Aan Mark Rutte

Mobile

Meneer Rutte,

U moet zich in een moment van zelfreflectie ook weleens afvragen hoe u de compliménten van de Tweede Kamer en het staatsvriendelijke deel van de Nederlandse pers kunt krijgen voor alle ellende waarin u het land hebt gestort, stort en nog zult storten.

Voor het desastreuze klimaatbeleid, dat zorgt dat de bouw stil ligt, dat wanhopige boeren zich binnenkort gaan opknopen en dat gezinnen in de financiële ellende jaagt (met uw verplichte ‘van het gas af’).

Voor het verérgeren van de uitstoot van stikstof, fijnstof en koolstof door miljarden van onze euro’s in die belachelijke biomassa-centrales te stoppen.

Voor het tekenen van het Verdrag van Marrakesh, dat de wettelijke basis zal blijken onder een ongebreidelde komst van economische vluchtelingen (lees: uitkeringstrekkers) van het Afrikaanse continent.

Voor de nu al open grenzen, waardoor normale Nederlandse mensen, die zonder ‘voorkeursbehandeling’ dus, helemaal klem zitten op de woningmarkt, waardoor de zorg onbetaalbaar is geworden en waardoor ons ooit zo mooie sociale zekerheidsstelsel op springen staat.

Voor de staat van het onderwijs.

Schoencadeaus (NL)

Voor de ontmanteling van de politie, die aan het aanpakken van echte criminaliteit niet toekomt, waardoor de veiligheid van de burgers steeds minder vanzelfsprekend is.

Voor de ontmanning van de politie, die de autochtone bevolking jaarlijks in het gezicht spuwt als er weer ergens geknuffeld moet worden met moslims tijdens een iftar.

Voor de orgaandonatiewet, die zorgt dat de staat vlak voor ze echt dood zijn over de organen van twee miljoen laaggeletterden kan beschikken.

Voor het cadeau doen van nóg meer soevereiniteit aan dat waanzinnige Vierte Reich-project in Brussel in het algemeen en voor het ons opzadelen met die krankzinnige megalomane narcist Timmermans in het bijzonder.

Voor de Koningin van de Kiezershaat, Kajsa Ollongren.

Voor de ingrepen in de pensioenen van de mensen die dachten dat hun verplichte ‘spaarpot’ in goede handen was.

Voor het buigen voor de terreur van (soms zelfs criminele) Social Justice Warriors, die er, met dank aan uitkeringen en de subsidietiet, een dagtaak van hebben gemaakt om het gewone te criminaliseren en het ongewone aan ons op te dringen, van gendergezeik tot roetveegpiet.

Voor de doofpotten op het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Voor het politieke proces met de voorgedrukte aangifteformulieren tegen uw politieke opponent Geert Wilders, dat niet alleen schandalig is in de richting van de PVV-leider, maar ook een duidelijk signaal naar de rest van Nederland: als de VVD het wil, wordt u vermorzeld (zie ook: Roelie Post).

En inderdaad, zo kan ik nog wel even doorgaan (had ik de islamisering van ons land al genoemd?).

Maar ik begon over een methode die er voor zorgt dat u niet wordt gevíerendeeld voor wat u ons allemaal heeft aangedaan, maar dat u juist wordt toegejuicht in de Tweede Kamer en de staatsvriendelijke media (dan volgen de onnozele stemschaapjes vanzelf wel).

Nou, die is er dus.

En die gaat als volgt.

U kleedt zich in stemmig zwart.

U snijdt een ui.

U slikt een paar keer opzichtig.

U zegt sorry.

U prevelt het bekende “lessen voor de toekomst”-mantra.

U toont zich voor één keer nederig door alle ingediende moties met de woorden “oordeel Kamer” te omarmen.

Kijk maar:

En als dan, net als gisteren bij VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen (wier ministerie de dood van vier kinderen in een Stint in Oss op het geweten heeft), de PVV een poedel de ring in stuurt en die mannen van Forum voor Democratie belangrijker dingen te doen hebben dan zo’n debat (geen grap), krijgt u in één keer verschoning voor álles.

De Kamervoorzitter zal spreken van een “respectvol debat”, de couranten zullen benadrukken dat op de publieke tribune iemand “dank u” tegen u zei.

En de Firma Over Lijken BV kan dóórrr…

Groet,

JanD

PS. Me nieuwe nieuwsbrief is uit!

Wil je dat het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ ook in 2020 blijft verschijnen? Doe dan een vaste maandelijkse donatie via Back me of een incidentele gift via Bunq me. En anders lekker niet. Vrij land.

