Aan Maurits Hendriks

Beste meneer Hendriks,

Dus u wilt doorgaan als chef de mission tot en met de Olympische Spelen van 2020 in Tokio?

Paar dingetjes dan.

Ten eerste: waarom heeft u de communicatie over het wegsturen van turner Yuri van Gelder zo ongelooflijk beroerd aangepakt? Eerst een vaag persbericht sturen, vervolgens dagen onzichtbaar zijn en uiteindelijk de directeur van NOCNSF een persconferentie laten geven over úw beslissing.

Ten tweede: waarom drong u zich als een wethouder Hekking op de foto toen Willem-Alexander en zijn gezin poseerden met gouden medaillewinnaar Dorian van Rijsselberghe en bleef u toen opeens niet op de achtergrond?

Ten derde: waarom stuurde u íedereen die voor de 16e augustus was uitgesport en geen medaille had gewonnen verplicht naar huis op wat een ‘losersvlucht’ ging heten? Ze mochten zelfs niet op eigen kosten blijven. Zo scheurde u hoogstpersoonlijk dat nogal geforceerde eenheidsgedrocht ‘TeamNL’ uit elkaar.

Ten vierde: waarom maakte u opeens toch een uitzondering voor zwemster Ranomi Kromowidjojo? Omdat haar vriendje goud won? Ach, Inge Dekker had zo ook wel een goede reden, dunkt mij…

Ten vijfde: waarom gaf u media in uw interview op de laatste dag de kans in de kop te zetten dat u teleurgesteld was over het aantal medailles, terwijl die top 10-plek in het medailleklassement dichterbij was dan ooit?

Ten zesde: hoe vond u zelf nou écht dat het ging?

Groet,

JanD