Aan de Nederlandse politiemensen

Mobile & Tablets

Beste politiemensen,

Jullie hebben de afgelopen maand geweldig je best gedaan om een bruine arm te halen bij Nederlandse moslims, moslimorganisaties en moskeebesturen.

Jullie organiseerden een iftar in Amsterdam.

Jullie organiseerden een iftar in Heerlen.

Jullie organiseerden een iftar in Kerkrade.

Jullie organiseerden een iftar in Rotterdam.

Jullie organiseerden een iftar in Den Haag.

Jullie organiseerden een iftar in Ede.

Jullie organiseerden een iftar in Utrecht.

Jullie organiseerden een iftar in Nijmegen.

Jullie vakbond organiseerde zelfs een iftar, in Utrecht.

En jullie bezochten nog tientallen iftars die door anderen werden georganiseerd.

En dat allemaal in uniform.

Ik was er niet bij, dus ik weet niet of jullie ook nog meededen aan het gebed. Ik weet wel dat in mijn jeugd er een strikte scheiding tussen kerk moskee en staat was. En dat de politie voor niemand door de knietjes ging.

Gelukkig zit de ramadan er voor dit jaar weer op.

Zullen we dan nu weer boeven gaan vangen?

Groet,

JanD

PS. Weten jullie waar ze ook ‘verbinding’ zochten?

 

16 thoughts on “Aan de Nederlandse politiemensen

 1. Zou het te maken kunnen hebben , heel misschien, daar er zoveel officieren aldaar pvda’ers of d66’ers zijn, ja ik roep maar wat.

 2. Beste Jan,
  Ik waardeer je brieven enorm, vaak de spijker op z’n kop. Ook deze, op één dingetje na… Adresseer het aan de mensen die het betreft en niet aan alle politiemensen, waar ik er al ruim jaar één van ben. Ik walg hier ook van. Ga naar de iftar als burger en in je eigen tijd, niks mis mee. Maar NIET als politieambtenaar. Punt. Graag dat onderscheid maken. Ook jij, Jan. Even goede vrienden hoor maar moest het even kwijt.

 3. Jan, ook ik waardeer je columns zeer, alleen hier heb je het toch volgens mij redelijk mis. Je gaat mij toch niet vertellen dat gezien het aantal zogenaamde moslims in gevangenissen met of zonder jihadvlag de steun van die duizenden agenten krijgen? Van boven af worden er voor de agenten dingen/zaken geregeld waar de meeste gewoon niet achterstaan. Maar ja de politiek denkt dat de stigmatisering enkel alleen komt door de Nederlanders want immers er is echt niks aan de hand.

 4. Heel, nou ja heel, in de verte doet me dit denken aan de rol van sommige, nou ja sommige, politiefunctionarissen gedurende WOII. Een verschil is misschien, dat de haatbaarden ons nog niet overheersen, n o g niet. In ieder geval is politie dus vast weer op alle eventualiteiten voorbereid.

 5. Het Nederlandse Politie korps is gedurende de laatste paar jaar verworden tot een Maffia Organisatie , Interne corruptie , zelf verrijking , verkoop van gevoelige informatie aan criminelen , het niet actieve misdaad bestrijding , fouten in processen verbaal , fouten bij aanhoudingen en opsporingen , niet adequaat reageren bij opstootjes en buurt intimidaties , berovingen en mishandeling door Crimineel getinte allochtonen en asielzoekers.En zo kunnen we nog wel even doorgaan, In probleem wijken en regio’s heeft de politie de Ere naam en reputatie van KNEUZEN KORPS verdiend. Voorwaar een betiteling , om trots op te zijn. Dit alls is natuurlijk niet in het minst te wijten aan het aanstellen van KNEUZEN aan de top. Ik wacht met gespannen aandacht af wanner er bij voorkeur moslims worden aangesteld bij het KNEUZEN KORPS. Het wordt dan een verplichting om rondes te doen met twee kneuzen , de een kan lezen en de ander kan schrijven. en soms kunnen beide “funktionarissen Nederlands brabbelen “.
  Welkom in Nederland anno 2017 – 2018.

