Aan Marouane B.

Sale

Marouane,

Correspondent Harald Doornbos deelde gisteravond een paar tweets die duidelijk maakten hoe het er in Syrië echt aan toeging.

“Kan wel janken. Net hier in Syrië doodsbang 8-jarig Yazidi-meisje ontmoet die drie jaar door buitenlandse IS-strijders als slaaf is misbruikt. Pas drie dagen geleden is ze door Koerden bevrijd in Raqqa. Meisje was nog zo bang voor mannen, voor zwart en voor Toyota Hilux. Zo erg dit. Haar broertje werkt nog ergens als IS-slaaf in Raqqa. Moeder ook verhandeld als slaaf. Vader in Irak. Wat een beesten die Syriëgangers. Zoveel buitenlandse IS-strijders hier in Syrië hebben slaven. Is totaal geïnstitutionaliseerd. Kinderen, vrouwen verhandeld via WhatsApp. (…) Geheid dat dit soort IS-figuren over tijdje zit bij Jinek enzo. Verzwijgen eigen misdaden en dan janken dat ze geen tweede kans krijgen in NL.”

We hoefden niet eens een tijdje te wachten.

RTL Nieuws sprak gisteren al zo iemand.

Jou.

Een rapper uit Arnhem die in 2014 naar Syrië vertrok.

Je verhaal?

“Ik had verwacht een verandering te kunnen brengen in de burgeroorlog. Dat is niet gelukt. Ik zag hoe strijders van IS door het hoofd werden geschoten nadat ze gevangen waren genomen. Ik heb bommen zien vallen op onschuldige burgers.”

Je draagt een Kalasjnikov. “Om me te beschermen”.

Je maakt onderdeel uit van een groep. “Maar ik vertel niet welke”.

Of je mensen hebt vermoord? “Zeg ik niet”.

Of je terrorist bent? “Ik ben trots te hebben gestreden voor het Syrische volk. Ik heb hier mannen, vrouwen en kinderen geholpen door voor hen te strijden, maar het doet me pijn dat ik mijn vader en moeder heb moeten achterlaten. Ik heb er spijt van dat ik hen slapeloze nachten heb bezorgd”.

Of je in Nederland de cel in gaat? “Ik ben er bang voor dat ik als terrorist bestempeld ga worden.”

Terecht? “Ik vind dat ik onschuldig ben, maar waarschijnlijk staat voor het Openbaar Ministerie al vast dat ik een terrorist ben.”

En na die achttien twee jaar? “Daarna wil ik een mbo-opleiding volgen, zodat ik mensen in achterstandwijken kan helpen”.

Weet je wat ik het mooiste vind aan mensen zoals jij, Marouane?

Het zelfinzicht.

En die Doornbos? Gewoon een racist joh! Die heeft vroeger geen moeite gehad om een stageplek te krijgen, hoor.

Groet,

JanD

8 thoughts on “Aan Marouane B.

 1. Gevaarlijke leugenaars die hier niet horen, laat ze niet binnen of terugkomen. Geen Nederlands paspoort meer dus nooit meer welkom hier.
  Wij zijn benieuwd, Nederlandse politiek!

 2. Mmm.., ben je weer even kwijt Jan. Jouw pretentie is toch vooral géén hypocriet te zijn? Deze jongen vertrok in 2014 naar Syrië om te vechten tegen het regime van Bashar al-Assad, voor zover bekend werden deze rebellengroepen militair gesteund door de VS. Iederéén is daar Islamist maar ook Jihadist..? Lees in de VK vandaag het oorlogs-geile verhaal over onze bondgenoot, die transparant en met minimale burgerslachtoffers Mosul al heeft bevrijd, nu lekker bezig is rond Raqqa. Zet dat nu eens af tegen de acties van oorlogsmisdadigers, corrupte politici, barrel-bombs, huilende en stervende kinderen en (onbewezen) gasaanvallen van Putin c.s. Krijg er maar niet de vinger achter…, wát klopt niet in ‘frame’ Jan.., Weet jij het…?

 3. Mmm.., ben je weer even kwijt Jan. Jouw pretentie is toch vooral géén hypocriet te zijn? Deze jongen vertrok in 2014 naar Syrië om te vechten tegen het regime van Bashar al-Assad, voor zover bekend werden deze rebellengroepen militair gesteund door de VS. Iederéén is daar Islamist maar ook Jihadist..? Lees in de VK vandaag het oorlogs-geile verhaal over onze bondgenoot, die transparant en met minimale burgerslachtoffers Mosul al heeft bevrijd, nu lekker bezig is rond Raqqa. En zet dat nu eens af tegen de acties van oorlogsmisdadigers, corrupte politici, barrel-bombs, huilende en stervende kinderen en (onbewezen) gasaanvallen van Putin c.s. Krijg er maar niet de vinger achter…, wát klopt niet in ‘frame’ Jan..
  Weet jij het…?

