Aan Max van den B.

Arme Max van den Berg,

Wat dacht je?

Bij de ene minister (Hugo de Jonge) stond ik met een masker op mijn smoel nogal voor joker voor een dichte deur, dan neem ik nu een brandende fakkel mee en dan doet de volgende minister (Sigrid Kaag) wel open om met me ‘in gesprek te gaan’?

Het enige wat je bereikte is dat iedereen met ook maar een beetje fatsoen in zijn donder meeleefde met Sigrid Kaag en haar kinderen, die we dankzij jouw ‘tv-kanaal’ geschrokken door de hal zagen lopen.

En dat Jan en Alleman weer eens uitgebreid konden vingerwappen naar FvD-voorman Thierry Baudet en zijn entourage.

Waar ik ‘Jan’ zei, bedoelde ik bijvoorbeeld Christenunie-voorman Gert-Jan (Segers).

Films en seriesFilms en series

Die wist blijkbaar niet dat jij in kringen van ‘corona-activisten’ bekend staat als een godsdienstwaanzinnige en schreef: “Als je keer op keer het gif van ‘verzet’, ‘tribunalen’ en ‘opsluiting van je politieke tegenstanders’ zaait, dan is het dit soort intimidatie en bedreiging dat je oogst. Tegen iedereen met een zwak voor FvD zou ik willen zeggen: word wakker.”

Goed gevonden wel, dat “word wakker”.

En waar ik ‘Alleman’ zei, bedoelde ik bijvoorbeeld het PvdA-kandidaat-Kamerlid Alptekin (Akdogan).

Die deed maar meteen het politie-onderzoek en de rechtszaak en schreef: “Als Sigrid Kaag of een andere politicus vanwege de coronamaatregelen iets overkomt, is niemand anders dan Thierry Baudet en zijn bendeleden verantwoordelijk voor.”

Maar ook iemand zonder politieke belangen, zoals Telegraaf-columinste Nausicaa Marbe, verloor een keer de nuance uit het oog.

GezondheidGezondheid

Zij schreef: “Dit is direct gevolg van #Forum-politici die naast posters van Kaag en Rutte hun aanhang ophitsen om in ‘verzet’ te komen tegen ‘de misdadigers’ en beloven ze op te pakken en voor ‘tribunalen’ te slepen. Direct aanzetten tot geweld dus en zat kwaadgezinden die willen meedoen.”

Terwijl het in jouw specifieke geval, gezien het feit dat je hem nogal vaak noemt als je Leider, dus ook God kan zijn die je op een koude woensdagavond richting het huis van Sigrid Kaag stuurde.

Of die werkloze dansleraar.

Of Adolf Hitler.

Of die griezelige beroepsactiviste Eline van ’t Noordende.

Of Q.

Of je moeder, die van onderen zo strak was dat je met ernstig zuurstoftekort ter wereld kwam.

Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022

Dus het hóeft niet de schuld van Thierry Baudet en zijn entourage te zijn dat jij ervoor zorgde dat zelfs mensen als ik gisteren mededogen voelden met Sigrid Kaag.

Ik neem sowieso aan dat Thierry Baudet later vandaag met een krachtig statement afstand neemt van jou en je daden.

Want anders moet hij ook niet mekkeren over een verfbom van de Antifa-terroristen tegen zijn partijkantoor.

En kan hij straks, als de eerste mentaal uitgedaagde Max van den Berg-achtige écht Volkert van der Graaf achterna gaat, zijn handen niet in onschuld wassen.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Beter laat dan nooit…

UPDATE Nou, dat is Thierry dus níet gelukt, met een krachtig statement afstand nemen van zijn geradicaliseerde volgelingen.

UPDATE 2 We hebben de dader! En het is niet Thierry Baudet.

3 thoughts on “Aan Max van den B.

  1. Normaal valt dit steevast in de categorie ‘verwarde man’ en krijgt nauwelijks media aandacht. Nu zal dit als een melkkoe worden uitgemolken. Oh nee, melk mag ook al niet meer. Geef die Max gewoon €50 voor zijn booster. En een spoedopname in de paaz. En blijf vooral Baudet demoniseren, tot er iemand zich geroepen voelt echt de daad bij het woord te voegen. Aad Kosto, Janmaat, Pim, Theo, Geert en heel wat veehouders weten wat echte bedreigingen zijn. Daarom een hekel aan selectief shoppen en selectieve ophef. Zie M vanavond. Trefwoorden; Trump, Capitool, wappies en Baudet. Kunnen “we” het Forum verbieden? Moet Baudet achter slot en grendel? Prima, maar dan ook gelijk BIJ1 en DENK om te beginnen. Gelijke monniken, gelijke kappen. Pak dan ook meteen ALLE haatzaaiers, ophitsers en opruiers aan.

  2. Deze bewaar ik nog even en gaat in het archief; Hugo de Jonge legt link tussen Forum-uitspraken en bedreigingen: “woorden doen ertoe.” De NOS maakt melding dat er ‘verf werd gegooid’ naar het partijkantoor van FvD, wie ‘die verf gooide’, is nog niet vastgesteld. (..) Vandaag staat er een groepje Muzelmannen terecht voor ernstige bedreigingen aan het adres van Rutte en Wilders. (en Baudet overigens) Maar volgens advocaat Plasman was het maar een ‘flauwe grap’ in een ‘melige bui’. “Het gaat om de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid om walgelijke filmpjes te bekijken en hele foute grappen te maken.” (..) “sarcasme en zeer foute humor in melige buien en een storm in een glas water.” “Foute en slechte grappen tijdens het sporten.” (..) Oke, deze ga ik een tijdje bewaren. Dat kan nog van pas komen. Je hoeft dus geen ‘cabaretier’ te zijn om iemand dood te wensen. Foute humor en meligheid is het toverwoord. Gaslighting dus.

  3. De IS koppensnellers en martelporno fetisjisten van Wilders en Rutte hebben inmiddels hun eigen fanbase vol onverbloemde steunbetuigingen. Want lieve vredige jongens enzo. Vol in het slachtofferschap en natuurlijk schuld van die racisten. Zelden was de kloof, polarisatie, tweedeling en parallelle samenleving zo zichtbaar. De vijfde colonne is terug van nooit weggeweest. Lees ook eens de commentaren van de ondertekenaars. Petities.com/maatschappelijk belang vrijlating van aangehouden Eindhovense jongeren. Vooral dat ‘maatschappelijk belang’… De teller staat inmiddels al op 1500, dus voldoende animo en draagvlak.

Comments are closed.