Aan mijn lezers en lezeressen

Lieve lezers en lezeressen,

Ik stop ermee.

Het is klaar.

Het is over.

Einde oefening.

Schluss.

Basta.

The end.

Fini.

Ik zet er een streep onder.

Ik zet er een punt achter.

Ik gooi het bijtje erbij neer.

Ik kuis, zoals de Vlamingen zeggen, de schop af.

Ik hang de fiets aan de haak.

Ik geef de pijp aan Maarten.

Ik hang mijn pen aan de wilgen.

Dit was het dan.

Waarom?

Nou, dat zal ik jullie vertellen.

Ik schreef dus gisteren een stukje over mensen met kopkolder en bilderbergbobbels in hun hoofd die aan het illuminatieinfuus hangen.

En binnen 24 uur werd ik daar keihard voor gestraft.

Steen door de ruit, een stempel ‘controlled opposition’ in mijn paspoort en tot overmaat van ramp nog bikkelhard ge-demonitized ook!

Kijk maar:

Boehoehoehoehoe.

Het ga jullie goed!

JanD

PS. En nu vrees ik het ergste

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.

Films en series

22 thoughts on “Aan mijn lezers en lezeressen

 1. Ik weet niet helemaal waar dit over gaat maar duidelijk is wel dat jij je teveel in dit kinderachtig geneuzel laat meeslepen en daarmee ongewild ook de lezer die dit natuurlijk geen ene kut interesseerd.

  Dat je wc soms smerig is en schoon moet worden gemaakt snappen wij wel. Maar val ons daar niet mee lastig!

 2. Beste Jan,

  Ik lees jouw ‘briefje van Jan’ met veel plezier elke ochtend als ik wakker wordt! Nu las ik dat je na het complottheorien onderwerp ineens wat negatieve reacties hebt gehad en dat verbaasd me niet. Dit was ook de eerste keer dat ik het niet met je eens was. Nou is dat niet meteen een reden voor mij om terplekke alle banden te breken en te stoppen met het lezen van jouw briefje, maar voor genoeg snowflakes/soyboys is dat het tegenwoordig wel.
  Omtrent het onderwerp complottheorien omschreef Dave Collum het recentelijk zeer goed:
  “I am a “conspiracy theorist”. I believe men and women of wealth and power conspire. If you don’t think so, then you are what is called “an idiot”. If you believe stuff but fear the label, you are what is called “a coward”.”
  Ik denk dat je niet alle complottheorien over 1 kam moet scheren (flat earth vs inside job 9/11 bijvoorbeeld) en dat je daarmee misschien lezers kwijt raakt. Als het gaat om complottheorien, dan probeer ik me eerst vol in te lezen en met een beetje gezond verstand te kijken welke “feiten” daadwerkelijk feiten zijn. Zo heb ik de docu over flat earth bekeken op Netflix en als je daar je tijd even aan besteed dan weet je meteen hoe het zit (hilarisch trouwens). Maar als je je ook even inleest over de feiten rondom smeltpunten van metaal en kerosine en dergelijke, dan ga je ook inzien dat er bepaalde punten niet kloppen als het gaat om 9/11 en daar kritisch op zijn is heel gezond.
  Ik hoop dan ook, met jouw kritische noot op alles, dat je besluit om lekker door te gaan met het schrijven van jouw mening en ik zal deze elke ochtend met veel plezier blijven lezen.

 3. Goedemorgen Jan.

  Je moet doen wat voor jou het beste is.
  Je volgers zullen je wel gaan missen.

  Heel fijn weekend.

  Hetty.

 4. Mm., duidelijk een complot om jou de mond te snoeren Jan…,
  Geen gezoem of blauw licht s’vonds in de tuin of mannen met Arabisch uiterlijk en verrekijkers rond je huis die voortdurend met ene Sigrid bellen..?
  Niet veel aan de hand lijkt me.., voor paranoia, paniek en angstaanvallen ken ik nog wel een Russische genezer die in de geest van Raspoetin behandeld…
  Kortom…, verman je.. die wind zaait in de keuken moet hete lucht kunnen verdragen..
  (Een €8 supporter)

 5. Je dient tot voorbeeld, we krijgen allemaal te maken met geweld. Ik draag een slagwapen, ga het gebruiken ook.

 6. Tja Jan.

  Heeft de deugtak dan toch zn tegenstander gevonden? Je zou trots moeten zijn dat er opnieuw een groep nederlanders eenheid toont.

  Eenheid.

