Aan Paul Jansen

Beste Paul,

Gefeliciteerd!

Je hebt de papieren Telegraaf als hoofdredacteur eerder verder het moeras in getrokken dan gered, maar in jullie online tv-station Telegraaf Vandaag (officieel ‘VNDG’ – mooi, dat weglaten van klinkers!) geloof ik zeer.

Nieuws, sport, entertainment, misdaad, roddel, wonen, mode, auto’s en geld – ik geloof dat je op huisdieren na alles wat de gewone Nederlander boeit wel gaat brengen op dat videoplatform.

Wordt een hit. Eindelijk eens iets dat De Telegraaf beter doet dan het Algemeen Dagblad (naast de columns van ome Rob en Nausicaa dan).

Goed gedaan!

Maar ik heb nog wel een dingetje.

Die overname van TMG door Mediahuis en VPE.

Nu de centrale ondernemingsraad daarmee heeft ingestemd, zeg jij: “De hoofdredactie van De Telegraaf spreekt haar waardering uit voor de constructieve uitkomst. (…) Wij vertrouwen erop dat de gesloten overeenkomst de rust en stabiliteit rond de uitgever van de grootste krant van Nederland ten goede komt”.

Maar jij wilde toch juist dat John de Mol die tent kocht? En je speelde toch een actieve rol in dat hele spel? Jij hebt toch zélf het niet zo héél kritische interview gemaakt waarin John de Mol mocht vertellen dat hij de ideale nieuwe eigenaar van TMG was (zonder je naam er boven te zetten)? Jij was toch piswoest dat de redactieraad naar buiten bracht dat een ruime meerderheid van de redactie juist voor overname door Mediahuis en VPE was?

Misschien wil je hier je licht eens op laten schijnen.

En nu ik je toch spreek: klopt het dat je correspondent van De Telegraaf in de Verenigde Staten wordt? Ik hoop het toch niet! Ik weet nog goed dat je presentator van ‘WNL op Zondag’ was. Wat mij betreft kunnen we je in die rol niet vaak genoeg terug zien bij jullie eigen tv-station. Want laten we eerlijk zijn, Paul, een stand-upje vanuit een winderig Washington haalt het niet bij je eigen talkshow vanuit een veilige Amsterdamse studio?

Je hebt de quality en je hebt de looks.

Toch?

Groet,

JanD