niet de lasten toch? Noem me ouderwets, maar bij 24 weken zwangerschap is abortus gewoon ontoelaatbaar. Maak er dan maximaal 12 weken van. En zwijg me van die jaren 70 Dolle Mina’s. Baas in eigen buik? Behalve bij het staatsprikkie toch? Dat je Ploumen citeert is ronduit lachwekkend. Haar hele biografie is doorspekt met pro-abortus acties en initiatieven. Als je ooit een miskraam hebt gehad of zelfs een doodgeboren kindje hebt gebaard, dan weet je wel beter. Disclaimer; geen man, geen boomer, geen SGP, geen CU en zeer zeker geen FvD.

Comments are closed.