Aan Mark Rutte

Speelgoed algemeen

Meneer Rutte,

Gisteren heeft RTL Nieuws het bewijs boven tafel gekregen dat VVD-minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft gelogen over het proces tegen Geert Wilders.

Hij heeft zich wel degelijk vóór het Openbaar Ministerie besloot om Wilders te vervolgen voor zijn ‘minder, minder, minder’-uitspraken uitvoerig op alle fronten bemoeid met die zaak.

Dat de zaak tegen Wilders door het ministerie van Veiligheid en Justitie anders werd behandeld dan een gewoon zaakje, wisten we uiteraard al veel eerder. Voor geen enkele andere zaak waarin iemand de grenzen van de vrijheid van meningsuiting opzocht, werden immers de politiebureaus extra open gezet en voorgedrukte aangifteformulieren gemaakt.

Grappig detail op dat gebied: één van de burgemeesters die toen voorop gingen in de aangiftehysterie, de burgemeester van Nijmegen, opende gisteren het ‘Democratiefestival’ in Nijmegen. Uweetwel, het festival vol deugsprekers, dat vicepremier Kajsa Ollongren organiseert en grotendeels uit onze zakken betaalt. Kajsa Ollongren, die ten tijde van het aangiftecircus tegen Wilders úw secretaris-generaal en daarmee uw belangrijkste adviseur was…

Enfin, terzake weer.

Nu bewézen is dat VVD-minister Ivo Opstelten zich wel degelijk in een vroeg stadium met het proces tegen Wilders heeft bemoeid én er over heeft gelogen, is sprake van een dubbele politieke doodzonde.

Opstelten kan er niet meer echt op worden afgerekend, die rolt inmiddels uit richting kist.

Maar u dus wel.

U zult er straks geen herinneringen meer aan hebben…

U zult tijdens een Kamerdebat met woordjes gaan spelen…

U zult de meerderheid van de Tweede Kamer sowieso in uw zak hebben…

U zult zelfs liegen dat u het er met uw VVD-minister Ivo Opstelten nooit over gehad heeft…

Maar we weten na bijna tien jaar Rutte hoe het echt zit.

U bemoeit zich met álle belangrijke zaken en u liegt en bedriegt zich door elk debat.

Ik denk zo langzamerhand: als de kiezers deze aartsleugenaar, deze eersteklas rát, als premier willen (en dat willen ze blijkbaar al tien jaar), dan moeten ze het zelf maar weten ook. Persoonlijk snap ik níets van dat stembusmasochisme, maar vooruit dan maar.

Wat me echt spinnijdig maakt, is dat u over lijken gaat.

Film & Muziek Deals

Waar u als kast-D66’er vrolijk lachend en zwaaiend door Den Haag kunt fietsen, wordt Wilders al bijna vijftien jaar 24 uur per dag beveiligd. Zijn leven is in acuut gevaar zónder die beveiliging.

En Wilders moet er nu maar op vertrouwen dat Justitie en u wél integer zijn als het gaat om zijn veiligheid, terwijl gisteren bewezen is dat jullie dat níet zijn als jullie hem in strijd met de regels een politiek proces in slepen.

Er is een onderste steen.

Die ligt Geert Wilders sinds gisteren nóg zwaarder op de maag.

En dat is niet de schuld van de sergeant, maar van de generaal. Niet van de matroos, maar van de kapitein. Niet van de minister, maar van de premier.

Het laat zich raden hoe de mensen die het op Wilders’ leven hebben voorzien dit gedrag van de Nederlandse regering en de Nederlandse premier allemaal uitleggen.

Of denkt u dat die geen films van James Bond kijken?

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en door incidentele giften (Bunq me).

22 thoughts on “Aan Mark Rutte

 1. Quote van Jan: ‘Ik denk zo langzamerhand: als de kiezers deze aartsleugenaar, deze eersteklas rát, als premier willen (en dat willen ze blijkbaar al tien jaar), dan moeten ze het zelf maar weten ook. Persoonlijk snap ik níets van dat stembusmasochisme, maar vooruit dan maar.’

  Het meest rake stuk van dit briefje Jan. Kijkend naar het stemgedrag kun je je echt vraagtekens stellen bij de geestelijke vermogens van veel mensen. Ik ken genoeg VVD’ers, op de een of andere manier zullen zij tot in de eeuwigheid verkondigen dat de VVD nu eenmaal een fatsoenlijke, rechtsliberale partij is… tja.