9 thoughts on “Aan Mark Rutte

 1. Dit is m.i. een uitzonderlijk mooi “Briefje”, omdat het vele thema’s samenvat die eerder pregnant aan de orde gesteld zijn. Met een hoofdrol voor onze door velen zo geprezen “verbindende en stabiliserende” minister-president, waar ook ik exact dezelfde kritiek op heb. Meer dan inhoudelijke kritiek alleen-lees eerdere bijdragen van mijn hand-ik vind Mark Rutte een aalgladde engerd, waar de haartjes op mijn arm recht van overeind gaan staan.
  Wat is die zogenaamde politieke “stabiliteit” waard, als inderdaad bv. onderwijs, zorg en politie in crisis gestort zijn, in een periode dat Nederland rijker is dan ooit tevoren? Als zorgbehoevende “verwarden” op straat schuimen of in bv. mijn woonwijkje, tussen ons “normale” flatbewoners geplaatst worden. Wij worden dan geacht, als de “normale” klassieke doelgroep van de sociale woningbouw, hun mogelijke wangedrag “op te vangen” . Hun begeleiders van deze of gene instantie lijken in dat kwartiertje dat ze eens langskomen, niet veel te doen te behoeve van “ons”, hun buren. En bij overlast geeft de coöperatie, tot mega gefuseerd en ver weg in een kantoorkolos, slecht thuis of begint over “bemiddeling”. Allemaal in mooie concepten verpakte bezuinigingen, die de leefbaarheid, concreet voor mij, sterk benadeeld hebben en de overheid rijker, maar de leefomgeving zeer veel armer hebben gemaakt.
  En dan die asielzoekers, die hier twee deuren verder woonden. Best een aardige Eritrese jongen met zijn vriendin, en God weet wat ze allemaal doorstaan hebben. Ik heb hem ook nog geholpen met uitprinten in de bieb van dit of dat formulier, of even mijn mobiel ter bescikking gesteld voor contact met IND omdat zijn beltegoed op was. Maar waar was de begeleidende instantie (gemeente, Portaal, Vluchtelingenwerk) toen ze voor hun kerk trouwden en hier een week twintig Eritreërs in een klein flatje sliepen en dag en nacht herrie veroorzaakten? Waarom hebben ze hen niet er op gewezen dat je stinkende zakken afval niet in de publieke gang laat staan en de branddeur bij de buitentrap dicht hoort te zijn? Waar was de begeleiding in termen van hoe je een nette buur bent?
  Al snel kreeg vriendin, terwijl ze nog steeds geen definitieve status hebben, een kind en binnen no time was er elders een huis. Ik weet nog dat ik mezelf al betrapte op de gedachte “wanneer zal er een kind komen”.
  Punt is: ik voelde veel empathie voor deze mensen, die waarschijnlijk zwaar vervolgd zijn in Eritrea. Ik merkte ook, dat ze een zwasr beroep op je doen als ze eenmaal merken dat je “aardig” bent. Maar: waar was toch werkelijk een serieuze begeleiding van deze mensen om ze ook te begrenzen in hun natuurlijke gedrag ter bescherming van de leefbaarheid? Al die instanties en organisaties, wat doen ze eigenlijk voor hun geld?
  Ja mijnheer Rutte, uw “gave land” is wat mij betreft een uitgeklede bende aan het worden. Tja, als je in Bezuidenhout, het Gooi, Amstelveen, Hillegersberg woont kun je politiek mooi lullen. Daar heb je van drugsoverlast, “vermaatschappelijkte” psycho’s en asielgedoe weinig te duchten. Dan kun je mooie systemen bedenken waarin de armere burger onbetaald mag bijdragen aan zorg en opvang. En de overlast mag lijden.
  Laatste voorbeeld. Er komen hier steeds van die vervelende energiejochies langs. Ik doe ze niet meer open, behalve laatst toen ik tijdens het vloerdweilen wel even een verzetje wilde. Ik betrapte de babbelaar van de twee op allerlei leugentjes. “We gaan u nu vrijblijvend aanmelden..”. Hè, wat?? Maar hier staat toch dat ik dan teken voor contract? Blablablabla ik las niet goed. Wel dus. Vage “cashbackactie” bleek later bij nader onderzoek aan allerlei niet door hem genoemde voorwaarden gebonden. Gewoon babbeltruc-verkoop voor wie zo dom is er in te trappen. Een nutsvoorziening, volstrekt onnodig en ook ineffectief opgeofferd aan de vrije markt. De prijzen worden voor 80% bepaald door overheden en netwerkbeheerders. Maar hoeveel kwetbare oudjes bijvoorbeeld, tekenen direct bij zoveel babbelgeweld van zo’n “aardige jongen” Ik diende overigens een klacht in bij dit energiebedrijf over misleidende verkoop, maar dan is het “dit is een derde partij”…
  En zo worden en zijn Nederland en zijn burgers op vele manieren uitverkocht en in de ramsj gezet.
  Dat is niet “hahahaha”, maar “bahbahbahbah”, mijnheer Rutte.

