Aan Mona Keijzer

Electronica algemeen

Beste Mona,

In december beweerden twee prijsvergelijkers dat een gemiddeld Nederlands gezin dit jaar bijna 20 procent meer voor gas en elektriciteit moet betalen ten opzichte van 2018. Gaslicht.com noemde een prijsstijging van 360 euro netto, Pricewize.nl kwam uit op 327 euro.

De PVV stelde jou, de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, er vragen over in de Tweede Kamer.

Dikke onzin”, beweerde je. “De berekeningen deugen niet. De prijsvergelijkers schatten het gas- en stroomverbruik van de Nederlanders véél te hoog in.”

Het is nog geen twee maanden later en het (nota bene door jouw eigen ministerie gefinancierde) CBS heeft berekend dat een gemiddeld Nederlands gezin dit jaar bijna 20 procent meer voor gas en elektriciteit moet betalen ten opzichte van 2018. Om precies te zijn: het CBS komt op een prijsstijging van 334 euro netto.

Hoe snel je er in december bij was om te liegen (want jullie hadden het destijds heus wel goed doorgerekend), zo stil staat je waffel nu. Je twitterde gisteren wat over snel internet in het buitengebied en over een campagnebezoek namens het CDA aan bedrijven in Medemblik.

CDA, hè?

Partijkartel, hè?

Dan ben je, als je eenmaal weer op het pluche zit, Exodus 20:16 vergeten. “Gij zult geen valse getuigenis spreken tegen uw naaste.”

En Johannes 8:44, waarin die Jezus van het CDA zei dat de duivel de vader van de leugen is.

En Spreuken 19:5: “Een valse getuige wordt niet voor onschuldig gehouden; en die leugen blaast, zal niet ontkomen.”

En Efeze 4:25:”Leg daarom de leugen af en spreek de waarheid.”

Of Psalm 141:3 (waarbij ik stiekem altijd ook een beetje aan je VVD-collega Dilan Yesilgöz moet denken): Heere, zet een wacht voor mijn mond, behoed de deuren van mijn lippen.”

Als je deel uitmaakt van een kabinet met de beroepsleugenaars van de VVD, dan kun je die bijbel die christenen altijd zo schijnt te inspireren maar beter even een paar jaar in de hoek flikkeren, nietwaar?

Ik weet nog hoe de voormalige CDA-leider Jan-Peter Balkenende in oktober 2013 “Fatsoen moet je doen!” riep. Maar je excuses maken aan al die Nederlandse gezinnen voor wie 334 euro netto een enorme bak geld is en die je in december keihard voorloog, zal wel te veel gevraagd zijn, zeker?

Wacht maar af.

Het is zo 20 maart.

Groet,

JanD

UPDATE Het kabinet geeft inmiddels toe dat je loog. Waar kunnen mensen het verschil terugvragen?

18 thoughts on “Aan Mona Keijzer

 1. Graag wil je bedanken voor je briefjes.
  Elke dag kijk ik er naar uit, en nooit stellen ze teleur.
  Je verwoordt vrijwel altijd wat ik ook vind, maar ik kan er nooit de woorden
  voor vinden
  Dus, bedankt, en respect

 2. Alle vormen van politiek zijn ontstaan door de keuze van de kiezer.
  Stop daar maar een mee.
  Niemand gekozen geen draagvlak

 3. Wie dat interview van Mona Keijzer destijds voor de verkiezingen had gezien waarin zij opeens als niets vanuit het niets werd geprepareerd als waarschijnlijke kandidaat, waarin zij het presteerde in 1 interview van een paar minuutjes meer dan 18x te herhalen “Ik ben Mona Keijzer en ..” zag direct dat Mona Keijzer niet helemaal goed in haar hoofd was en is en dat het CDA dermate zat te springen om vrouwelijke kandidaten, die kennelijk zo onvindbaar waren dat zelfs een wappie als Mona Keijzer minister mocht worden.
  Ongeveer hetzelfde mechanisme was aan de gang met Grapperhaus die opeens op sociale media actief werd met de daarbij behorende achterlijke gristenstellingen die in de dagelijkse praktijk onhoudbaar zijn en hij als gevolg belachelijk werd gemaakt waarna hij dit allemaal snel verwijderde maar als een hoer in de kerk zat te zweten bij zijn eerste tv-optreden waar ook duidelijk werd dat hij niks meer dan een lichtgewicht met een grote bek was.

  Gelukkig is er Sybrand Buma als verkiezingskanon die in extreem politieke tijden met veel dringende kwesties DE PRANGENDE KWESTIE VAN NU en de allesomvattende oplossing voor alle hedendaagse maatschappelijke problemen heeft gevonden in het “Goedenmorgen” zeggen als je instapt in de bus. Makkelijker kunnen wij het niet maken, mongolischer wel bij het CDA zullen we maar denken. Want geloof maakt achterlijker dan je lief is!

 4. Ik ben fan van Dijkgraaf maar als niet-gelovigen met bijbelteksten gaan smijten die dan ook nog verkeerd geciteerd zijn haak ik af. Kortom, een mindere post. Eens over het CDA en kartel, zo snel mogelijk vanaf!

 5. Het CDA is al jaten een bron van leugens en maar roepen wij zijn zo christelijk maar ze vergeten dat ze alles aan elkaar liegen en zullen daar ook voor gestraft worden want al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald haar wel Ik zal op dit soort typen nimmer meer stemmen zij zijn het niet waard.BAH

 6. Tot mijn spijt en vele anderen worden de acties van politici nooit herroepen als ze foutieve informatie hebben gegeven.
  Als ik 300 euro steel van alle gezinnen uit mijn woonplaats word ik gewoon vastgezet in het politiebureau.
  Helaas ben ik geen politicus.

 7. Alleen sukkels in de Kamer laten zich voor 120.000 euris p/jr.
  afzeiken.Schijnt tegenwoordig op vooral Nijerode een hoofdvak te zijn: Regentje Spelen Voor de Man/Vrouw van Gewone Kom-Af. Daarom ben ik voorstander van extreem hoge salarissen voor kamerleden en Ministers. Wel ff een assessment doen. Dat behoedt ons van amateurs. Tenslotte is Regeren Oorlog. Al het andere kun je vergeten. Zal wel niet doorgaan, want dan kunnen de “echte machthebbers” in dit land niet aan de macht blijven. Mannetje met klein snorretje heeft daar destijds een interessant boek over geschreven. Uiteraard werd dit boek -en zijn schilderijtjes- als onzin afgedaan. Plato: ” De meest gehate man is hij die de Waarheid spreekt”. En Wie was de meest gehate man in de 20e eeuw?

Comments are closed.