 2. Ik snap het allemaal niet meer . Ik ken heel veel mensen die nog nooit op een andere partij hebben gestemd alleen op Geert Wilders ,.En toch komt onze M,P. al tien jaar door met zijn leugenverhaal niemand weet hoe dat kan ,? Een grote leugenbende in Nederland . Mijn stem gaat al jaren naar de PVV. en toch komt deze man die het beter met Nederland meent er nooit ,zeg maar bekaaid van af Ik weet dat de politiek een smerig iets is dat was altijd al zo ,laat de hele Rutte vriendjes maar opstappen die liegen en verkopen hun eigen ouders voor een plaats in het pluche.Wat een bende.

 3. Prima. We weten ondertussen allemaal hoe het zit. Bewust wordt door de gevestigde orde gerommeld met de wet want die geldt kennelijk voor ons en niet voor hen.

  We weten ook dat we aan de vooravond van de omwenteling staan. Dat kan snel komen of nog een paar jaar duren, maar aangezien de oorzaken niet worden weggenomen maar juist toenemen zal ook de oppositie tegen de gevestigde orde toenemen.

  Als zíj zich niet aan de wet hoeven te houden, dan hoeven wij dat straks ook niet. Natuurlijk zal dan wél de wet op hen worden toegepast. Na de benodigde grondige zuivering van het OM, politie en de rechterlijke macht, zullen voorbedrukte formulieren klaarliggen om onze onwelgevallige elementen aan te pakken. Universiteiten zullen worden gezuiverd, net als het leger en zovele andere belangrijke instituten. Nogmaals: de wet geldt dan voor hen, niet meer voor ons.

  Oog om oog, tand om tand. x1000!

 4. Onvoorstelbaar en deze maffiaregering komt overal mee weg. Ik vraag me wel eens af hoe oprecht de uitslagen van de verkiezingen zijn, want lieden die overal mee rotzooienen ten koste van alles aan de macht willen blijven, zijn tot alles in staat. Het boekje “Aan het Volk an Nederland” is nog net zo actueel al in de 18e eeuw, toen Johan van de Capellen het schreef. Dezelfde familie was toen ook verantwoordelijk voor de fraude en graaizucht waat NL onder gebukt gaat. Leve deRepubliek en de ware Patrioten die hier tegen ageren.

 5. Door de rake briefjes van Jan, en af en toe mijn reactie, loopt inderdaad als rode draad de schande van deze premier. Ik heb hem al eens een serieleugenaar genoemd, en een persoonlijkheid die richting sociopatie gaat.
  Laatste voorbeeld van de leegte en incompetentie van deze premier: boerkaverbod. Onder zijn leiding wordt een principiële wet ingevoerd door een minister die daar eigenlijk geen zin in heeft; maatschappelijke partijen krijgen direct de ruimte zich laf terug te trekken van handhaving, inclusief goddomme de politie zelf . Waar is de premier met zijn praatjes nu, waar is zijn regie? Waar is de Tweede Kamer die op achterste benen zou moeten staan bij zoveel achteloosheid en onzorgvuldigheid? En dan de burger toespreken over “respect voor de instanties”? Hoelang blijft het Nederlandse electoraat slapen? Is Rutte de belichaming van de gemiddelde mentaliteit van de Nederlander? Wanneer dringt algemeen door wat weggegeven is aan Brussel, hoe achteloos met onze grenzen wordt omgesprongen in het soepzooitje dat “Europees beleid’ heet? Wij, ik, jullie verdienen zoveel beter dan deze misselijkmakend lege huls die Rutte heet. Ik word soms bijna fysiek en psychisch beroerd als ik die glimkop weer zie, en dat leugenachtige gebabbel weer hoor.

 6. Her kiezersvolk is ontzettend dom. Ze weten totaal niet wat ze kiezen en wat ze andere mensen aandoen. Bijna alle ministers of staatsecretarissen die zijn weggestuurd waren VVDers. De VVD, de Volkspartij voor Volksverlakkerij en Dictatuur.

 7. Ik heb nooit begrepen waarom men nog op Rutte stemt want hij is toch het hoofd van de oplichters bende VVD .

 8. Liegen en bedriegen iets anders kun je niet verwachten van Rutte en de rest, als Widers maar kapot gemaakt wordt.

 9. Dank, heel bezonder. Duidelijk.

  Lieve Jan D
  Dit is Ernstig.
  Ook Minister Presidend, Mark Rutte is MENS.
  Er is een hogere Macht, die op de gehele Wereld HEERST, Ieder straft zichzelf.

 10. Beste Jan,
  Lekker populistisch briefje met een toon die je niet aan slaat tegen de minister president, ook al ben je het ergens niet mee eens.
  Daarnaast; krokodillen tranen over de manier waarop Wilders aangepakt zou zijn. Inhoudelijk heeft niemand het erover dat de uitspraak van hem over ‘minder Marokkanen’ ronduit verwerpelijk blijft.
  Inderdaad ook onacceptabel dat Wilders bewaakt door het leven moet gaan, maar ik pleit voor verdraagzaamheid en naastenliefde. Daaruit zal nooit bewaking voortvloeien.
  Laten we allemaal ons best doen om elkaar te benaderen zoals je zelf ook benaderd wil worden. Daar wordt het leven echt beter van!