 6. En onze Minister van Veiligheid en Justitie zwijgt hierover in alle talen, in plaats van de politietop op een verschrikkelijke manier de mantel uit te vegen. Iets dat hij zou moeten doen.
  Want dit is heel ernstig, gezien de Scheiding Kerk en Staat:
  “Scheiding Kerk en Staat in NL:
  De scheiding tussen Kerk en Staat is een algemeen aanvaard principe dat religieuze instellingen in Nederland en de Nederlandse Staat ZICH NIET MET ELKAAR BEMOEIEN. ZIJ HEBBEN GEEN INHOUDELIJKE EN INSTITUTIONELE ZEGGENSCHAP OVER ELKAAR.
  Het beginsel staat niet in de Grondwet of enige andere wet. De scheiding vloeit voort uit de vrijheid van godsdienst en het gelijkheidsbeginsel, die wel in de Grondwet zijn vastgelegd. (Ik heb de Grondwet er ff bij gepakt, dat is maar een heel dun boekie)
  Die sufferds van de politie beseffen niet dat zij hiermee een totaal verkeerd signaal hebben afgegeven aan de Moslimgemeenschap in Nederland, nl. dat zij kennelijk boven de wet staan en hun geloof belangrijker is dan alle andere geloven.

 7. Aanvullinkje:
  En wat de politie ook over het hoofd ziet is dat een deel van de Moslims in Nederland hier ook met verbijstering naar kijken !
  Want zij willen ook Scheiding Kerk en Staat……

 8. Heel BESTUURLIJK Nederland zal het een fuck wezen hoe andere Nederlanders zich voelen! Hun kunnen straks met een welgevulde bankrek. in een belastingparadijsWEGVLUCHTEN ALS HIER DE PLEURIS UITBREEKT. En allemaal van ONZE BELASTINGCENTEN BIJ ELKAAR GEGRAAID. WE STONDEN ERBIJ EN KEKEN ERNAAR

 9. @En mijn beste Jo, wat zou je er aan willen doen ?
  Lieve schat, het enige dat er op zit is op degene waarop jij op 15 maart j.l. hebt gestemd, ter verantwoording te roepen.
  Want wij zijn nog altijd een parlementaire democratie . Op papier dan.
  Heb ik ook gedaan, ik heb gestemd op het CDA (niet mijn club ! )maar op Pieter Omtzigt van deze club en ik verwoord mijn zorgen aan hem, want hij is mijn vertegenwoordiger in onze democratie. hij maakt tenminste geen potje van zijn lidmaatschap van de TW.
  Beste Jo: Iets anders zit er niet op. Of wil je soms een volksleger oprichten ?
  Dan zullen we ongetwijfeld nog van je horen.
  Nou ?

 10. Beste Louisa,

  ben jij daar zo zeker van dat we met zen allen dat zootje ongeregeld gekozen hebben(bij de laatste verkiezing), en die het nu al maanden laat afweten met enkel maar goedkoop gekibbel!?!? Ik ben héél erg bang dat er, voor de zoveelste keer, GEKNOEID is met de VERKIEZINGSUITSLAG!!! En wél omdat de EU als de dood is dat er een NEXIT volgt na de BREXIT! Kijk maar wat er in Frankrijk is gebeurt, met de plots onbekende en partijloze Monsieur Mac(a)ron!?!? Uit het niets word hij Président de la République, en een maand later de parlementaire verkiezingen met volstrekte meerderheid!?!?!? Dit moet meer dan 1 vraagteken oproepen toch. Puur en alleen manipulatie vanuit die vervloekte EU! Dat is zo klaar als een klontje, en hier in NL is net hetzelfde gebeurt. De EU deugd langs geen kanten, het zijn enkel de rijken, en de EU-manipulators die zichzelf verrijken, en Jan Modaal kan ervoor opdraaien, en de rest, lees immigranten(cq zogenaamde vluchtelingen) voor lief nemen! En ja de politie…, tja…??? Denk dat we er moeten aan wennen om ons constant in het gezicht te laten spugen, te laten overvallen, onze vrouwen te laten verkrachten, en ons te laten uitmoorden door het tuig wat het hier meer en meer voor het zeggen krijgt! De vroegere tijden, “langst het tuinpad van mijn vader” komen NOOIT MEER TERUG!!!

 11. Nou Jan Peter, de tijden van het tuinpad van mijn vader hebben nooit bestaan, dat vloeide uit de pen van liedjesschrijvers. Net zoals die leuke Jordaan waar de bloemen voor de ramen staan.
  Verder valt mij op dat men, comfortabel gezeten voor de computer welles ff zal vertellen hoe het zit, verder doet men niets. (Wou je soms met een hooivork naar het Binnenhof in Den Haag ?)
  Ik doe tenminste nog iets: Ik benader mijn Kamerlid, want zo lang wij een parlementaire democratie hebben ( in naam ) is dat het enige.

 12. Die Hans van de politie met zijn veertig jaren dienst, moet niet Jan aanspreken maar zijn baas, alsiedurft. De politie die iftars in uniform bezoekt ze heel het korps te kakken, dus ook de goeie…
  Hij heeft wel gelijk als hij bedoelt dat we meet de verantwoordelijken,
  Olitici en leidinggevenden moeten asnspreken. En……de pers!

Comments are closed.