Aan Pauline Krikke

GezondheidGezondheid

Beste mevrouw Krikke,

Ik las uw twee verklaringen naar aanleiding van het uit de hand gelopen Vreugdevuur op Scheveningen nieuwjaarsnacht. Ik zag uw persconferentie.

Uw tactiek is duidelijk.

Evalueren, evalueren en nog eens evalueren, concluderen dat de organisatoren zich niet aan de afspraken met betrekking tot de hoogte van de brandstapel hebben gehouden en daarna ‘lessen trekken voor de toekomst’, die eruit bestaan dat het Vreugdevuur aan banden wordt gelegd. Of verboden.

Zo werkt uw soort.

Tussen de woordenvermicelli waarmee u de schuld van het in gevaar brengen van mens en goed bij voorbaat zo ver mogelijk wegduwde van de burgemeester van Den Haag ontdekte ik ook nog een mooi gesprekje met u.

Of u niet wist dat de organisatoren de stapel 13 meter hoger hadden gemaakt dan de toegestane 35 meter?

Dat wist u. En daarom had u het hekkenplan ook aangepast.

U HAD HET HEKKENPLAN AANGEPAST!!!

De stalen hekken waarachter de toeschouwers moesten staan, waren een stukje verder van het Vreugdevuur afgezet, zodat de toeschouwers het niet te warm kregen.

Muts.

De stapel was 13 meter te hoog. Er stond een westenwind. Er was windkracht 7 voorspeld. Pallets branden hard en lang. Vuur houdt geen rekening met stalen hekken.

Die hele evaluatie is niet nodig.

De ‘les voor de toekomst’ moet er uit bestaan dat de organisatoren zich aan de afspraken houden en dat de burgemeester het hele feest afblaast als de organisatoren dat niet doen of als de wind verkeerd staat.

Klaar.

Ik liep toevallig anderhalve week geleden met mijn gezin langs de muur waarin de 1366 namen staan gebeiteld van de Scheveningse vissermannen die op zee het leven lieten. Het viel ons op dat de zeevisserij de laatste paar decennia gelukkig een stuk veiliger is geworden, want als ik het me goed herinner viel de laatste dode op zee in 2008.

Het is bizar om te vernemen dat de Scheveningers en hun huizen elf jaar later massaal in gevaar zijn gebracht door een labbekakkerig optreden van hun eigen burgemeester, de eerst en hoogst verantwoordelijke voor de openbare orde en veiligheid.

Dat kan en mag niet zonder consequenties blijven.

U moet gaan.

En rap wat!

Groet,

JanD

PS. Want dit was niet uw eerste blunder hè. En ook niet de tweede.

4 thoughts on “Aan Pauline Krikke

  1. Alle VVD criminelen moeten denk ik vertrekken.. Als alle geld gestolen is gaan ze over tot het verkopen van organen, restbezittingen als auto’s, huizen indien van toepassing en verhogen ze voor de zoveelste keer de lucht en horizonbelastingen met 25%.. Het liegen en bedriegen m.b.t. een eventuele schuldvraag doet ook burgermeester P Krikke als een volleerde VVD afgezant. Hoe ze -voor de zoveelste keer- zonder zich in te lezen, groen licht kon verlenen en nu de zwarte piet weer bij de bouwers gaat leggen is ranzig. Eindverantwoordelijke, is degene, met een toch wel heel redelijk salaris, in de functie van DE burgermeester van de politieke bakermat.. U voldoet niet aan de maatstaven net als Uw minister president. Ons dringende verzoek, hou de eer aan Uwzelf en ga samen met Rutte een bruin café leegdrinken op eigen zak deze keer.

  2. eens, maar de waarheid was dat beide tokkie-groepen de boel gewoon chanteren, want afblazen vuren betekent rellen op scheveningen; DAT was het dilemma !

  3. Mevrouw Krikke heeft als bijbaantje nummer zoveel het voorzitterschap van het Strategisch Advies College van het Verbond van Verzekeraars.
    Hoe toepasselijk.

  4. Meestal noemen mensen die zelf het gedrag van n Tokkie hebben ….andere mensen in dit geval (jongeren ) Tokkies. De werkelijke Tokkies verdienen met hun tv programmaatje over kerst . Een aardig zakcentje . Maar zijn ze buiten de camera wel zo erg ? Of gedragen ze zich zo ? Er zijn genoeg mensen die naar ze kijken met in hun achterhoofd,, Had ik dat lef maar ?? . Dus ijsbrand Peters . Wie is hier nu een Tokkie? En we hebben het hier niet over n filmpje met veel vloek woorden .Maar over een brand met nare gevolgen . Hadden het kleine vuurtjes geweest had dit niet gebeurd. En de families van die jongeren wonen daar ook. Waren het meerdere kleine vuurtjes geweest was het heel anders gelopen . .

Comments are closed.