Aan Mark Rutte

Bol.com Algemeen

Beste meneer Rutte,

Ik begrijp dat het kabinet van iedereen die in de bijstand zit een tegenprestatie gaat verlangen.

Dat lijkt me een slecht plan.

De afgelopen jaren hebben we namelijk bij een aantal experimenten op dat gebied al kunnen zien waar dat toe leidt.

Bent u bekend met de voornamelijk hoog opgeleide blanke Holocaust-wegwuivers van Extinction Rebellion? Dat zijn van die bijstandtrekkers die zich vastlijmen aan het wegdek en aan de gebouwen van bedrijven omdat ze denken dat dat een betere bijdrage aan de wereld is dan dat ze voor een salaris de billen van bejaarden gaan wassen.

Zo is er ook een groepje vooral Engels lullende zwarte bijstandtrekkers dat onder de naam KOZP door het land trekt om het toneelstuk ‘Black Panthers in the Lowlands’ op te voeren, vooral op plekken waar veel jonge kinderen zijn, zodat ze die een posttraumatische stressstoornis kunnen bezorgen. En sommige van die lui schrijven ook woorden van letters en noemen zich dan dichter. Dat vinden ze nuttiger dan pakjes bezorgen in een bestelwagen of –als ze geen rijbewijs hebben– ‘orderpicken’ in een ‘warehouse’.

Grappig detail: ze lullen Engels, maar eentje vertelde mij dat hij weigerde als ‘orderpicker’ te werken omdat het eerste deel van dat woord hem “deed terugdenken aan vroeger”.

Sint

Ik bedoel maar: als alle steuntrekkers zo zijn als die lui van Extinction Rebellion en KOZP en de ‘iets doen voor je poen-regel’ wordt algemeen ingevoerd, raken alle kindjes zwaar getraumatiseerd en komt vanwege files en dichte deuren bij bedrijven de hele economie op z’n gat te liggen.

Slecht plan.

Nu ik u toch spreek over werkverschaffing: ik begrijp dat er bij de ministeries van Defensie en Buitenlandse Zaken allemaal computers en laptops uit de kelders worden gehaald om uit te zoeken wie u wanneer persoonlijk op de hoogte bracht van die circa 70 burgerdoden door Nederlandse bommen en granaten op Irak.

Terwijl het zoveel sneller kan.

Ik snap dat ú de relevante sms’jes heeft weggegooid.

Want u bewaart níks dat eventueel gezeik kan opleveren. Vraag maar aan die dividendbelastinggast van Unilever.

Maar als u nou gewoon even aan Sjaantje in Irak vraagt of zij een screenshot van haar mobieltje kan maken, dan is het toch klaar?

Dan hoeft u alleen nog maar even het rituele dansje in de Tweede Kamer te doen en kunt u verder met het het verwelkomen van oorlogsmisdadigers van Islamitische Staat uit Turkije en ‘het vlot trekken van bouwprojecten’ in dit ontzettend gave land.

Groet,

JanD

Wil je dat het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ ook in 2020 blijft verschijnen? Doe dan een vaste maandelijkse donatie via Back me of een incidentele gift via Bunq me.