  Algemeen gesproken wordt ik echt misselijk van al dat negatieve gezeur over de oppositie. We hebben het nog nooit zo goed gehad in NL alleen zeuren we als Nederlandertjes steeds harder. Verdiep je in de partijen en ga netjes stemmen als je het ergens niet mee eens bent. Stem inhoudelijk op een gedegen partij die bij je past ipv ‘protest stemmen’ op partijen die na 1 maand rollebollend over de straat gaan. Accepteer dat ons land geregeerd wordt door verkozen leiders en laat ze hun werk doen.

 11. Toch zal de VVD waarschijnlijk gewoon weer de grootste worden bij de volgende stemronde. Het is om mismoedig van te worden.

 12. De strafzaak Wilders draait om rancune bij de VVD. Toen het Kabinet Rutte 1 viel, kreeg Wilders de schuld. En zocht de VVD een manier om hem onschadelijk te maken. Dat werd de Marokkanen-uitspraak tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2014.

  Razendsnel werd alles hiervoor in stelling gebracht. Op alle politiebureaus lagen voorgedrukte aangifteformulieren. Zodat alleen nog maar naam en handtekening hoefde te worden ingevuld. De Minister van Justitie regelde ondertussen met het Openbaar Ministerie de voorbereiding van de strafzaak.

  En Rutte, die leunde achterover, hij wist dat bij zijn mentor (Opstelten) voor hem de eliminatie van de politicus Wilders in goede handen was. De wraak smaakte zoet…

 13. Uitstekend stuk geschreven Jan je slaat zoals gewoonlijk de spijker op zijn kop en als toevoeging hoogmoed komt voor de val ik hoop dat Rutte snel en zeeeer hard valt

 14. Zo lang er een leger is van stemvee dat op deze rat en z’n criminele organisatie stemt verandert er niets in dit doodzieke land. Onvoorstelbaar hoe hij er elke keer mee wegkomt. We leven in een bananen monarchie en de vooruitzichten zijn niet rooskleurig.

 15. “Politieke correctheid is sluipend gif voor een maatschappij. Zij is een middel om denken en spreken te conditioneren. Vooral protestants Europa, gewend aan een zekere dogmatiek, importeerde het fenomeen nu uit de VS; bij katholiek Europa paste het nooit. Veroordelende etiketten als ‘racist’, ‘xenofoob’, ‘islamofoob’, ‘klimaatontkenner’ of ‘anti-Europeaan’ moeten zelfkritiek voorkomen en externe kritiek smoren.

  Dat lukt meestal een tijdje, maar als de zweer openbreekt, ettert het overal. Zonder politieke correctheid en met meer realiteitszin zou Europa beter in staat zijn geweest migratiestromen te beheersen en integratie te bevorderen. Het tegendeel gebeurt. Het Duitse verleden maakte bondskanselier Angela Merkel zó politiek correct, dat Duitsland zonodig zichzelf afschaft. Het nastreven van onbestaande goedheid produceert een lawine aan problemen. Net als in Chicago is de prijs daarvan voor de bevolking van Duitsland en zijn buurlanden.”

  – DERK JAN EPPINK

 16. Wat dit allemaal kost en waarvoor. De buitenlanders lachen zich rot over onze democratie. Overheidil en OM zijn beiden corrupt en de nette burger betaald alles via de belasting. Schandalig zoals je als Nederlander als oud vuil door de zgn rekening wordt behandeld

 17. De harde waarheid weer van Jan. Onze bestuurders mogen gewoon liegen en bedriegen en de minister president, de belangrijkste bestuurder van het land, is daarvan al jaren het Grootste Voorbeeld. Absurd maar waar. Eerlijkheid is kennelijk voor sukkels en de waarheid doet er al decennia niet meer toe. Praatjes vullen wel degelijk gaatjes. De menselijke maat is vervangen door holle leegte in een blauw pak (jurk) en bruine schoenen. Miljoenen mensen zien dit elke dag weer aan en weten niet eens meer beter. Komend jaar gaat het kabinet weer wat van de enorm verhoogde belastingen terugdraaien en iedereen stemt er weer braaf op. Stem ze nou es een keer weg mensen. Geef de tegenstroom een kans. Dat is zo hard nodig, voor de balans.

 18. Het zooitje in de haag stinkt, maar kennelijk vind de domme massa dat wel ok
  Jan bedankt voor de heldere uitleg
  Mischien dat er nu ogen geopend worden ?

Comments are closed.