Aan Pauline Krikke

Kinderboekenweek 2019

Beste mevrouw Krikke,

Om 10.00 uur presenteert de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV) de conclusies van het onderzoek naar het uit de hand gelopen Scheveningse vreugdevuur tijdens de jaarwisseling.

Zoals dat in jullie kringen gaat, heeft u het rapport natuurlijk al gezien en kunnen aangeven welke passages u er uit wilde hebben of net iets anders geformuleerd.

Ik weet nog goed wat ik aan u schreef op 2 januari, de dag waarop de Scheveningers de schade aan het opnemen waren die uw labbekakkerige optreden had veroorzaakt.

Beste mevrouw Krikke,

Ik las uw twee verklaringen naar aanleiding van het uit de hand gelopen Vreugdevuur op Scheveningen nieuwjaarsnacht. Ik zag uw persconferentie.

Uw tactiek is duidelijk.

Evalueren, evalueren en nog eens evalueren, concluderen dat de organisatoren zich niet aan de afspraken met betrekking tot de hoogte van de brandstapel hebben gehouden en daarna ‘lessen trekken voor de toekomst’, die eruit bestaan dat het Vreugdevuur aan banden wordt gelegd. Of verboden.

Zo werkt uw soort.

Tussen de woordenvermicelli waarmee u de schuld van het in gevaar brengen van mens en goed bij voorbaat zo ver mogelijk wegduwde van de burgemeester van Den Haag ontdekte ik ook nog een mooi gesprekje met u.

Of u niet wist dat de organisatoren de stapel 13 meter hoger hadden gemaakt dan de toegestane 35 meter?

Dat wist u. En daarom had u het hekkenplan ook aangepast.

U HAD HET HEKKENPLAN AANGEPAST!!!

De hekken waarachter de toeschouwers moesten staan, waren een stukje verder van het Vreugdevuur afgezet, zodat de toeschouwers het niet te warm kregen.

Muts.

De stapel was 13 meter te hoog. Er stond een westenwind. Er was windkracht 7 voorspeld. Pallets branden hard en lang.

Die hele evaluatie is niet nodig.

De ‘les voor de toekomst’ moet er uit bestaan dat de organisatoren zich aan de afspraken houden en dat de burgemeester het hele feest afblaast als de organisatoren dat niet doen of als de wind verkeerd staat.

Klaar.

Ik liep toevallig anderhalve week geleden met mijn gezin langs de muur waarin de 1366 namen staan gebeiteld van de Scheveningse vissermannen die op zee het leven lieten. Het viel ons op dat de de zeevisserij de laatste paar decennia gelukkig een stuk veiliger is geworden, want als ik het me goed herinner viel de laatste dode op zee in 2008.

Het is bizar om te vernemen dat de Scheveningers en hun huizen ruim elf jaar later massaal in gevaar zijn gebracht door een labbekakkerig optreden van hun eigen burgemeester, de eerst en hoogst verantwoordelijke voor de openbare orde en veiligheid.

Dat kan en mag niet zonder consequenties blijven.

U moet gaan.

We zijn inmiddels negen maanden en een dag verder, mevrouw Krikke.

Héél toevallig heerst er binnen het gemeentebestuur net nu chaos.

Twee dagen voor het uitkomen van het OVV-rapport werden namelijk invallen gedaan bij twee Groep De Mos/Hart voor Den Haag-wethouders, thuis en in hun werkkamers, vanwege vermeende corruptie bij het uitdelen van nachtvergunningen.

Eén dag voor het uitkomen van het OVV-rapport raakte de coalitie de meerderheid kwijt, omdat de drie andere partijen het vertrouwen in Groep De Mos/Hart voor Den Haag-wethouders opzegden.

Het college van burgemeester en wethouders is dus vleugellam.

Op zo’n moment heeft Den Haag meer dan ooit een krachtige, sterke burgemeester nodig.

Een krachtige, sterke burgemeester is een burgemeester die haar verantwoordelijkheid neemt voor haar fouten. Die ruiterlijk haar eigen falen erkent en die oprecht en geloofwaardig beterschap belooft.