4 thoughts on “Aan Mark Rutte

 1. Mark Rutte weer ja, diepe diepe schande nog steeds. Nee, alweer. Waar is de parlementaire controle gebleven in dit land? Rutte is eindverantwoordelijk voor een kabinet dat zwicht onder de onbestaanbare schandalen. Willens en wetens uitwonen van politie, zorg, onderwijs. En dan langdurig stoere VVD-politici op Justitie (“aanpakken”) de zaak laten wanbesturen terwijl de misdaadmaffia liquideert dat het een aard heeft. Vandaag nieuws: wegens ondercapaciteit moet misdaadteam A’dam zich opheffen!
  En maar populistisch foeteren tegen die kleine groep kwetsbaren in de bijstand. Alles over 1 kam, haal ze maar voortdurend door de molen dat “werkschuwe tuig”. Het is van een diepe hypocrisie en van een totaal gebrek aan menselijke maat en realiteitszin. Alsmaar weer blijkt in de bijstand gewoon een diverse groep kwetsbaren te komen, alsmaar weer blijken al die dure trajecten, dwangstelsels en reïntegratiestructuren de “ijzeren voorraad” niet plaatsbaren, niet te verminderen. Onze soort samenleving en economie kent nu eenmaal een minimale groep afvallers. Meestal kwetsbaren met elk zijn of haar eigen te respecteren verhaal en geschiedenis. Zij (wij moet ik zeggen) zijn mensen zoals u ook. Wij zijn geen “categorie” waarover iedereen zomaar heen kan plassen in de kroeg. Iedereen kan door welke omstandigheid dan ook ooit buiten de boot komen te vallen. Zou u dan alsmaar (verbaal) opgejaagd willen worden of liever ervaren dat u in een beschaafd land woont?
  Nog even mijn allergrootste grief. Alleen al om de volgende ongekende reden had dit kabinet moeten opstappen uit eigener beweging. Topambtenaren bij de Belastingdienst hebben gewoon gekozen voor het slachtofferen van toeslagontvangers (“license to disturb”, “afpakjesavond”) en daarbij recht en rede buiten de deur te zetten. 1 Zelfmoord nu al zeker. Waar is een ziedende Tweede Kamer? Waar zijn (tucht)rechtzaken tegen deze ploerten? Waar is een diepgaand parlementair onderzoek naar de verantwoordelijkheden en kennis van bv. Wiebes, Snel? Een uiterst belangrijke ambtelijke dienst heft de rechtsstaat op, hoeveel erger moet het worden?
  Ondertussen is men steeds weer langer intern de kwestie “Irak” aan het verdoezelen, men heeft meer tijd nodig de juiste mist op te trekken.
  Rutte is eindverantwoordelijk voor een lange lijst ambtelijke misstanden op allerlei ministeries.
  Alle maatschappelijke zorgen worden met zware kortingen doorgeschoven naar de gemeenten. Als ze maar wel die paar resterende uitkeringsgerechtigden aanpakken hoor…..
  Het echte amorele tuig zit helemaal niet in de bijstand..

 2. Tja, het is aardig uit de hand gelopen. En dan nog steeds je kop in het zand steken.Of is misschien een.vroege dementie, die een rol speelt. In beide
  gevallen zou ik zeggen opstappen. Nu kan het toch al niet veel slechter meer in dit land. Ten minste voor de gewone Nederlandse burger dan. Want laten we wel zijn, de rijken worden rijker en de armen….
  Afijn u weet het wel.Dus u gedraagt zich niet meer als een struisvogel . Of u gaat met ziekte verlof meneer Rutte.

 3. Als onze grote vriend, de Goedheiligman uit Damascus Assad, weer eens met gifgas strooit weten wij meteen dat het waar is. Zelf al zijn de enigste bronnen vage internet filmpjes gemaakt door Jihadisten die we hier in Nederland meteen in een zwaar bewaakte inrichting zouden willen wegstoppen en hier zeker niet meer terug willen hebben. Maar plaatsen ze hun Windows moviemaker producten op youtube en het gaat erin als Gods woord in een ouderling en binnen een dag vliegen de kruisraketten en Rutte zag dat het goed was. Geen enkele noodzaak om even rustig de tijd de nemen om dingen te onderzoeken. Maar als ons eigen leger wat bombardeert en daarbij vallen per ongeluk flink wat onschuldige doden dan kan Rutte het zich niet herinneren en moet de krijgsmacht man en macht bijzetten om nog ergens een harde schijf of USB stick terug te vinden waarop bewijs staat dat ze dit wel degelijk hebben gerapporteerd aan Rutte? En hebben ze extra tijd nodig want men kan het niet met zekerheid zeggen.

  Tja, dat bewijs zal vast wel zeker in dezelfde bureaula liggen waar ook die filmrolletjes uit Srebrenica nog in liggen te verstoffen.

Comments are closed.