Aan mijn kinderen

Lieve Pim en Bob,

Wat ik nou toch meegemaakt heb…

Ik ben gisteren naar het Museumplein in Jeweetwel geweest.

Omdat het koud zou worden, wilde ik handschoenen meenemen. Ik kon alleen die met die stalen punten op de knokkels vinden, dus toen heb ik die maar aangetrokken.

Omdat ik de andere aanwezigen wilde wijzen op een bijzonder weerverschijnsel (een wolk), had ik mijn PowerPoint-aanwijsstok meegenomen. Jullie weten wel, die handige uitschuiftstok van staal, met aan de top zo’n vastgelast ijzeren ‘dopje’ dat er voor zorgt dat-ie met één zwaai bruikbaar is. Je kunt er ook iemand de hersens mee inslaan, maar jullie kennen me: zo ben ik niet.

Klussen

Omdat je nooit weet of je verdwaalt in die kudtstad, had ik ook wat vuurpijlen meegenomen, die ik eventueel kon afschieten als ik niet meer wist waar ik was en gered wilde worden.

Eenmaal op het Museumplein in Jeweetwel besloot ik uit solidariteit met de overige aanwezigen mee te zingen. “Wai zain Needuhland! Wai zain Nee-duh-land!” Je wint er het Eurovisie Songfestival niet mee, maar het zorgde wel voor eensgezindheid. Ik heb zelfs geknuffeld met Marianne Zwagerman en Jan Bennink, die ik allebei nog van vroeger ken.

En weten jullie wat er toen gebeurde?

Er werd omgeroepen dat we moesten verdwijnen!

En toen we dat niet meteen deden, werden we doodgeschoten door een waterkanon!

En in elkaar gebeukt door dat tuig van de M.E.!

Sale / Solden 2021

Gelukkig heb ik tijdens het wegrennen nog een paard een paar klappen kunnen geven met mijn PowerPoint-aanwijsstok en die lui van de politie met wat straatstenen kunnen bekogelen.

Want jullie weten: jullie vader laat zich niet zomaar wegjagen door een stel van die losgeslagen BOA’s die thuis niks te vertellen hebben en de frustratie daarover botvieren op eerzame burgers, die gewoon een bakkie koffie wilden drinken op het Museumplein.

Zijn jullie nou trots op me?

Groet,

JanD

UPDATE SCHULD VAN FEMKE HALSEMA!!1!

PS. Cadeautje! Dan hoeven jullie later niet in een cel te overnachten als jullie solidair zijn met zielige mensen.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren, dan kan dat via Backme.

(Advertenties)