Een krachtige, sterke burgemeester is niet een burgemeester die wijzend op een OVV-rapport waarvan de scherpe randjes in goed onderling overleg zijn afgeschaafd probeert haar eigen straatje schoon te vegen.

We gaan het zien.

Ik durf wel te wedden dat het optie 2 wordt.

Uw bezem ligt al in de dienstauto.

En dat u vanavond een stevige borrel neemt om uw ‘succes’ te vieren.

Groet,

JanD

UPDATE OvV: “Iedereen een beetje schuldig en de burgemeester moet harder optreden dit jaar.”

PS. Ik sta met een groot interview in de Panorama. Hoe leuk is dat?

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (via Back me) en door incidentele giften (via Bunq me).

7 thoughts on “Aan Pauline Krikke

 1. Weer een perfect briefje! Deze dame laat een spoor van mislukkingen achter zich, zoals haar partijgenoot Nijpels. Ook in Arnhem bakte zij er niets van, maar bij de VVD is een brevet van onvermogen een garantie voor een volgende job. Kunnen zij een hen onwelgevallige partij de mond snoeren dan zullen zij het niet laten. Wilders met zijn partij is daarvan het voorbeeld.

 2. Permisse 1: Het is verleidelijk te denken dat de ontstane onrust in het College van Den Haag vlak voor het verschijnen van het OVV-rapport geen toeval is en in voordeel van haar. Dat deed ik ook.
  Permisse 2: Totdat ik me besefte dat ze niet anders kan dan opstappen.
  Permisse 3: Dat de woordvoerder van Pauline Krikke niemand anders dan Daan Bonenkamp is: de jarenlange woordvoerder van Alexander Pechtold. En nog steeds de informele spindoctor, manipulator en persoonlijke drugsdealer.
  Permisse 4: Dat de woordvoerder van Fred Grappenhaus, minister van veiligheid en justitie, de huidige maîtresse is van Alexander Pechtold en allang informatie heeft over de verschillende rapportages.
  Permisse 5: dat er straks een vraag komt naar een interim-burgemeester met ervaring die tijd en ervaring heeft en snel orde kan scheppen in deze chaos
  Permisse 6: dat Alexander Pechtold vorige week het advies van commissie cultureel erfgoed heeft ingediend en geen werk meer heeft
  Permisse 7: dat Daan Bonenkamp verantwoordelijk is geweest (via Alexander Pechtold) voor het lekken van de bonnetjes in de bonnetjesaffaire Opstelten/Teeven naar de media
  Permisse 8: dat degene die dat weet en daar bewijs van heeft in Meppel woont maar door deze heren ‘toevallig’ ongeloofwaardig en psychisch labiel is neergezet

  Conclusie: er is wederom sprake van een grote mate van egocentrische machtslust.

  Laat Den Haag de komende weken alsjeblieft het proefterrein zijn van de door D66 gewilde gekozen burgemeesterschap om te voorkomen dat deze prachtige gemeente straks bestuurt zal gaan worden door de meest giftige narcist ooit.

 3. Mijn idee is dat De Mos nu opeens in een kwaad daglicht gesteld wordt, omdat hij 1e locoburgemeester is/was. Als Krikke weg moet (wat ik haar van harte toewens), zou hij (interim?) burgemeester worden. En dat moest natuurlijk hoe dan ook voorkomen worden.

 4. Beste Jan, ik sta voor de volle 100% achter je briefje, maar je weet net als ik hoe het allemaal werkt, in de baantjescarrousel van de VVD, ligt er voor Pauline Krikke straks weer een mooie burgemeesterspost elders in Nederland.
  Dat als ze überhaupt zou moeten vertrekken, maar ook jij weet net als ik, dat ze daar gewoon blijft zitten in haar functie, het vuur is toch gedoofd, nou dan kan het de doofpot in.
  Dit is ook wat de Nederlandse kiezer zelf in stand houdt, want mocht er een kabinet komen van PVV en FvD, dan zou het mogelijk snel gedaan zijn met dergelijke toestanden.
  Door het toebedelen van baantjes van het kartel, komen er mensen op posities te zitten, waar ze lang niet altijd geschikt voor zijn, onder de burgemeesters van Nederland, zijn hier voorbeelden te over te vinden.

