Aan Mark Rutte

Meneer Rutte,

Mensen vragen mij weleens hoe het toch kan dat ik 365 dagen per jaar een ‘Briefje van Jan’, een ’99 woorden’-stukje en een ‘Toetje van Jan’ kan tikken.

“Heb je dan nooit moeite om onderwerpen te vinden”, is steevast de tweede vraag.

“Nee”, antwoord ik dan. “Zolang Mark Rutte premier is niet.”

U stort dit land namelijk met uw collega’s van CDA, D66 en Christenunie met zo’n grote snelheid en op zoveel verschillende manieren in de ellende, dat drie stukkies per dag eerder te weinig is.

Neem gisteren.

CDA-minister Hugo de Jonge stuurt de Nederlandse gemeenten een briefje waarin staat dat ze niet langer 9, maar 12,5 procent van de vrijkomende sociale huurwoningen aan statushouders moeten geven.

“Om achterstanden weg te werken”, luidde zijn verklaring.

Dat de achterstanden voor mensen die al heel lang (vaak levenslang) in Nederland wonen en al jaren op de wachtlijst staan hierdoor zullen toenemen?

Zal hem jeuken.

D66-minister Kajsa Ollongren maakt bij de presentatie van de defensieplannen bekend dat er weer grote stappen worden gezet richting één EU-leger.

De eerste: volledige integratie van de Nederlandse en de Duitse landmacht.

“In het eindbeeld maakt het niet meer uit wie een Nederlands vlaggetje of een Duits vlaggetje op de mouw heeft”, luidde haar verklaring.

Dat ze met zo’n achteloze opmerking op het graf danst van mensen die juist hebben willen voorkómen dat Nederlanders met een Duits vlaggetje op de mouw zouden moeten rondlopen?

Zal haar jeuken.

Christenunie-staatssecretaris Maarten van Ooijen heeft het voornemen om de prijs van een pakje sigaretten (nu circa 8 euro) de komende jaren naar Australisch voorbeeld te verhogen naar meer dan 40 euro in de hoop het roken te ontmoedigen.

Dat hij hiermee arme zwarte mensen discrimineert Nederland in tegenstelling tot Australië geen eiland is en dit dus tot een levendige smokkelhandel met alle criminele uitwassen van dien gaat leiden?

Zal hem jeuken.

U ziet het, ik hoef maar een beetje het nieuws te volgen, of de onderwerpen vliegen me de bek in.

En dit was alleen nog maar De Telegraaf.

Of u zelf nog iets deed wat een stukje waard zou zijn?

Jazeker!

Tussen uw bezoeken aan Davos voor het World Economic Forum en Washington voor de Bilderberg-coferentie in (geen grap, daar liggen uw prioriteiten echt!), vond u nog even tijd om te knuffelen met de Marokkaanse premier Aziz Akhannouch (die weigert illegalen terug te nemen) en te jankieboeën met de asiel- en gelukszoekers in Ter Apel (die soms een dag moeten wachten tot er een hotelkamer voor ze geregeld is).

Ondertussen sprong koningin Máxima in Breda bij een bezoek aan de Defensie Para School uit een vliegtuig.

Mét parachute.

En vroeg ik me in Eesterga af of de Dwaze Moeders op het Plaza de Mayo in Buenos Aires dit net zo’n goeie PR-stunt vonden van de dochter van dictator Videla’s minister Jorge Zorreguieta als de RVD.

Kortom: aan onderwerpen geen gebrek.

Sterker: het mag wel een tandje (of zes) minder.

Voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Voor als u komend weekend in Washington ook nog wat vrije tijd heeft.

Disclaimer: Het is de Mevrouw Dijkgraaf Doneer 7-Daagse! Van elke euro gaat de helft naar mevrouw Dijkgraaf. Ook haar dank is groot.

5 thoughts on “Aan Mark Rutte

  1. ‘We’ krijgen een Duits leger, samen met de Bundeswehrmacht. Zum Befehl. Alleen heet Stalingrad nu Wolgograd. Toen Trump enkele jaren geleden vroeg om de NAVO bijdrage per lidstaat fors te verhogen naar 2% van het BBP, was spot en hoon zijn deel. Want retoriek, oorlogstaal en nationalisme. Nu is iedereen zich de moeder aan het bewapenen, en sommige ex-vredesduiven en ban-de-bom hippies van weleer, dromen nu al stiekem van een Derde Wereldoorlog. De laatste grote oorlog is tenslotte alweer ruim 75 jaar geleden. De Tsar Bomba, dan heb je pas een great reset. Von der Maas bis an die Memel, von der Etsch bis an den Belt.

  2. Dictator Videla’s minister Jorge Zorreguieta als de RVD,vond een parachute.niet nodig voor zijn opstandige bevolking .De dochter is nog in de beginfase ,die springt nog niet zonder

  3. onder het mom van de ander doet het ook , zij slecht ik ook slecht neemt de bemoeienis toe en het domme volk laat ze er mee weg komen ook nog of gehoorzaamt als een stel gedrogeerde slaven.
    Het meest stuitende vind ik de prijsverhogingen (je reinste woekerwinsten alsof er geen max prijs voor producten meer bestaat) die maar te pas en te onpas ingevoerd worden om de bevolking ergens toe de dwingen onder het mom van : voor uw eigen bestwil , neem het roken of vlees eten , voor uw gezondheid , sure en ondertussen wel de hele bevolking vergiftigen met vaccins en weet ik wat voor rotzooi wat voor medicatie door gaat, vlees vervangen voor genetische gemanipuleerde producten of nog erger : ongedierte , en over zaken waar ze wel belang bij hebben niet moeilijk doen,wat bewezen minstens zo niet nog schadelijker is voor de gezondheid (transportmiddelen , lockdowns , propaganda cq censuur ,voortdurende stress, rechtsgang ondermijnen, corrupte wetten schrijven enz enz) en in een tijd van zgn voedselcrisis nog even de boeren de nek omdraaien op het meest vruchtbare stuk wereld en tijdens woningnood de grenzen wagenwijd open zetten.
    Nee dan ben je niet bezig je best te doen om een goed functionerende samenleving te houden en te verbeteren maar gewoon bewust bezig het te slopen inclusief de bevolking !

Comments are closed.