Aan Matthijs van Nieuwkerk

Beste Matthijs,

Al weken worden we lekker gemaakt met een Volkskrant-verhaal dat ervoor gaat zorgen dat jij in één keer van je voetstuk gaat lazeren.

Sinds deze week begin zelfs ik nieuwsgierig te worden.

Dat komt doordat ik uit soms betrouwbare bron heb vernomen dat jij een geheime ontmoeting zou hebben gehad met drie verslaggevers van De Volkskrant waarin je inzage kreeg in de tekst van het artikel.

Dríe verslaggevers!

En jij.

Normaal gesproken doe jij alleen interviews per mail (geen grap), maar deze keer was je bereid om in persoon te verschijnen voor het Volkskrant-tribunaal, vermoedelijk in het kader van hoor en wederhoor.

Dan zal het geen verhaal worden over je liefde voor het Franse chanson.

Maar waarover wel?

Het gekke is: we weten eigenlijk alle dirt over jou al.

Komt de Volkskrant met de primeur dat jij je tegenover redacteuren van ‘De Wereld Draait Door’ als een hork gedroeg?

Weten we toch al?

Komt de Volkskrant met de primeur dat jij de kleine Matthijs maar al te graag in medewerksters en vrouwelijke gasten van ‘De Wereld Draait Door’ stopte?

Weten we toch al?

Komt de Volkskrant met de primeur dat jij en je redactiebaas Dieuwke Wynia er bij ‘De Wereld Draait Door’ een zwarte lijst op nahielden van mensen die nooit te gast mochten zijn omdat ze bijvoorbeeld ooit een vervelend stukkie over je hadden geschreven?

Weten we toch al?

Komt de Volkskrant met de primeur dat jij de tafeldames en -heren die je een vette schnabbel en een groot bereik bezorgde voornamelijk recruteerde uit je vrienden- en vriendinnenkring?

Weten we toch al?

Komt de Volkskrant met de primeur dat jij zo pissed was dat je salaris van bijna zes ton per jaar op last van de politiek meer dan gehalveerd werd, dat je steeds minder uitzendingen per jaar ging maken?

Weten we toch al?

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022

Komt de Volkskrant met de primeur dat je in 2020 voor maar drie maandjes ‘De Wereld Draait Door’ 299.800 euro pakte?

Weten we toch al?

Komt de Volkskrant met de primeur dat jouw (zelfbenoemde) allerbeste vriend een veroordeelde crimineel is zegt te zijn?

Weten we toch al?

Komt de Volkskrant met de primeur dat jij en de vrouw met wie je thans (peildatum 17/11/22)  samenwoont (Martha Riemsma) zijn gekoppeld door die (zelfbenoemde) allerbeste vriend?

Weten we toch al?

Komt de Volkskrant dan misschien met de primeur dat een modemiepje van de Volkskrant en jij vóór je werd gekoppeld aan je huidige vriendin afspraken om gelijktijdig jullie echtgenoten te verlaten om samen verder te gaan en dat zij dat vervolgens wel deed en jij niet?

Zelfs dát weten we toch al?

Maar misschien schiet mijn fantasie gewoon tekort, Matthijs.

Misschien drink je wel kinderbloed bij je ontbijt.

Misschien ben je in transitie.

Misschien was je al die jaren éigenlijk een hologram.

Ik ben nu echt rázend nieuwsgierig!

En ik kan niet wachten tot zaterdag de Volkskrant hier in Eesterga op de mat valt.

Maar ik beloof de hoofdredactie van de Volkskrant één ding.

Als ze na vijf maanden ‘onderzoeksjournalistiek’ alleen maar komen met het verhaal dat je al die jaren een rondneukende arrogante klootzak met (meerdere) foute vrienden was, zeg ik meteen mijn abonnement op.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Voor als je zaterdag bij de Superrr in Almen je krantje gaat kopen.

Disclaimer: Donaties via Bunq of Backme en aankopen bij Bol.com zorgen dat ik tijd kan vrijmaken om al dat geneuzel op de Gooise en Haagse matrassen op de voet te volgen. Waarvoor dank aan mijn donateurs!

(Advertentie)

Koop nu de Meilandjes-scheurkalender 2023