Aan Mark Rutte

KerstKerst

Meneer Rutte,

Het was nog maar net vrijdag de 13e toen de regeringsleiders van de EU-landen trots naar buiten kwamen omdat ze de GreenDeal van Frans Timmermans (PvdA) en zijn rechterhand Diederik Samsom (PvdA) hadden omarmd.

De EU moet in 2050 klimaatneutraal worden en dat kost (om te beginnen) 260 miljard euro per jaar.

Woensdag kreeg op de radio een klimaateconoom de vraag wie die GreenDeal van Timmermans moest gaan betalen. De burger of het bedrijfsleven?

De klimaateconoom antwoordde: “de lidstaten, Europa zelf en het bedrijfsleven”.

Nu ben ik geen klimaateconoom.

Economie was vroeger wel mijn beste vak.

Maar al zou het mijn slechtste vak zijn geweest, dan nog had ik geweten dat de lidstaten ‘hun’ geld krijgen van burgers, dat de EU ‘haar’ geld via de lidstaten krijgt van… burgers en dat het bedrijfsleven ‘zijn’ geld uiteindelijk krijgt van… burgers.

De burgers gaan dus die 260 miljard euro per jaar ophoesten.

Waarbij we, de EU kennende, weten dat dat niet álle werkende burgers in de EU zijn, maar vooral de West-Europese werkende burgers. Wij. Want wij moeten de boel in Oost- en Zuid-Europese EU-landen uiteraard weer financieren. Zo is de Oost- en Zuid-Europese steun ook deze keer gekocht.

Als de West-Europese werkende burger denkt dat het bij die 260 miljard euro per jaar blijft, is de West-Europese werkende burger een beetje dom.

Dit zijn namelijk alleen de kosten die ‘door’ de EU worden betaald.

Dit is wat alle burgers via Brussel kwijt zijn.

Hier zitten niet de belastingen en accijnzen in die burgers mogen ophoesten voor nationale uitgaven aan al die gekkigheid.

Hier zitten niet de prijsverhogingen in die burgers het bedrijfsleven moeten betalen voor duurder wordende producten en diensten.

Hier zitten niet de ‘investeringen’ in die burgers moeten doen om hun huis aan te passen (of de ‘boetes’ die ze moeten betalen als ze de Gasafsluitgestapo buiten hun huis weten te houden).

Hier zitten niet…

Nou ja, ik hoef het u niet uit te leggen.

En u hoeft het uw kiezers ook niet uit te leggen.

Dit soort ‘kleine dingetjes’ wordt namelijk gewoon tussen neus en lippen door bedisseld door wat regeringsleiders, zonder dat de burger zich er ook maar één keer via Tweede Kamerverkiezingen over heeft kunnen uitspreken.

Of (LOL) via een referendum.

U was vannacht trots en blij en tevreden.

Ik twijfel nog slechts of u nou gewoon een ordinaire sadist bent, of een psychopaat.

En ik benijd de Britten.

Die hebben in de Brexit-verkiezingen van gisteren definitief afstand genomen van het Groot Europeesche Rijk.

Die hebben de jarenlange dreigementen uit Brussel en de andere lidstaten over de hel en verdoemenis die ze over zich zouden afroepen met een Brexit wéér weerstaan.

In 1945 ons, nu zichzelf bevrijd.

Een dag nadat in dit volkomen krankzinnig geworden land D66 een wetsvoorstel heeft ingediend om een eventuele Nexit feitelijk bijna onmogelijk te maken door de EU in de Grondwet te ‘verankeren’.

Uit angst voor de burgers.

Want die zouden eens wakker kunnen worden voor het te laat is.

Als het al niet te laat is…

Groet,

JanD

PS. Doe Menno Snel de groetjes.

‘Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.

26 thoughts on “Aan Mark Rutte

 1. Dit land vol stommelingen verdient een Rutte en verdient het om arm gejat te worden ,
  Sterker nog ze geilen er op .
  Veel succes in de toekomst .
  Gr Henkie .

 2. Het zou een schande zijn als ze de grondwet in Nederland veranderen ter verankering van de EU.
  Democratie is niet alleen een woord, de bevolking moet hier mee beslissen, via een bindend referendum!
  Als ze dit niet niet doen is het pure diefstal en misdadig!
  Ik denk dat ze angst hebben bij het EU pluche en alles er aan doen om dit te voorkomen , in 2005 was het ook 68% van de kiezers die tegen EU stemde!
  Bezig bij EU om verdere macht uit te breiden met landen als Albanië, moeten we straks nog verder steunen zoals nu waarschijnlijk met Italië moet gebeuren. (Zoals griekenland💰💰)
  Met een dergelijke zgn green deal en Marrakesh is het zaakje hard op weg naar een chaos! Rutte cs. overzien deze chaos totaal niet!!
  Jammer een voortzetting van de EEG was verstandiger geweest!

