Aan Mark Rutte

Winter 2020

Meneer Rutte,

U had gisteren even een kutklusje te doen.

Corvee.

U moest van uw adviseurs (de verkiezingen naderen!) in gesprek met een aantal ouders dat slachtoffer was van de toeslagenaffaire bij de Belastingdienst.

Na afloop vertelde u dat u wel af en toe een traan had gelaten.

Ik vraag me dan altijd af hoe zulke dingen werken.

Stelt een journalist op eigen initiatief de vraag of u nog gehuild heeft (en wat doet de Story dan bij zo’n event)?

Hebben uw adviseurs een journalist gevraagd om vooral even aan u te vragen of u nog gehuild heeft?

Hebben uw adviseurs u gezegd dat u na afloop vooral even moest zeggen dat u bij die individuele verhalen wel een traantje moest laten en luistert u goed naar uw adviseurs?

Of verzon u helemaal zelf dat u vooral niet moest vergeten om tijdens het persmoment na afloop van het gesprek te melden dat u wel even gehuild had toen u hoorde welke impact die toeslagenaffaire op gezinnen had gehad (en heeft)?

Eigenlijk maakt het niks uit.

Het is in alle gevallen even ranzig.

Vooral omdat de meeste slachtoffers vielen in de periode dat ú ‘hun’ premier was.

Ú bent eindverantwoordelijk voor al die stress, voor al die gebroken gezinnen, voor al die gedwongen huizenverkopen en voor al die verpeste jaren.

En als we Pieter Omtzigt (CDA), Renske Leijten (SP), Pieter Klein (RTL) en Jan Klijnnijenhuis (Trouw) niet hadden gehad, had uw kabinet deze overheidsterreur voor altijd onder de pet gehouden en was u gewoon doorgegaan met het kapotmaken van veelal volstrekt onschuldige gezinnen.

Kortom: uw tranen waren krokodillentranen.

Mijn vraag: bestaat er voor u dan helemáál geen ondergrens?

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.

Films en series

23 thoughts on “Aan Mark Rutte

 1. In de jaren 80 had je van die Amerikaanse TV dominees die veel geld verdienden door hun kijkers te laten betalen. Oplichters zeiden wij, en een hoop andere Amerikanen ook overigens. En sommigen van hen werden betrapt, vreemdgaan, op bij het oplichten. En dan gingen ze op de TV, vrouwtje ernaast, huilen hoezeer het hun speet. En hun volgelingen vergaven het hun!!!!

  Rutte past gewoon een oud truukje toe, en de gemiddelde Nederlander is echt niet veel slimmer dan de gemiddelde Amerikaan. Dat denken we wel, maar hoogmoed komt altijd voor de val. Een paar krokodillentranen en het is Mark weer vergeven. Op naar Rutte IV en 30 zetels bij de volgende verkiezingen. 1 op de 5 Nederlanders stemt gemiddeld VVD. Als je je afvraagt waarom we er met zijn allen niet op vooruit gaan, tenzij je bij de rijken of multinationals behoort, waarom er maar steeds meer immigranten ondanks alle stoere woorden dat er wat aan gedaan wordt, waarom we Zwarte Piet kwijtraken ondanks dat ‘rechtse partijen’ al ik weet niet hoe lang aan de macht zijn, waarom de lasten alleen maar zwaarder worden ondanks dat de partij die zogenaamd voor lastenverlichting aan de macht is (lastenverlichting voor multinationals, dat wel), waarom de ene minister van justitie na de andere een brekebeen is, en een hele zwik andere onzin, kijk om u heen en besef dat 1 op de 5 mensen die u ziet hiervoor verantwoordelijk zijn. En ze weten het! Want meer mensen geven openlijk toe dat ze WIlders of Baudet stemmen dan Rutte.

 2. Hij komt nog eens onder zijn eigen onderste steen,hij heeft de tijd niet om deze problematiek aan te pakken,hij kan het ook niet ,voor de de mensen die het niet door hebben lijkt het heel wat, hij geeft zijn tijd aan de grote jongens waar hij bij wil horen,maar die zien een jankende president die niet kan optreden ,het wordt tijd dat hij nederig afscheid neemt ,en Nederland weer Nederland laat worden,hij heeft het verkloot en zal zijn verdere leven met deze onkunde moeten leven, hij werkt hard maar aan de verkeerde dingen

 3. Dat was dus de eerste vraag die ik mij stelde toen ik Rutte op de radio dit hoorde zeggen: “Ah, het is weer verkiezingstijd en Rutte moet die scherpe analyse van Baudet destijds ‘huil je wel eens’ teniet doen!”.

  Een rat is een rat is een rat is een rat!

 4. Het is de grootste zakkenwasser aller tijden, een gore achterbakse slijmer ook bij een dame die ergens ligt te wachten op antwoord, daar gaat hij langs zogenaamd uit belangstelling, maar het is de belangstelling om te zien hoe iemand dankzij zijn regering ligt te kreperen, en daar geniet deze misselijk makende “vent” van. IK KAN ZIJN BAKKES NIET ZIEN OP TV OF WAAR DAN OOK, IK KOTS VAN DIE “VENT”. Waarom staat er niemand op om hem af te schieten zoals ze Pim Fortuyn hebben gedaan, omdat er niet zo’n opdrachtgever is als voor de liquidatie van Pim Fortuyn in de regering. Ze huichelen allemaal mee de ZAKKENVULLERS.

