Aan Mattie Valk

Beste Mattie,

Jij dacht: wat mijn ex kan, kan ik ook.

(Eerst even voor de lezers die jou niet kennen: jij praat elke ochtend bij de radiozender QMusic plaatjes aan elkaar met je mattie Wietze de Jager. En eerst even voor de lezers die jouw ex niet kennen: die kreeg een tweeling waarvan jij dacht dat jij het zaad ervoor had geleverd, maar dat bleek van de buurman. En alvast voor de lezers die zich afvragen of ik niet over belangrijker zaken kan schrijven dan een plaatjesdraaier van een zender waar ze nooit naar luisteren: zeik niet, een jaar heeft 365 dagen en vandaag dus niet – en gisteren ook niet, maar dat was omdat rapper Boef even een draai om de oren verdiende, en eergisteren ook niet, want toen hadden we de Eigenpijperus Maximalus Rikko Voorberg.)

Goed, terzake.

Een paar weken geleden waren Wietze en jij een werkweek lang aan elkaar vast geketend. Behoorlijk sneue actie, vond ik, maar jullie wekten de indruk matties for life te zijn. Jullie waren na zes jaar samen bij QMusic aan het praten bij Talpa over een overstap naar Sky Radio (de Radio 1 luisterende lezers haken nu definitief af).

En wat gebeurde er vervolgens?

Jij ging achter de rug van de gast die je door dik en dun steunde toen je ex je de grootste vernedering van je leven bezorgde, een vriend dus, in je eentje praten met QMusic. Je besloot te blijven, in je eentje, en dat deelde je je ‘vriend’ mee via een WhatsApp’je.

Wat jou tot die ultieme naaistreek bracht?

Ik las: “Zes ton en een Tesla”.

Vooral dat “en een Tesla” vind ik heel erg bij je passen.

Even de bijtelling laag houden laten zien dat je deugt, door in een stekkerauto te gaan rijden.

Als ik Rosanne Hertzberger zou heten, dan riep ik nu alle adverteerders op om te stoppen met adverteren op QMusic, zoals zij dat deed bij Geenstijl. Welk bedrijf wil nu geassocieerd worden met een zender die matennaaiers op het schild hijst?

Maar één Rosanne Hertzberger is genoeg.

Groet,

JanD

2 thoughts on “Aan Mattie Valk

  1. Als DJ bij Sky Radio gaan werken is dus feitelijk geld ontvangen en hoeren neuken en nooit meer werken! Bij Sky Radio houdt de DJ zijn mond dicht, de plaatjes worden niet aan elkaar gepraat (dit voor de mensen die nooit naar oude lullen radio luisteren).

  2. Aan de columnist: Eigenlijk vind ik dit onderwerp zo verschrikkelijk onbenullig dat ik je adviseer Jan…Vermoei je niet met dit soort simpele zielen.
    Zijn er echt geen belangrijker typjes om je druk ver te maken ?
    Maar voor de rest : Dikke Duim ! ( Dit is een achterhaalde uitdrukking, ik weet het…)

Comments are closed.