Aan Paul Meijer

Sint 2020

Beste Paul,

Jij bent één van de best scorende lokale politici ter rechterzijde in Nederland. Met je partij Forza! haalde je bij de laatste raadsverkiezingen 5 van de 39 zetels en dat is ronduit knap.

Zei ik ‘bent’?

Dat moet ‘was’ worden.

Want dankzij vakkundig lekwerk ligt sinds deze week op straat dat je de Forza!-strijdkreet ‘Haal meer uit Haarlemmermeer!’ nogal letterlijk lijkt te hebben genomen.

Als we de lokale krant en Het Parool moeten geloven heb je etentjes (zelfs bij McDonald’s), boodschappen, auto-reparaties, een maandelijkse toelage voor je dochter én een seizoenskaart voor Ajax betaald uit het fractiebudget en stuurde je valse facturen voor de huur van een ‘fractiekantoor’, de bedrijfsruimte op een bedrijventerrein waar je na je scheiding was gaan wonen.

Als we Het Parool niet geloven, dan is er de bewering van voormalig Forza!-penningmeester en Forza!-raadslid Erik Vermeulen dat je hebt aangeboden om stilletjes de politiek te verlaten en dat je een schuldbekentenis hebt ondertekend.

De objectieve buitenstaander ziet hierin een groot persoonlijk drama, want als je na een scheiding op een bedrijventerrein moet gaan wonen, telkens in no time je reguliere baan (conciërge in een winkelcentrum) verliest omdat je zo nodig in de Jamin vrouwen in boerka moet fotograferen voor je social media-accounts en de Happy Meal van je zoontje afrekent met een pasje van de partij, ben je diep gezonken.

De burgemeester heeft inmiddels de Rijksrecherche op de zaak gezet, begreep ik.

Persoonlijk denk ik dan: Paul, wees een vent en pak je verlies.

Of hou je hangende het onderzoek echt stil.

Jij doet dat niet.

Jij Twittert.

Gezondheid

“Ik ben het onderwerp van een rancuneuze haatcampagne in verschillende media met vuilspuiterij van een ex-fractiegenoot. Beschuldigingen aan mijn adres worden onderzocht, zo lang dat loopt ga ik er niet op in, al heb ik wel bewijs in handen dat dit gevolg van mislukte coupe is.”

En hoewel je er “niet op ingaat”, zeg je ook: “Fake News.”

Weet je waar zulke reacties mij aan doen denken, ouwe lookalike?

Aan hoe GroenLinks-leider Jesse Klaver reageert op die rel rond het Moslimbroederschap-meisje dat op nummer 9 op zijn kandidatenlijst staat bij de komende Tweede Kamerverkiezingen.

Aan hoe Kick Out Zwarte Piet-activisten constant huilie-huilie lopen te doen als er een beetje dom gereageerd wordt op hun agressie en gezuig.

Aan hoe veel moslims (dat gajes van DENK voorop) reageren als iemand het verband durft te leggen tussen de onthoofding van een leraar wegens een cartoon door een moslimterrorist en de islam.

Vol in de slachtofferrol.

Altijd vol in de slachtofferrol.

Misschien vind ik dat nog wel het meest pijnlijke aan jouw affaire.

Groet,

JanD

PS. Dat kon natuurlijk maar één cadeautje worden!

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)