Aan Máxima

Bol.com Algemeen

Beste Máxima,

Ik ga niet zuur doen over dat interview met Matthijs van Nieuwkerk.

De fans vonden het uiteraard geweldig.

De haters vonden het uiteraard verschrikkelijk.

Mij had je voor je gewonnen toen je pleitte voor betere geestelijke gezondheidszorg.

Dat kwam doordat ik net een Instagram-bericht van Samantha de Jong had gelezen.

Je weet wel, Barbie.

Die ging net als jij ooit óók op vakantie naar Griekenland, daar waren net als bij jou ook televisiecamera’s bij en zij is sindsdien net als jij ook een soort Bekende Nederlander.

Barbie plaatste een foto waarop ze zoende met een kale man en waarbij ze de volgende tekst had geschreven: “lieverd !! Zo gelukkig met jou samen veel meegemaakt en blij dat jij mijn nu het positieve van het leven laat zien kwamen elkaar tegen na een lange tijd hebben elkaar gesteund door een zware tijd uit eindelijk zijn we samen gekomen wat andere ook denken ze denken maar wat ze willen zolang jij en ik maar gelukkig zijn genoeg ellende al meegemaakt en het leven gaat verder word nu tijd om een keer gelukkig te worden…”

Nou vind ik niet dat iedereen die een zin van 75 woorden tikt waar meerdere korte zinnen de leesbaarheid zouden bevorderen, die her of der een werkwoord verkeerd vervoegt, die te veel spaties gebruikt en die een kapotte Caps Lock-toets heeft meteen naar de psychiater moet.

Dat zou een gekkenhuis worden.

Het gaat mij er meer om dat dezelfde Barbie op 29 april bij een foto waarop ze zoent met een andere kale man, wiens naam Gelmore groot op haar borst staat getatoeëerd, nog schreef: “Wat hadden we het deze middag toch leuk schat met trots dragen wij elkaars naam EIGENDOM VAN ELKAAR EN ONZE LIEFDE DIE ECHT IS hoe wij met elkaar waren zijn de meeste echt JALOERS OP 😉 TRUE LOVE BABE !! Morgen ben ik gelukkig weer bij me schoonfamilie 🥰🙏”

Vaker Kopen 2021

Achter die tekst zat een zekere tragiek, want de kale man in kwestie, de vader van haar laatste kind, was een paar dagen daarvoor plotseling overleden aan een hartstilstand.

Op 4 mei schreef ze: “Gisteren mooie begravenis geweest voor me liefde 🥰 !! Ik hou van jou schat”

En gisteren, precies twee weken nadat “me liefde” de grond in ging, lag ze dus alweer onder de volgende kale man én vond ze het nodig om dat met de hele wereld te delen.

Dan ben je echt rijp voor de psychiater.

Al lijkt in dit specifieke geval een tussenstop bij de gynaecoloog voor een verplichte sterilisatie mij ook niet verkeerd…

Enfin, nog even terug naar het interview.

Ik hoop voor u dat u niet teveel pijn heeft gehad van die arm van Matthijs op de plek waar de zon niet schijnt.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje uit eigen tuin. Want je wordt maar één keer 50.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren (waarvoor mijn dank!), dan kan dat via Backme of via mevrouw Dijkgraaf.