 3. Beste Jan,

  Er is geen twijfel meer mogelijk hoor… Maar er is wél iets dat nog veel erger is dan een psychopaat: een waan-zinnige als stuurman.

 4. De burgers van Nederland zijn zo vergiftigd door hun medicijnen, voedsel en water dat ze niet meer goed kunnen denken. Missie geslaagd!
  Groet van Jacobien

 5. Wij worden al jaren voor de gek gehouden door Brussel…Ge zou er binnen willen rijden met een grote Leopard tank en alles platwalsen daar.😬

 6. Een aantal jaren geleden heb ik met mijn volle verstand op de VVD en op Rutte gestemd… niet te weten dat hij door de jaren heen een “krankzinnige” wending heeft gemaakt… zit meer op de Groen Links en de D66 kant dan op de hardwerkende ondernemende burger.

  Bah wat een wending van de VVD!!

 7. Dit hele CO2 circus is opgezet om de economie draaiende te houden. Het kapitalisme is al lang failliet omdat teveel rijken hun geld niet terugstorten in de economie, maar er lekker op zijn gaan zitten! Want ondanks dat het papier is hebben ze dan het gevoel een beetje hoger te zitten dan een ander. Maar het kapitalisme heeft een ander mankement. Het vernietigd, in haar strijd om het meer, nog meer, het meest, de natuur! De natuur, die eigenlijk van iedereen is, wordt door kapitalisten leeggezogen! Net als de hardwerkende burger!

 8. Als er weer verkiezingen komen is alles rond, gaan burgers betalen en Rutte heeft zíjn zin met zijn medegenoten en zitten te genieten en lachen ons uit

 9. Rutte maakt het geen kloot uit wat er ook door de milieumaffia voorgesteld word als hij maar mag blijven regeren. Het plebs interesseert meneer toch niet. Want wanneer er geld nodig is jat hij het toch gewoon van het plebs. Kijk maar naar energie belasting 66,6% van de energie kosten. Bpm, benzine, zorg, btw, btw over belasting, spaar te goeden, krijgen het geld terug van Griekenland😭, ov, dictators krijgen ontwikkelingshulp, miljarden naar waardeloze windmolens en zo zij er nog tig punten meer aan te halen. Bv burgers gaan erop vooruit ha ha

 10. Moeizaam gaan de lonen omhoog. Er is een kleine groep die maar graait. Politici , mensen bij de omroepen (Matthijs van Nieuwkerk e.a.). Beroepsvoetballers. Maar er zijn in Nederland hele volksstammen die niet rond kunnen komen. Uitkeringstrekkers, afgekeurden, bejaarden zonder pensioen. Duizenden kinderen die niet op schoolreis kunnen gaan. Het aantal mensen wat naar de voedselbank gaat neemt maar toe, alsmede het aantal daklozen. Het is dieptreurig dat dit allemaal gebeurt in een rijk land als Nederland. Straks draait de burger ook nog eens op voor alle Milieumaatregelen, vooral de boeren en bouwvakkers,, Geen woningen meer voor de starters Het is een grote bende. Waar zijn de normen en waarden van vroeger. De burger wordt door en door verneukt.

 11. Het is te gek voor woorden! Ik krijg net de afrekening van Eneco. Levering energie € 2.036,15 en LET OP energiebelasting € 3010. Mafketels

 12. Pim Fortuyn zag het allemaal wel goed. We gaan als Nederland naar de kloten! Immigranten (allemaal hoog opgeleide kanspartjes) overspoelen Nederland met het aantal van inwoners van een ne stad als Leiden per jaar. 100.000 per jaar 1000000 in 10 jaar en zelfs meer van daar moet je de invasie en verdubbeling via de moederschoot nog bij gaan optellen. Harder en meer zware criminaliteit, het miljarden verslindende klimaatakkoord om 0.0007% of wat is het aan reductie te winnen of te wel de inhoud van een theeglas op het gehele IJsselmeer, de boeren en andere sectoren die naar de kloten gaan, het onderwijs en gezondheidszorg wat maar niet op orde lijkt te komen, onze defensie die jaar op jaar uitgekleed is en nu nog geen deuk in ene pakje boter kan slaan, de aow leeftijd die omhoog ging en mogelijk later weer zal stijgen, pensioenen die gekort worden, automobilisten die uit de auto’s en steden pest worden en van de autobanen met km heffing, het alsmaar duurder wordende openbaar vervoer en bovenal de vele en steeds verdergaande regelgeving vanuit dat kut Europees pleuris parlement. Die Engelsen zullen het best even een e paar jaar zwaar krijgen, maar liggen straks schuddebuik rollend van het lachen op de grond als ze naar die kansloze europese unie kijken. Ik zeg na de Brexit, de Nexit en de gulden terug! Mag hopen dat de PVV, FVD, 50plus en andere normaal en reistisch denkende partijen net als de conservatieven in Engeland een mega overwinning gaan behalen bij de komende 2e kamer verkiezingen.

