Aan Mark Rutte

Back to school NL

Meneer Rutte,

Ik las gisteren dat jaarlijks minstens 350 zedenzaken blijven liggen door onderbezetting.

En dat verdachten een eventuele rechtszaak vaak kunnen voorkomen door een zogenaamd ‘FOEI-gesprek’.

Ja, een FOEI-gesprek.

Ik citeer uw eigen omroep, de NOS: “Aan de ouders van een meisje dat in juli op klaarlichte dag is verkracht, is een alternatief (voor aangifte, onderzoek en rechtszaak, JD.) aangeboden. De zedenpolitie gaf aan dat door onderbezetting de vermoedelijke dader pas in oktober of november verhoord zou kunnen worden. Voor de ouders was dit niet te accepteren, omdat ze bang zijn dat de dader nogmaals toe zal slaan. Vader Nico: ‘De zedenpolitie kwam tot onze verrassing met een oplossing: een zogenoemd FOEI-gesprek. De zedenrechercheur spreekt dan samen met de wijkagent de vermoedelijke dader aan op de verkrachting van onze dochter’.”

Hoofd zedenpolitie Walter van Kleef ontkent tegenover de NOS dat zo’n ‘werkbesparend’ gesprek een FOEI-gesprek heet (het zou ‘normerend gesprek’ of ‘stopgesprek’ heten), maar de NOS heeft het politiedossier van het betreffende meisje gezien en daarin heet het wel degelijk een FOEI-gesprek.

Anyway: je verkracht een meisje van 13 en je komt nooit voor de rechter, omdat je in een babbeltje met de wijkagent en een zedenrechercheur “Sorry, zal niet meer gebeuren” zegt.

Sterker: omdat er geen aangifte komt, sta je ook nergens te boek als zedendelinquent. En kun je gewoon dóór met je hobby…

De rechters hebben het ook veel te druk, hè?

Weet u waarmee?

Met mensen zoals u.

Eén of andere kneus uit Musselkanaal had in januari op uw Facebook-pagina geschreven “Val dood klootzak, je maakt Nederland aan gort, en ik heb wel wat voor jou lul, 9mm”.

En u deed aangifte.

Volgens het Dagblad van het Noorden: “Rutte deed hiervan aangifte omdat hij zich door de tekst ook daadwerkelijk bedreigd voelde”.

Omdat u zich daadwerkelijk bedreigd voelde…

LOL.

Zelfs nu ik u in T-shirt heb gezien, met uw kinderarmpjes en uw meisjestietjes, geloof ik er geen reet van dat u ook maar één seconde wakker ligt van een ‘toetsenbordheld’ uit het verre Musselkanaal.

Ik ken een politicus die veel erger bedreigd wordt dan dat. En voor wie de dreiging volgens de veiligheidsdiensten ook een stuk serieuzer wordt ingeschat, want die kan niet op zijn fiets naar het werk en woont in een safehouse.

Kijk maar:

In hem stopt het justitieel apparaat nog veel meer tijd dan in u. Maar dan niet om zijn bedreigers op te sporen en af te straffen, maar om hém veroordeeld te krijgen. Ik begreep: op uitdrukkelijk verzoek van het kabinet Rutte 2.

Hoe mooi zou het zijn als ál de tijd die dat politieke proces tegen Wilders (en dat tegen de blokkeerfriezen) aan mankracht bij politie en justitie kost nou eens besteed zou worden aan het aanpakken van tuig dat het leven van slachtoffers van zedenzaken verwoest?

Dan zouden wij nu geen FOEI-gesprek hoeven hebben.

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en door incidentele giften (Bunq me).

23 thoughts on “Aan Mark Rutte

 1. Geachte Jan, wat een heerlijk briefje toch weer. U ben voor mij het zonnestraaltje dat in de vroege, herfstkille, ochtend door mijn iPad glas piept. Wat zou het fijn zijn als al die door macht en ego gedreven individuen zich eens voor ons gingen inzetten. Ik had een droom …

  Een fijne dag gewenst, ook van onze Labradoodle Thierry.

 2. Jan, je moet begrijpen dat er geen tijd is om zulke zaken aan te pakken. Veel tijd wordt gestopt in recessen en de jaarlijkse geldverspilling van de belastingbetaler op de hei en andere flutaangelegenheden. De afd. veiligheid en justitie is een grote grap onder Grapperhaus. De naam zegt het al! Als Pinokkio Rutte maar beschermd blijft, want daar ontvangt hij zijn riante ministervergoeding van.