 5. Een bijna ondraaglijk machteloos gevoel bekruipt me bij dit soort praktijken. Vooral de opmerking van Jan over de slappe en machteloze oppositie. Dit is hoe we ervoor staan. Geen integer rechtsbestel meer, geen democratie (cordon sanitair enzo) en dat op een weg naar de ondergang. Kansloos zijn we. Wat ons rest zijn zinloze demonstraties, waarbij we schreeuwen om rechtvaardigheid, eerlijker verdeling en een gezond immigratiebeleid. Dit helpt de politiek alleen maar. Het past in de democratische manier van denken die rechtstreeks met het fascisme is verbonden. Ik zie elke keer het trieste beeld van wanhopige mensen die graag willen houden wat van hen is, smekend met de hoofden omhoog naar de fascisten op het podium. En iedereen weet dat alles voor de bühne is, geen zin heeft. Het zal in nederland niet zo gaan als wij kennen van landen waarin stakingen uiteindelijk leidden tot slachtpartijen. De timing om ons te grazen nemen is perfect. Verzadigd zijn we. Nederland wordt tot op het bot uitgekleed, geregisseerd vanuit de EU en door onze strotten geduwd door de nsb’ers die hun plekken in de nieuwe wereld verzekerd hebben. En wij kunnen helemaal niets doen! Daar zorgt de MSN wel voor, het volk bestokend met duizenden wetenschappers die allemaal, vanuit verschillende beleidsterreinen, ons op hun pad houden. Daar zit het kiesvee, omdat het makkelijker is om als goed mens door het leven te gaan. Dat ik dit allemaal nog mag meemaken is dan weer een prettige bijkomstigheid. Novecento van Bertolini gezien? Onze nabije toekomst!

 6. Krikke zal volgende week moeten opstappen

  Dan wordt er gezocht naar een nieuwe interim-burgemeester. Met spoed. En het liefst met een beetje ervaring.

  ‘Toevallig’ heeft Pechtold deze week nét het eindrapport van de commissie cultureel erfgoed ingediend. Hij heeft nu geen job meer en is beschikbaar. Nog een note over dat rapport: wat een slapjanus om te pleiten voor meer aandacht voor het cultureel erfgoed, terwijl hij zijn eigen erfgoed keihard heeft laten barsten. Zijn ex doet alles alleen. Ook financieel. Die smerige zak heeft nimmer meer iets van zich laten horen. Laat daar eerst maar eens een commissie advies over gaan schrijven.

  Pechtold zal naar voren geschoven worden. Tot een benoemingscommissie een nieuwe burgemeester heeft aangesteld.

  Maar in die tijd zal hij zo super aardig en leuk en lief doen (fake), dat iedereen het ook wel oke vindt als hij dan blijft.

  Integriteit…..het zouden juist dat soort mensen zijn waar de rijksrecherche een inval bij moeten verrichten. Zulke mensen zouden teruggeworpen moeten worden op een moreel kompas. En als zij dit niet krijgen, dan zou voorkomen moeten worden dat ze ooit nog een soortgelijke functie kunnen uitoefenen. Om ons land te beschermen tegen dit soort verachtelijke toestanden.

 7. Nou het volk van Nederland is wel goed maar niet gek. De fles gaat net zolang te water tot hij breekt. Narco staat Nederland. Kijk eens wat er in Colombia is gebeurd. De maat is bijna vol en er zullen dan verzetsgroepen ontstaan die niet meer zullen praten en demonstreren, maar gewoon actie nemen. Steeds meer mensen zien het niet meer zitten en plegen zelfmoord. Nog even en dan zullen deze mensen zelfmoordaanslagen gaan plegen. Denk echt niet dat dit alleen in andere landen en door Moslims wordt gedaan en onze landgenoten daar te beschaafd voor zijn. Als ik als vrij rustige persoon alleen al naar mijn eigen groeiende gevoel van boosheid en verzet tegen deze vormen van machtsmisbruik en manipulatie kijk, dan weet ik dat het niet lang zal. d uren dat er heftige uitbarstingen zullen komen door geheime groeperingen die het recht in eigen hand gaan nemen…

Comments are closed.