Aan Mark Rutte

Sale (NL)

Meneer Rutte,

De VVD gaat deze periode over asielzaken.

Eerst hadden we de misdaadcijfersverdoezelaar Mark Harbers en nu die stameloma waarmee zelfs de Marokkaanse ambassadéur nog geen kopje thee wil drinken, laat staan de minister.

Beiden hebben, zo blijkt uit het regeerakkoord, een duidelijke opdracht: zorgen dat uitgeprocedeerde asielzoekers terug gaan naar hun eigen land. En als die landen niet meewerken, dat dan positieve en negatieve druk op ze wordt uitgeoefend. De ontwikkelingssamenwerkingsstortdouche dicht, landingsrechten innemen, verdragen verscheuren, dat werk.

Nieuwsuur had gisteravond een onthullende reportage over hoe succesvol uw partijgenoten zijn op dat gebied.

Niet.

Niet omdat ze niet kunnen, maar omdat jullie niet willen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft ronduit toe dat die twee jokers die namens uw VVD enkeltjes en zakgeld hadden moeten verstrekken aan de economische gelukszoekers dat niet doen, omdat handelsbelangen zwaarder wegen.

De meeste van die uitgeprocedeerden zijn dus in de illegaliteit beland.

Alleen: dat heet in de cijfers van Rutte 3 anders.

Het zijn geen ‘illegalen’, maar ze vallen onder het kopje ‘vertrek zonder toezicht’.

En daarmee is jullie straatje weer schoon geveegd.

Als we de komende maanden de nieuwe Dilannetjes en Madeleines van Ophefburg weer horen kakelen over een strenger asielbeleid, moeten we dus vooral niet vergeten dat de échte bazen van VVD en CDA op geen enkele manier van plan zijn de ongebreidelde toestroom van toekomstige illegale gelukszoekers echt te beperken.

De belangen van de KLM, Ballast Nedam en Unilever wegen nu eenmaal zwaarder dan die van de Nederlandse bevolking.

Wat hebben jullie toch een mazzel dat VVD- en CDA-kiezers geen geheugen hebben.

Of masochist zijn, dat kan ook…

Groet,

JanD

UPDATE Willen = kunnen. In België zijn de ‘liberalen’ wél bang voor de hete adem van Vlaams Belang…

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.

Films en series

3 thoughts on “Aan Mark Rutte

  1. Wanneer de koopman en de dominee het in Nederland eens zijn heeft de bevolking het nakijken. In dit geval staat de dominee voor Links Nederland en de zieligheidsindustrie, en de koopman voor Rechts Nederland en de multinationals. Links wil ze hierheen halen want zielig, Rechts wil er geen f***er tegen doen want handelsbelangen, plus het drukt de lonen. Hoe meer mensen op de Nederlandse arbeidsmarkt, hoe minder ze de lonen hoeven te laten stijgen. E

    n maar VVD en CDA blijven stemmen. Maar ja, elk volk krijgt de politieke leiders die het verdient.

  2. En zo gaat het maar door , de ene wil hot en de andere hu, een pot nat .Ze durven niet Jan ze zijn bang dat ze uit het plusche moeten , of ze liegen alles bij elkaar ,nou weten we allemaal hoe smerig de politiek kan zijn .We lezen er dagelijks over ,tot vandaag of morgen de bom barst dan is Holland in nood ,of Rutte of de Klaas of hoe ze alle heten de Kroonprins niet vergeten onze man van de Pvda ze zijn allemaal eender lafbekken en draaikonten , hebben geen mum in de botten .Ik kan me daar gloeiend over ergeren ,maar schiet er niets mee op.>In dit land kun je beter je mond houden want zeg je wat is het ook niet goed krijg je de hele meute over je heen .Ik hoop dat ik je niet verveeld heb met mijn beklag en wens jou en mvrDijkhof heel veel goeds .

Comments are closed.