 3. Wacht even, kijken of ik het snap. Een meisje wordt verkracht. Ze doet aangifte. De politie weet wie de dader is en gaat met hem praten? En ze pakken hem niet op? En dat meisje dan? Die wordt behalve door de dader ook nog eens door de politie genaaid?

 4. Je kunt het hem niet kwalijk nemen. Hij heeft bij zijn geboorte volgens mij een rekenmachine ipv een hart gekregen.
  Wel eentje die positief voor hem en de zijne op telt. Dat dat nu weer negatief uitvalt voor de normale hardwerkende burger op wat voor manier dan ook is helaas een “onbedoeld” neveneffect.

 5. Ja zo gaat dat hier Nederland is helemaal op hol geslagen de crimineel wordt beschermd en het slacht offer in een kwaad dag licht gesteld, maar wie houd de verkrachter de hand boven het hoofd dat zijn onze linkse vriendjes en het kabinet natuurlijk hebben ze de rechtelijke macht en politie helemaal uit geschakeld zij de politiek weet als geen ander dat er nog heel veel lijken uit de kast gaan komen als justitie en politie weer hun taken mogen gaan uit voeren zoals wel de bedoeling is van de politie.

 6. Dit zijn wijze woorden, maar hoe krijgen we deze woorden gelezen en begrepen door de veroorzaker van alle ellende in Nederland? Het is een retorisch vraag, beantwoorden is moeilijk.

 7. Een prachtig briefje, maar wat ontstellend dat deze briefjes moeten worden geschreven! De Nederlandse rechtspraak is totaal de weg kwijt. Wat treurig dat je in zo’n land moet leven waar onze kinderen vogelvrij zijn verklaard. O ja, en die man uit Musselkanaal? Ik krijg voor zijn reactie ineens veel meer begrip.

 8. Bijzonder sterk stuk dat de hypocrisie bloot legt.

  Want natuurlijk is er wel genoeg capaciteit voor de belangrijkste zaken.

  En natuurlijk kan de politie zelfs gemiddeld belangrijke zaken onderzoeken.

  Zelfs veel onbelangrijke zaken.

  Als de politie niet zo door de sLinkse politici sneeuwvlokjes zou worden lastig gevallen met politieke zinloze doelen. Zoals dingen die op sociale media worden gezegd. Of achterlijke zaken zoals belediging van flikkers en potten omdat die kennelijk volgens de opvallend vaak flikker en potten politici niet beledigd mogen worden terwijl de gewone burger loslopend wild is.

  Ook dat gedram met de politie-aars omhoog in de moskee en iftar feestjes vieren met onze als +1400 jaar aartsvijand als voorbereiding op de komende algehele islamisatie kost natuurlijk tijd, geld en vooral politiecapaciteit.

  Zo zullen er tientallen, misschien wel honderden, voorbeelden te bedenken zijn die de politie zelf natuurlijk het beste weet. Als zij niet door die achterlijke en bovenal achterbakse politici zouden worden misbruikt voor hun eigen populariteits spelletjes.

  Maar we zullen professioneel blijven worden voorgelogen. Zoals altijd.

  Totdat het één van de nieuwe partijen zoals Wilders, Baudet of misschien zelfs Otten lukt om groot genoeg te worden om de knuppel in het hoenderhok te rammen en veel van die parasieten te neutraliseren. Moet je opletten hoeveel dan opeens mogelijk zal blijken te zijn!

 9. Ja Jan zo liggen de zaken nu eenmaal in ons zgn gecultiveerde Nederland. Als je alle dagelijkse ellende, veroorzaakt door meestal allochtone lieden ( lees criminelen ) lees, zou je verwachten dat de politiek nu toch eindelijk wakker wordt geschud en daadwerkelijk maatregelen neemt. Maar nee, ministers hebben wel wat anders te doen, de politie heeft een personeels tekort, het OM maakt zich in vele zaken belachelijk en als er uiteindelijk een (straf)zaak van komt zorgen onze linkse rechters er wel voor dat ons eigen Nederlandse volk zich alsnog belazerd voelt. Maar weet je hoe dit op te lossen is?. Door als Nederlander nu eindelijk eens heel even nuchter na te denken en al deze misstanden de revue te laten passeren. Wil je voorkomen dat zoiets jezelf of een ander overkomt stem dan niet meer op VVD, CDA, D66 en alle andere linkse politieke partijen die veel beloven en aan al deze verschrikkelijke misstanden niets doen.

