Aan Mark Rutte

Beste meneer Rutte,

Stel: er komt in Nederland ooit een referendum over definitieve toetreding van Oekraïne tot de Europese Unie. Of die van Turkije.

Dan weet u wel hoe de Nederlandse bevolking gaat stemmen, toch?

Dat wordt geen 61 procent tegen.

Want de Nederlandse bevolking bestaat grotendeels uit mensen met gezond verstand. Uit mensen die niet willen dat een van de meest corrupte landen van Europa óók nog toetreedt tot de Europese Unie. Of een islamitische dictatuur in wording.

Dus dat wordt minstens 80 procent tegen.

En daarom is de toetreding van Oekraïne (of die van Turkije) te zijner tijd niet-referendabel. Er komt gewoon nooit een referendum over.

Opgelost!

U en uw opvolgers zullen dat met hun eurofiele vriendjes in de Tweede en Eerste Kamer gewoon even ‘onder ons’ gaan regelen. En ja, dat moet dan in Brussel met instemming van alle regeringsleiders. Dus theoretisch krijgt Nederland een veto-recht. Maar Nederlandse regeringsleiders bogen altijd, buigen altijd en zullen altijd blijven buigen voor Brussel.

Iets met “geopolitieke belangen”.

Met mensen als u, mensen van de VVD, de PvdA, D66, het CDA en GroenLinks, blijft de Nederlandse kiezer een hinderlijke strontvlieg die eens per vier jaar gepaaid moet worden met loze beloftes en die verder zijn bek moet houden.

No more, wat mij betreft.

Groet,

JanD