Aan Patrick Brouns

Beste meneer Brouns,

Het is me wat in Haren, hè?

U bent Gedeputeerde in de provincie Groningen en daarmee een van de grote voorstanders van de annexatie van de gemeente Haren door de stad Groningen.

En die verduivelde inwoners van Haren, die willen dat niet. Althans: 75 procent van de bevolking wil dat niet.

Zeer binnenkort wordt er in Provinciale Staten over de annexatie van Haren gestemd en dus gooien de voorstanders alles in de strijd om die eigenwijze mensen in Haren te criminaliseren.

Zo is er een (doorgaans) keurige meneer van 72 die zich altijd per fiets door Haren voortbeweegt, bij wie de stoppen onlangs enigszins doorsloegen. Hij meldde u bijvoorbeeld dat hij het niet erg zou vinden als u wat werd aangedaan en dat hij niet wist of hij zou stoppen als hij er aan kwam rijden als u net de weg over stak. Geen fijne uitspraken natuurlijk, maar moest u nou echt de Commissaris van de Koning inschakelen om aangifte tegen die man te doen? Die man is gewoon een beetje overstuur doordat hij het niet fijn vindt dat zijn prachtige gemeente wordt vermorzeld in het bestuursgeweld van de stad en de provincie Groningen. En zegt dan wat domme dingen.

Kunnen jullie zoiets nou niet laten gaan? Of in stilte met de man oplossen, bij een kop koffie? Moeten jullie daarmee, om jullie herindelingswens door te drukken, nou echt naar het Dagblad van het Noorden lopen? Zodat heel Haren gaat gissen wie die 72-jarige boze fietser is. Zo flauw.

Ik was trouwens toevallig maandag in Haren.

En daar hoorde ik dat u, toen u in uw rol van Gedeputeerde in juni vorig jaar het gemeentehuis bezocht, werd vergezeld door vijf bewakers. Vijf! Goed plaatje voor de pers! Terwijl u, in uw rol van inwoner van Haren (want dat bent u ook), doodgemoedereerd in uw eentje, zonder enige bewaking, de plaatselijke supermarkt bezoekt. Want daar is geen pers bij…

Dan klopt er iets niet hè, meneer Brouns?

Groet,

JanD