  Je weet wel dat wat mensen bind en de regering en de media het liefste uiteen drijft.
  Want kennis is macht.

  De Boeren, bouwers en nu de komplot wappies.

  Wat heet/is komplot?
  Als meerdere regeringen samen afspreken een land kapot te maken om GOD (goud, olie en drugs) dan sneden zij een komplot. Mensen die de propaganda geloven zijn feitelijk de komplot denkers.

  Mensen die deze propaganda in twijfel trekken zijn waarheids zoekers

  Mss zou u als journalist beter moeten zoeken nasr waarheid dan meelopen met de propaganda machine.

  En ja u wordt mss betaald via een funding, maar er bestaat ook nog zoiets als onderlinge netwerken.
  Maar als je dan echt eerlijk zou zijn raakt dit netwerk enorm opgeschoond en dat zal zeer doen. En dat wil je niet he. Wel de lusten laten we maar zeggen

  Jammer Jan.

  Ik las je brieven met plezier, maar door nu een wakker burger ff kapot te schrijven dat stuit me tegen de borst.

  Een excuus is helemaal niet erg en geeft je zelfs creddits.

  )

 7. Tja als je enerzijds denkt de wijsheid in pacht te hebben en anderzijds geen kritiek kunt dan heb JIJ een probleem. Dacht dat ik stukken van een volwassen vent las…..

  Mvg Michael

 8. Beste Jan Dijkgraaf,
  Ik hoop echt dat je je bedenkt en doorgaat met je briefjes. Complotdenkers zijn er heel veel en ook altijd al geweest.
  Je briefjes lezen was het eerste wat ik morgens deed.
  Ik heb je net geld voor een bos bloemen of iets dergelijks overgemaakt.
  Dank voor je briefjes!

 9. Nu ja…complotten …soms is het wel waar natuurlijk…ik las pas geleden dat Stanley Kubrick wel degelijk de eerst maanlanding had gefaked. Maar ook bleek dat hij had geëist dat hij het op locatie kon verfilmen. Zo zie je maar!

 10. Beste Jan.
  Ik hoorde met ontsteltenis dat het het bijltje erbij neer wilt gooien. Jij, onze steun en toeverlaat. Jij, onze maatschappij radar. Jij, die vreselijk nauwgezet zn informatie bijelkaar harkt en de toekomstige snodaard terecht weet te wijzen. Ook wij hebben 2 maanden geleden een straatklinker door ons dubbelglas naar binnen gekregen. Geheel gratis.
  Maar 15mm polycarbonaat voor je raam doet wonderen.
  Kost wat, maar dan heb je ook wat. Er stond nog net niet op die straatklinker, de groeten van bontkraagje. Laat je niet uit t veld slaan. Wij ,ALLEEN MAAR ZWARTE PIET , zijn ook al een keer met gespreide handen door onze geliefde handhaver, tegen de muur gezet. Fuck it. We gaan gewoon door. Net als jij ,voor volk en vaderland door gaat.
  Ik sponsor je gewoon met 10 € en hoop dat vele dit met mij gaan doen. Jan we houden van je
  Groetjes hans van roon
  Spijkenisse

 11. Niet doen joh!
  Je laat je toch niet wegjagen. Jouw mening, jouw briefje. En diegene die het er moeilijk: so be it.
  Dit is juist waar het allemaal om draait. Veel mensen kunnen niet meer tegen een MENING van een ander. Hoe kleinzerig zijn deze mensen! Maar laat je nou niet wegzetten door deze groep.
  Zou jammer zijn.

 12. Mijn reacties in volgorde:
  Ik snap het allemaal niet wat bedoelt ie nou!
  Wat een lul! Hij stopt er mee! En om zoiets onbenullig. Ik ben zelf regelmatig op Facebook met de dood bedreigd. Dat kan je verwachten als je aan de weg timmert.
  Volgens mij is neemt ie ons in de mali en is het een soort grap. Geen toffe grap.
  Conclusie: Ik weet niet nog steeds niet wat ik er van moet denken/vinden.

 13. Jan. Vergeef het meneer Ommekeer. Jullie doen beiden belangrijk werk aan dezelfde kant. Je kunt toch niet stoppen, ga gewoon lekker door hiermee. Ik krijg altijd energie van je. Doe het voor al die mensen zoals ik, en die jou steunen. Blijf het anders doen voor de mensen die zich aan je ergeren. Dat is toch ook heel wat waard. Hartelijke groet!

Comments are closed.