 10. Niet alleen bij de politie. Ook de huurcommissie functioneert niet meer. Wachttijden zijn meer dan twaalf maanden. Ik zei al tegen de ombudsman: “Dan kunnen ze de Huurcommissie ook wel als niet functionerend opdoeken.

 11. @Antoinette
  Om het eventjes wat zuiverder te houden en hysterie voor te zijn:
  1 Een meisje BEWEERT verkracht te zijn.
  2 Een jongen is (mogelijk) verdachte en in ieder geval onschuldig totdat het tegendeel is bewezen.
  3 Verwachten dat zo’n verdachte direct in de cel wordt gegooid is nogal naief of seksistisch. Misschien heeft het meisje een twijfelachtige reputatie van valse (verkrachtings) aangiftes (3 op de 5 beschuldigingen van verkrachting van vrouwen blijkt vals. Vaak wraak (scheiding) of spijt en simpelweg verwardheid). Misschien is het een moslim meisje en doet zij aangifte van verkrachting uit angst voor haar familie of om de eer te redden (wat dat dan ook moge zijn).

  Kortom, beweren dat een meisje is verkracht is onzin.

 12. Van een man van uw leeftijd had ik toch wel iets beters verwacht dan deze zielige column. Grappig of serieus, u slaat alle planken die er maar te vinden zijn totaal mis. Mijn hoop bleek ijdel, u bent een slechts een leeghoofd. Helaas.

 13. Jan, een geweldige brief en de spijker op de kop, bedankt.
  Jammer echter dat deze brief geschreven kon worden. Het is inderdaad te danken aan nalstigheid van Rutte en zijn ongecontroleerde team van ministers. Op staatskosten wordt de wereld afgereisd terwijl het thuis niet in orde is!
  Een grof schandaal!

 14. Jan, je briefjes zijn TOP! Als ik ze lees stijgt mijn hartslag. Niet door de inspanning van het lezen maar door de ongelooflijke rake klappen die jouw verbale hamer steeds weer slaan op ‘s lands hypocriete kop van de trias politica spijker, en mij steeds weer doet beseffen wat een ongelooflijke bende het in dit land is al het gaat om de verkwanseling van het recht van gelijkheid, vrijheid en rechtvaardigheid.
  In dit geval het verschil tussen een altijd alles weglachende schaamteloze bange narcist en een onverschrokken politicus die staat voor wat hij zegt en zijn leven al meer dan 10 jaar niet zeker meer is door bedreigingen die in verhouding tot die ene nu bestrafte bedreiging door een “verwarde” man wél serieus te nemen zijn, maar door heersende “politieke elite” oogluikend worden gedoogd zonder enige actie. De staats-betonrot woekert voort

 15. Dit is Jan op z’n best!!!
  Wat een schande!! Verkrachten is geen probleem meer om aan te pakken bij de
  rechter. Tegen verkrachters zeg je foei!!
  Mensen die na deze, al jarenlang voortdurende Rutte&Co ramp, er schoon genoeg van hebben; een politicus die tegengas geeft enz enz. Dat zijn de ware vijanden. Daar steek je de tijd en het geld van de rechterlijke macht in.
  Wat een K.. land is NL geworden.
  Alles wat Rutte aanraakt wordt Prut!!

 16. Mooi geschreven. Een foei gesprek meneer Rutte? Foei zeg je tegen een hond die de fout in gaat.
  Tegen een verkrachter of liever pedofiel zeg je dat hij de bak in gaat voor de rest van zijn leven. Het leven van het meisje is voor de rest van haar leven kapot! Maar ja… dat zult u niet willen begrijpen toch? Verkrachters en moordenaars zijn in uw ogen de helden van de toekomst. Het eigen volk? Dat telt niet meer.

 17. Weer heerlijk om te lezen hoe de logica van simpele zielen in elkaar steekt: als men de opruiingszaak tegen Wilders niet begint, houdt het justitieel apparaat voldoende tijd over om zedenzaken goed te kunnen behandelen…. lol

Comments are closed.