Aan Jeanine Hennis

Bulk Alert

Lees alle reviews over MASH – De Complete Collectie -Seizoen 1 t/m 11

Lieve Jeanine,

Ik zal even schetsen hoe het zal gaan.

Er komt een Kamerdebat over het ontluisterende rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar het ongeluk in Mali op 6 juli 2016 waarbij twee Nederlandse militairen omkwamen en een derde zwaar gewond raakte. In dat debat worden jou door alle partijen behalve de VVD harde verwijten gemaakt. Er wordt een motie van wantrouwen tegen je ingediend. De VVD steunt die uiteraard niet. De nieuwe coalitiepartijen CDA, D66 en ChristenUnie willen vlak voor de finish van de onderhandelingen over het nieuwe kabinet ook geen kink in de kabel gooien en hebben Rutte horen zeggen dat je zeker niet hoeft af te treden, dus die steunen zo’n motie ook niet. Wat de PvdA doet, maakt dan niet meer uit. Je nek is gered en je wordt minister van Buitenlandse Zaken in Rutte 3.

De nabestaanden van de slechts 29 jaar geworden sergeant der 1e klasse Henry Hoving uit Winschoten en de slechts 24 jaar geworden korporaal Kevin Roggeveld uit Groningen blijven met een ongelooflijke kater achter. Als Defensie, jouw ministerie, niet zo geblunderd had, waren zij geen nabestaanden geworden.

En jullie, de beroepspolitici, laat dat volstrekt koud.

Niet als de camera’s draaien, maar als jullie onder elkaar zijn.

Ik had echt gehoopt dat jij als minister de verantwoordelijkheid had genomen voor deze dodelijke blunder en was afgetreden.

Maar dat wil Rutte niet.

Want Rutte kan je nog even goed gebruiken voor Rutte.

Ik neem aan dat je je realiseert dat Mark Rutte uiteindelijk ook maar gewoon een ordinaire voetbalbestuurder is. Er komt een moment dat hij zégt volledig achter je te staan en dat hij ook jou als een baksteen laat vallen.

Zie Ivo Opstelten.

Zie Ard van der Steur.

Zie Henry Keizer.

Tot die tijd waan jij je veilig.

Net als die militairen die met veilig materieel naar Mali dachten te worden gestuurd…

Sterkte in die hel.

x

JanD