 5. Goedemorgen Mevrouw van Fenema jullie zijn allemaal eender ,pakken, of jullie daar mensen mee schade toevoegen ,als jullie kunnen plukken van de armste der arme vinden jullie normaal ,ook Bram Bakker Ik zou me niet goed meer voelen ,maar jullie zijn parasieten .van het ergste soort .Jullie hebben geen schaamte in jullie body om van deze arme creaturen nog te stelen.Ze zeggen iets van het kabinet daar zitten ook zo;n bloedzuigers die nemen ook alles mee ,nee dit vind ik een ernstige zaak ,hebben jullie nog niet genoeg bij elkaar om de grote man ,vrouw uit te hangen ?Hebben jullie geen schuld gevoelens ?Ik ben bang van niet.

 6. Er was langdurige discussie in de media over deze ellende. En Rutte stond erbij, keek ernaar, en deed geen flikker. Deze man is zo’n ongelooflijke harteloze huichelende minkukel. Om van te kotsen.

 7. Nee.., de vraag opwerpen is ‘m beantwoorden.
  In Davos bewonderd worden voor Leiderschap en Crisisbeheersing., dáár draait alles om bij deze man..

 8. Zeker krokedillentranen. Waarom moeten die mensen zo vechten voor hun rechten. Levens die zwaar beschadigd zijn en nog miet te spreken over de zelfmoorden van mensen die wanhopig werden. Hoe kun je zoiets goedmaken. Hooguit compenseren met een buidel extra geld voor de financiel en geestelijk geleden schade. Bestolen worden door een dienst die als je een klein foutje maakt je hard op de vingers tikt en regelmatig dan een hoge boete oplegt.

 9. Beste Jan zoals ik nu begrijp schrijf jij briefjes
  En daar moeten mensen voor doneren
  Klopt dat
  Gr koenders

 10. Als het allemaal niet zo treurig was, dan zou je bijna gaan lachen bij de tranen van de over datum zijnde Rutte….

 11. Heel correct JanD.
  Zo dacht ik ook toen de scheimheilige man zijn slachtoffers toesprak.
  Wat een looser.!

 12. Wat heb je dan afgedaan als mens. Of ja mens. Daar geloof ik bij rutte niet meer in. Ongegeneerd met dikke ogen doen alsof je het allemaal zo erg vindt. Wat een trieste zak ben je dan.
  Vuile huichelaar met Mooi praat. Een oplichter kan nog veel leren van dit smerig sujet.

 13. Mooi geschreven.
  Rutte, is een opportunistische leugenachtige rat van het eerste uur. Deze man heeft Nederland al zo veel schade toegebracht. En nu onze soevereiniteit weggegeven aan Brussel. Je kunt dus rustig stellen dat Mark Rutte een landverrader is en zwaar gestraft moet worden. Als ik die nep lach op deze rattenkop zie, krijg in al meteen kotsneigingen. Wat een slecht exemplaar van een mens…

 14. Jan, je verwoordt mijn gedachten die ik op Twitter had willen schrijven. Helaas is er op Twitter een limiet en last but not least, ben jij de auteur die door mij niet te verbeteren valt, integendeel!

 15. Beste Jan,
  mag het woord kut klus vervangen worden door kloten klus?
  We hebben het hier over de grootste klootzak van het Westelijk halfrond.
  Dit zou ik zeer op prijs stellen. Misschien denkt u nu wat een gezemel, gezeur en geneuzel,
  maar ik ben een vrouw en vindt het absoluut niet gepast dat er steeds met mijn vleeswaren wordt gesmeten. Het is kennelijk normaal in deze tijd. Alla het zal bij de tijdgeest passen, maar dan wel met de juiste vleeswaren graag.
  Deze droogKLOOT heeft geen tranen, geen empathie en geen hart, bovendien is hij, maar dat weet u net zo goed als ik, een incompetente regeerder een kloot hommel, die graag graait en zijn eigen zakken vult. Deze kwakbal die ons volk badineert en in de eerste leugen niet gestikt is, zou zichzelf diep moeten schamen over zijn gedrag. Hij helpt met graagte ons land naar de Kloten… en dat is knap LULLIG als ik het zo mag zeggen.
  Mijn hartelijke en welgemeende dank voor deze kleine correctie. Het kan! Ziet u wel? En de boodschap komt net zo goed over.
  Vriendelijke groet.

 16. Nee Jan, voor deze man bestaat er totaal geen ondergrens. Hij wordt alsmaar schaamtelozer en zakt steeds dieper weg in zijn eigen moeras. De tijd zal leren dat deze man geen MP is geweest die dit land bestuurd heeft maar een lachende fantast die dit land aan de leiband van Brussel aan die rand van de afgrond heeft gebracht, als het gaat over de grote en belangrijke thema’s in de huidige samenleving. Wie nu nog dat rondje rood invult gedraagt zich als een volstrekt verwarde man/vrouw of welke gender dan ook.

 17. Interessant Jan;
  als TPO met hun knipselkrant rond enkele sterke columnisten niet meer in het rijtje sites past die men wenst te betalen voor hun werk is reageren op je ‘Briefjes’ alleen mogelijk via deze open site.
  Erg catch 22.., voordelen van de clicks /clickbaits vallen nu kennelijk hen toe.
  M.i. zouden uitsluitend jouw sponsors via deze site beperkt gelegenheid moeten hebben tot reageren, gratis lezen is al genereus genoeg…

Comments are closed.