Aan Mark Rutte

Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022

Meneer Rutte,

Dinsdag 28 juni stond er een oud vrouwtje te schelden tegen de vrouw van CDA-Kamerlid Derk Boswijk.

Donderdag 30 juni was er een spoeddebat in de Tweede Kamer over hoe de Nederlandse politie omging met de boerenprotesten.

De boodschap: te vriendelijk.

Politieagenten die naar dat debat keken, konden net als wij de indruk krijgen dat er een stoet van woedende boeren op trekkers naar het huis van CDA-Kamerlid Derk Boswijk was opgetrokken en dreigde de voorgevel te rammen.

Of erger.

FvD-Kamerlid Gideon van Meijeren deed een poging uit te zoeken wat er echt gebeurd was bij het huis van CDA-Kamerlid Derk Boswijk, omdat hij informatie had dat er alleen maar een scheldend oud vrouwtje aan Boswijks deur had gestaan.

GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver, D66-fractievoorzitter Jan Paternotte, CDA-fractievoorzitter Pieter Heerma en D66-Kamervoorzitter Vera Bergkamp (met backing vocals van gillende keukenmeid Attje Kuiken van de PvdA en dodende ogen van Vrouwtje Tassendrager van de VVD) wilden níets weten van deze poging tot waarheidsvinding.

Sterker: ze spraken er schande van.

Terwijl zij, omdat ze contact hadden gehad met Boswijk of elkaar, precies wisten wat er echt gebeurd was: een oud vrouwtje had staan schelden.

Toch wilden zij per se dat iedereen die het debat volgde de indruk hield (of kreeg) dat de boeren halve of hele terroristen zijn.

Hele of halve terroristen waartegen keihard moet worden opgetreden.

Gisteravond, dinsdag 5 juli 2022, bleek dat de opruiing door een deel van de Tweede Kamer succes heeft gehad.

Omstreeks 22.40 uur schoot de Friese politie bij het knooppunt Heerenveen gericht op een boer die met zijn trekker langs een politieauto reed.

De politie meldt in een bericht “dat er door trekkerbestuurders geprobeerd is in te rijden op agenten en dienstvoertuigen” en dat er daarom gericht geschoten is.

Ik weet nog niet of er “door trekkerbestuurders geprobeerd is in te rijden op agenten en dienstvoertuigen”.

Ik sluit het niet uit, want wanhopige mensen doen gekke dingen.

We zullen de beelden daarvan wel te zien krijgen, toch?

Of zouden die er toevallig niet zijn?

Net als het bonnetje van de Teevendeal, uw sms’jes tijdens de coronapandemie en al die andere dingen die kwijtgeraakt (of kwijtgemaakt) zijn.

Ik weet inmiddels wel dat de trekkerbestuurder op wie gericht is geschoten, op dat moment níet probeerde in te rijden op agenten en dienstvoertuigen.

Daar zijn namelijk wél beelden van (zolang uw mannetjes ze niet van internet laten verwijderen).

Deze beelden:

Wat we zien?

Een trekkerbestuurder die agenten passeert.

Op ruime afstand.

En op wie toch gericht geschoten wordt.

Die trekkerbestuurder was zogezegd het oude vrouwtje voor het huis van CDA-Kamerlid Derk Boswijk.

Ik ben niet zo van het vlaggen, maar ook hier gaat straks een omgekeerde Nederlandse vlag aan het huis.

Als steun voor de boeren, die dankzij de opruiiers Jesse Klaver, Jan Paternotte, Pieter Heerma, Vera Berkamp, Attje Kluiken en Vrouwtje Tassendrager hun leven niet meer zeker zijn.

Ik heb trouwens geen trekker (en mijn Lada Niva staat bij de garage).

Dus misschien wilt u even aan Dilan vragen om aan de politie door te geven dat ze niet gericht op me moeten schieten als ze in de buurt zijn.

Je kunt in Rutte- en Kaagland elk risico maar beter uitsluiten.

Groet,

JanD

PS. Cadeau. Voor als de aandrang toch te sterk blijft.

UPDATE 1 Een man een man, een woord een woord.

UPDATE 2 Een tassendrager een tassendrager, een lippendienst een lippendienst.

Dank voor jullie donaties!

6 thoughts on “Aan Mark Rutte

 1. Tja, de politie was destijds ook bereid om de vriendjes van Anne Frank en hun ouders op te pakken en ze naar het treinstation te brengen. Of de absurde lockdowns van Rutte en Bruls na te leven. Dan weet je met wat voor Quislings je te maken hebt.

  Dit is nou 1 van de hoofdredenen waarom Amerikanen gaaf afstand van hun wapens willen doen, Als de overheid (en criminelen) het monopolie op wapens hebben kunnen ze down wat ze willen.Dit is ook de reden waarom allen de boeren en vrachtwagenchauffeurs nog een vuist richting de overheid kunnen maken. Zij hebben nog zwaar materiaal. Zij kunnen niet zo makkelijk genegeerd worden door de overheid, zoals de huisartsen.

 2. Ik ga het gewoon zeggen:

  werd er maar zo opgetreden tegen echte relschoppers die brandweer en ambulancemedewerkers hinderen in hun werk.

  Al tijden een doorn in mijn oog.

  Ik steun de boeren.

 3. Men overweegde zelfs het leger in te zetten en de marechaussee met pantservoertuigen. De treinkapingen van de jaren 70 zijn er niets bij. Voortaan ook maar F16 en F35 intimiderend met de naverbranders aan laag laten overvliegen? Vandaag bezetten boze radicale klimaatbetogers en beroepsdemonstranten, correctie activisten, de A12 bij Den Haag, en hebben zich vastgeplakt met Bisonkit. Want boehoe wheehee boeren mogen veeeeel meer en dat is zo oneerlijk. Ps. meelezende ambtenaren en rapporteurs, nog tijd over met al die kunstmatige twittergroepen? Is met scherp schieten weer trending on twitter? Raar maar waar dat het OM daar blind voor is. Toeval?

 4. En werd er maar zo opgetreden tegen echte relschoppers/plunderaars die misbruik maken van een vreedzame demonstratie van anderen.

 5. Beeldvorming meneer Jan
  Die Rutte kan er wat van.
  KIL DE BOER uit Zuid Afrika
  Aapt deze Smiley Clown na.

Comments are closed.