 2. Beste Jan, mijn complimenten voor je brief aan juffrouw Rutte.
  Zoals gewoonlijk is het weer zeer realistisch helaas, geen woord Spaans en helaas zien we hoe Nederland ons eerst uitzuigt ecn daarna afgepakt gaat worden door de vele ( economische ) vluchtelingen in dit land. Dat de politiek nog met zichzelf kan leven begrijp ik ook niet. Je moet toch wel erg egoistisch en harteloos zijn, om toe te kijken hoe je volk en je land eraan onderdoor gaan. Het deert ze gewoon niet. Als juffrouw Rutte en kornuiten de verkiezingen weer zgn winnen, dan ga ik ( en dat meen ik echt ) een motie van wantrouwen indienen, desnoods tel ik stem voir stem 1 voor 1 na, want ik kan gewoon niet geloven dat de vvd weer de grootste gaat worden, dat bestaat gewoon niet. Nou Jan, bedankt voor je luisterend oor. Grot, Jacqueline Verweij Breda.

 3. Briefje aan Jan…….Beste Jan..ik ben 65 > Helemaal naar mijn zin…dus niet Depressief of zo….maar ik en misschien kom jij ook ooit in de gelegenheid alles opnieuw te onderzoeken….waarvan je geliefde, de school, de Universiteit je opdrong te geloven…. mijn reis…….te bezien (achteraf) alles te onderzoeken………en ik verklaar hierbij dat niets is of werkt zoals ik als redsuc6vol ondernemer ooit dacht. Best gek …..toch…. doe het ooit en je gaat 10x dieper…..echt…..en ik ben een fan van je…..

 4. Beste Jan

  Als je de moeite zou nemen om je Brief aan PM Rutte te vertalen in het Frans of Engels
  Dan zou Mevrouw Christine Lagarde een ideale geadresseerde zijn.

  Ze zou dan weten dat in Nederland geen miljarden ongebruikt liggen en dat het geen zin
  Heeft om Nederland op te zadelen met het financieren van immigranten die graag naar
  Het beloofde Land Nederland willen en andere zaken die Nederland niet treffen.
  Door Lagarde‘s nieuwe positie lijkt het dat zij voor Merkel and Macron de kolen uit het
  Vuur moet halen omdat beide landen niet de financiele capaciteit hebben om hun eigen
  Verplichtingen na te komen.

  Verder wordt het tijd dat Nederland bij de E.U. haar tanden laat zien en botweg laat weten dat Wij met M and M snoepjes niets op hebben, daar wij « gaatjes » ( in de tanden ) hebben.

 5. Mooi overzicht voor Rutte, Jan. Uit mijn hart gegrepen. Jij overziet het nog een beetje. Ik allang niet meer. Als iemand weer eens zegt, Maar we hebben het toch goed in Nederland?, dan weet ik niet eens meer wat ik moet zeggen. Dooddoener noemen ze dat. Maar ik ben tenminste wel wakker.
  En ook de complimenten aan Niels, ik begrijp zijn verhaal helemaal. En nu ik filosofisch zit te worden, Cor, je klinkt een beetje vaag, maar de kern is: niets is of werkt zoals ik ooit dacht. Klopt, maar veel ook wel. Lees de sciencefictions maar. Ze komen bijna uit. Binnenkort begin ik aan de Managerial Revolution van James Burnham. 70 jaar geleden geschreven, Rutte bestond nog niet, maar hij past precies. De Leegheid regeert, de mens wordt uitgegumd.

 6. Beste Jan.
  Heb jij Paul McCartney wel eens YESTERDAY zien spelen alleen op gitaar voor een uitzinnige menigte, bijvoorbeeld in RIO? Een prachtig eenvoudig liedje met de kracht van een orkaan.
  Jij maakt elke dag een “YESTERDAY” in net zulke eenvoudige bewoordingen, niet met je gitaar maar met je PEN. En net zoals bij yesterday penetreert het onderliggende gevoel mij als lezer van jouw Pen-waarheid. Bestemd voor mensen met het hart op de goede plaats. En dus zul je Rutte en Co niet bereiken. Ik kan niet wachten tot je nieuwe YESTERDAY weer uitkomt. Dank je Jan.

 7. Sta voor 100% achter deze verhalen. Ik kan het niet beter zeggen. Wanneer stapt deze minderheidsregering onder leiding van Rutte op? Ze hebben geen recht meer om te regeren. Zij zijn de kapotmakers / vernielers van ons eerder zo mooie Nederland. Dit kabinet onder leiding van Rutte heeft geen respect meer voor de autochtone burger. Er wordt meer geluisterd naar buitenlandse oproerkraaiers, dan naar de hardwerkende Nederlandse burger. Ik wordt heel treurig van dit kabinet met zijn amateuristische ministers.

 8. Poeh Jan! Ik herken het allemaal. Als ik het zo bij jouw allemaal tegelijk lees, krijg ik de tranen van ellende en wanhoop in mijn ogen. En dat overdrijf ik niet!
  Prima geschreven Jan en helemaal zoals het is. En nu maar hopen dat die onnozelaars eindelijk eens goed gaan stemmen, anders trekken we het hier niet meer.

Comments are closed.