 4. Deze mannen zullen nooit toegeven dat ze kinderen en vrouwen misbruikt, mishandeld en vermoord hebben. Dat was daar onderdeel van hun dagelijkse leven. En in NL rechtbanken wordt alleen gekeken naar wat bewezen kan worden, dus allemaal taakstrafjes. Zo onrechtvaardig, zo misselijkmakend!

 5. Op grond artikel 15, eerste lid, sub e van de Rijkswet op het Nederlanderschap18 verliest een Nederlander van rechtswege de Nederlandse nationaliteit indien hij zich vrijwillig in vreemde krijgsdienst begeeft van een staat die betrokken is bij gevechtshandelingen tegen het Koninkrijk dan wel tegen een bondgenootschap waarvan het Koninkrijk lid is. Aansluiting bij een terroristische organisatie valt hier echter niet onder, omdat hierbij geen sprake is van een staat. Dit was tijdens een debat een antwoord van onze VVD minister van Defensie. Hoe zout wil je het eten en niets makkelijker bij dit soort terroristen dan hun Nederlandse paspoort afnemen, want ze hebben er toch twee en daarna linea recta naar het land van hun andere paspoort.
  Lijkt eenvoudig en is eenvoudig, maar niet met VVD’ers/PvdA’ers & D66’ers, dan is islamitische staat opeens kennelijk geen staat en mogen Nederlanders met twee paspoorten met hun Kalashnikov vrij door Eurabia reizen naar een oorlogsgebied van hun keuze.
  Jammer dat de Nederlanders bij de volgende verkiezingen dit weer vergeten zijn en gepaaid worden door weer nieuwe leugens van deze regering met als motorblok VVD/D66/CDA. Ja jan IS is tot alles in staat en is lam, maar onze regeringslijders ook.

 6. @Jrommeke le Banner
  Het probleem is niet zozeer het woordje “staat”!
  Wanneer is een land een staat? leg je de definitie er even naast kom je tot een vreemde conclusie waar ook onze Haagse regering niet omheen kan!

  “Een staat is een hiërarchische politieke organisatie die gezag uitoefent over een bevolking, gelegitimeerd door een vorm van recht, waarvan de naleving wordt afgedwongen met een monopolie op het gebruik van geweld.”
  IS was een hiërarchische politieke organisatie, ze hadden een hoofd, Al Bagdadi, en voerden gezag uit op hun bevolking!
  Dat hun bevolking niet echt eens waren hiermee maakt niet uit ze deden het. was het gelegitimeerd door een form van recht gebaseerd op een wetgeving? Ja in hun ogen was de Sharia een wetgeving waar aan ze dus rechten onttrokken. Werd die wetgeving afgedwongen met een monopoly op geweld? Oh zekers te weten!

  Een staat word nog lang niet een staat als andere landen deze als zodanig erkennen want misschien kan die erkennende staat net zo link zijn als de staat die erkent wordt. Voorbeeld Cuba erkent als staat door noord Korea………………….

  Dus kort door de bocht gezien op het momnet dat een staat zich als zodanig uitroept is het een staat. Hebben de jihadisten die nu als ratten het zinkende schip verlaten zich schuldig gemaakt aan landverraad op grond van hun paspoort??

  JA!!!!!!!!!!!!!!!

 7. Ik ben het totaal met Jan is, De Islam brengt beesten voort in plaats van mensen, zeker IS, dat zijn roofdieren vn de ergste soort, gisteren avond heb ik ook kinderen gezien die onder de zogenaamde IS staat hebben geleden. Zij straalde een en al angst uit. Wat er onder deze zogenaamde Islam staat allemaal heeft plaats gevonden, daar hebben wij in het Westen helemaal geen idee over. Maar dit leed en ellende wat daar onder de dekmantel van de Islam plaats heeft gevonden, en nog steeds gebeurt, Die soort wil je toch niet in je eigen land hebben, En toch is een heel groot gedeelte Nederlanders inclusief e regering wel mee bezig. niet te geloven dat dit anno 2017 gebeurt. Lees de geschiedenis maar over de Islam.

 8. @ Frans Verbeek. Nuance of onderscheid kan u zeker niet verweten worden. Dat mensen als soort zich beestachtig kunnen gedragen is van alle politieke tijden en alle gezindten. Enige dieptepunten; 30-jarige oorlog, grote sprong voorwaarts, holomodor, holocaust…ect, ect..
  Actief voor I.S. of rebellenleger(s) is een enorm verschil, de laatsten zijn zeker niet als Staat of vreemde krijgsdienst aan te merken en blijft het aan de Nldse rechtsstaat te bewijzen dat hij zich als rebel misdragen heeft. En dat zal (helaas) niet meevallen. Bedenk wel dat na WW-2 vrijwel elke frontsoldaat zich naar moreel of naar Conventie van Genève b.v misdragen heeft.
  War is dirty and bloody business…
  Dat heeft Jan m.i. in z’n bittere oprisping over ‘t hoofd gezien…

Comments are closed.