Aan mr. Sidney Smeets

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

Beste Sidney,

Hoe sta jij eigenlijk tegenover NSB’ers?

Ik vraag je dat omdat ik gisteren opeens aan NSB’ers moest denken.

Ik had die Amsterdamse politieagente die onder werktijd een hijab droeg een ‘doos’ genoemd.

Dat deed ik omdat ik deze mevrouw, wijkagente Andrea Prins, een ‘doos’ vind. En ik in een milde bui was. Anders had ik haar misschien wel ‘kuttekop’ genoemd. Of ‘die mafkees die bij de moord in de Staatsliedenbuurt eind 2012 beter van Twitter had kunnen afblijven’ (dat was zij toch?). Of ‘helper whitey’. Of ‘Stella Bergsma’ (naar haar eerste Twittervriendin). Of ‘hitser’. Of ‘landverrader’.

Maar goed, dat zei ik allemaal niet. Ik zei: ‘doos’.

En daarop reageerde een advocaat van het kantoor van mr. Gerard Spong met: “Volgens mij is het gewoon strafbaar een vrouwelijke agent op twitter een ‘doos’ te noemen, @Politie_Adam, wat denken jullie?”

Die advocaat, dat was jij.

En toen moest ik dus opeens aan NSB’ers denken. Geen idee waarom, mijn brein associeert soms in het wildeweg. En ik vroeg me dus af hoe jij eigenlijk tegenover NSB’ers staat. Niet onder werktijd, maar als mens.

Zomaar een vraag.

Goed dat je me volgt op Twitter trouwens. Ik ben dan ook razend benieuwd of je dat stukkie van me al gelezen hebt over de collega’s van Andrea Prins die de eer van de moskee belangrijker vinden dan de veiligheid van synagoges. En of het niet gewoon strafbaar is geheime politie-informatie door te spelen aan moskeebesturen.

@advocaatsmeets, wat denk jij?

Groet,

JanD

PS. Ik wist helemaal niet dat we collega’s zijn. Leuk man!

4 thoughts on “Aan mr. Sidney Smeets

 1. Ik heb nog eens de reactie van Lemster Bokking gelezen gedateerd 20 mei 11.33 uur, bij het vorige briefje van Jan. Waarin hij perfect verwoordt dat sommigen het zich niet kunnen permitteren gefundeerde kritiek te hebben op de negatieve kanten van de Islam.
  En je hebt ook lui, zoals die politieagente, die gaan nog een stapje verder en daarmee gaan zij ook nog eens te ver. Jan noemt haar een doos. En die Sidney Smeets doet hem denken aan de NSB, ik vermoed dat hij gewoon even de aandacht wil trekken, met zijn leermeester Spong als voorbeeld.
  En tenslotte heeft de Amsterdamse politie toch wel een stevig probleem…De Rotterdamse trouwens ook: Politieagenten met een Turkse achtergrond die aanwezig waren bij dat akkefietje bij het Turkse consulaat worden bedreigd door landgenoten en worden beschermd en begeleid, want Aboutaleb en Pauw snappen het net iets beter dan hun Amsterdamse collega’s.
  Hoezo NSB ?

 2. Laten we in het verlengde van “het signaal” van de agente met hijab ook agenten de straat opsturen (en m.n de Islam gedicteerde wijken zoals de Schilderswijk DH) met een keppeltje op, getatoeëerd met swastika of in een roze uitvoering van het uniform; ben reuzebenieuwd naar de moslimtolerantie of durft Aalbersberg? dat niet aan? Ach Jan, de opmerkingen van een onderknuppel van Spong aandacht geven is zoiets als paarlen voor de zwijnen gooien, met vriendelijke groet

 3. Ík zal in elk geval nóóit de aanwijzingen / bevelen van een gedoekte doos opvolgen.
  Al moet ik er de rest van mijn leven voor zitten!

Comments are closed.