 13. Dat word dertig jaar droog brood eten mits onze boeren het graan nog mogen maken . Wat bezielt Rutte om zo blij te zijn om alles kapot te maken .

 14. Beste mensen,
  Het geloof in de politiek wordt in Nederland al jaren ondermijnd…….
  Wij zijn weer braver… in Polen kun je nog alles in je kachel gooien. Hier moet je steeds meer betalen voor tot nu toe milieu vriendelijk gas….We smijten met geld…ABP pensioen al jaren niet geïndexeerd….Spaargeld levert niets meer op… Wie zijn er slim … de Britten of die “domme” Nederlanders? Brussel naait ouderen hier overmatig veel.
  Dit bericht levert ook weer niets op, maar niet geschoten……

 15. WE moeten blyven strijden tegen onrecht !
  Het onrecht dat Europese Unie heet !
  DE wetten en regels , die ons opgelegd worden !
  DIT ZONDER overleg met de BURGERS van Nederland !
  AFSCHAFFING VAN HET REFERENDUM , GROND WET , IS EEN GRUWEL
  HET IS EEN RECHT, DE GROND WET !
  VOORBY GAAN AAN DAT RECHT , STAAT GELYK LANDVERAAD !
  EN OP LANDVERAAD , STAAT DE DOODSTRAF !
  WEG UIT DE EU , IS DE ENIGE EN BESTE WEG VOOR NEDERLAND !
  FOLOW THE LEADER , GREATH BRITHEN .

 16. Er gaat nooit een verandering in komen.
  Voor de verkiezingen wordt er van alles beloofd, maar als ze er één maal zitten is het zo weer terug gedraaid.
  Het zijn allemaal witten boorden criminelen.
  De hele Haags klub.
  Die Rutten maar lachen, strijk reiskosten op, maar maak wel gebruik van de dienst Auto.
  Wie is er nu dom, wij toch

 17. Denk echt Pinokkio is verre Fam. Van ADOLF H. DEN EEN NORMALE MENS(OOK NOG PREMIER) KAN ZO BLIJ ZIJN DAT HIJ ZIJN EIGEN VOLK ARM MAAKT EN HOUD! HIJ IS EEN ZIEKKE Verwarde GEEST DIEV LEUGENAAR

 18. Frans Timmermans is dat niet dat vuile varken uit Heerlen die nu in de zwijnen stal van Brussel rondloopt

 19. Het is niet te geloven wat hier gebeurd, stelletje dieven ,en een paar klimaatactivisten, Jette en Jesse Timmermans die hier de dienst uitmaken, en maar mensen binnenhalen, Ben bang voor de toekomst van mijn kinderen en kleinkinderen.

 20. Wat man met klein snorretje niet is gelukt, gaat nu wel gebeuren. Het opstarten van het Derde Rijk 2.0, alleen nu onder leiding van enen Macron. Lukt het de Fransen toch nog na drie oorlogen tussen Frankrijk en Duitsland om de macht te grijpen? Of zijn we de bijna “overname” door de Fransen van de KLM alweer vergeten? Wij, Nederland zijn nog steeds een provincie van Frankrijk. NL wordt allang niet meer geregeerd door onze ministers en parlement. Na de “bevrijding” door de Amerikanen in 1945 zijn we het beetje zelfstandigheid dat we hadden, kwijtgeraakt. Volgepropt met schulden en je muil houden. En allemaal omdat Karel de Grote destijds zijn rijk een beetje verkeerd verdeeld heeft onder zijn zoons. Maar toen wist men niet dat zich grondstoffen bevonden in de bodem, op plaatsen die een andere broer “toebehoorde”. Kain en Abel 10.0 versie. De “domste” broer kreeg destijds NL, Luxemburg, het Rijngebied, Zwitserland en Noord-Italie.

 21. Het Groot Europeesch Rijk hebben alle ‘grote leiders’ voor ogen gehad…van Julius Caesar, Karel de Grote, Karel de vijfde, Napoleon Bonaparte, Aldolf Hitler, tot onze Franse, hebzuchtige ‘vrienden’ toe…..het Verenigd Koninkrijk heeft zichzelf nu even weten te bevrijden. Maar ja, degene die de – objectieve voorlichting’ van onze staatsomroep niet klakkeloos wenst te accepteren, wordt herhaaldelijk en ook onmiddellijk uitgemaakt voor fascist, racist, populist, zuiver omdat hij Boris even he voordeel van alle twijfel wil geven. Nee, wij dienen als onmondig slachtvee de promotieplannen van Frans Timmermans en zijn rechterhand Diederik Samson te volgen….wie betaalt die straks? Inderdaad, de ‘staat’, beste Jan, en je hebt gelijk: wie betaalt de staat en wie betaalt dus Europa en de politici aldaar met hun tijdig opgehoogde pensioenen? Inderdaad…..leve de zich herstellende PvdA, het kroonjuweel-vernietigende D66 en de dappere strijders van Groen Slinks. De rest? Toch allemaal fascisten en racisten…..

Comments are closed.