Aan Mark Rutte

Moederdag 2019

Meneer Rutte,

Ik ga altijd graag uit van uw slechte bedoelingen, maar soms heeft u die ook gewoon niet.

Dus toen op zaterdag 9 maart tijdens uw campagnebezoek aan Roermond een ogenschijnlijk fatsoenlijke mevrouw in een geel hesje op u afkwam, dacht u vast hetzelfde als bij die klimaatkiddo’s laatst: ik nodig ze uit, ik laat ze een uurtje stoom afblazen, ik geef ze het gevoel dat het een nuttig gesprek was en ik ga weer over tot de orde van de dag.

Het is niet zo dat ú vervolgens bepaalde met wie die mevrouw uit Roermond op 7 mei naar het Torentje zou komen.

Die mevrouw uit Roermond deed dat helemaal zelf.

En één van de vier die zich aan haar opdrongen om mee te gaan, was ‘Hannie’.

U had geen idee wie ‘Hannie’ is.

Nou, dit is ‘Hannie’:

Die ‘mishandeling’ waarover ze spreekt, had op 27 april plaats op het Binnenhof, toen ze weigerde haar ID te tonen. Ook daar zijn (uiteraard) beelden van.

Inmiddels weet u heel goed wie ‘Hannie’ is, want ‘Hannie’ had het lumineuze idee om telefonerend bij u binnen te lopen en u demonstratief geen hand te geven (nog net niet met een brandende sigaret in haar hand).

U checkte na afloop even of het goed op beeld stond.

Dat deed het.

En vervolgens wist u: móchten die gele hesjes in Nederland al iets gaan voorstellen, dan heeft ‘Hannie’ de laatste kans daarop zojuist vakkundig om zeep geholpen.

Wie ergens te gast is, geeft de gastheer een hand.

Desnoods telt-ie daarna zijn vingers na (dát was nou een mooi beeld geweest), maar hij geeft een hand.

Wie dat niet doet, is vullis.

Als ‘Hannie’ één ding bereikt heeft, is het dat geen weldenkend mens meer een geel hesje durft aan te trekken.

Daar heeft u helemaal níets voor hoeven doen.

En dat spijt mij zeer voor de vele doodnormale, fatsoenlijke Nederlanders die tussen 1 december en nu ook één of meerdere keren in zo’n geel hesje liepen, zoals de ‘Rotterdamse’ groep onder leiding van Marco de Haas.

Met vrienden als ‘Hannie’ (en Ingeborg Westerhoff, van wie u ook geen hand kreeg), hebben de gele hesjes geen vijand meer nodig.

Dood.

Kapot.

Stuk.

In tien seconden.

En dat is nou eens een keer níet uw schuld – ook al zijn er altijd wappies die beweren dat u dat hele tafereel in scene heeft gezet.

Maar daar zijn dat dan ook wappies voor.

En weet u wat zo erg is?

Die ‘Hannie’ en Ingeborg zijn waarschijnlijk nog trots op hun actie ook.

Groet,

JanD

PS. Vanavond in het ‘Toetje van Jan‘ zal ik het allemaal wat minder diplomatiek verwoorden.

UPDATE Oud-medewerker van de VARA is het met me eens.

UPDATE 2 De Rotterdamse organisator Marco de Haas en ik zijn betrapt door Ingeborg-die-geen-handje-gaf. “Extreem links probeert de Rotterdamse beweging te kapen. Ze zochten alleen nog een aanleiding om zich los te wrikken.” I confess 😉

13 thoughts on “Aan Mark Rutte

 1. En wat hebben de 5 zichzelf tot ‘spreker van de gele hesjes’ benoemde dames en heren nu bereikt?
  Tot meerdere eer en glorie van Hannie en Ingeborg.
  Behalve dan dat ze de minachting van de serieuze gele hesjes hebben.
  Je mag dan misschien doodmoe worden van de eeuwige glimlach van Rutte, maar dat is wel het kenmerk van diplomatie.

 2. Nederland weer op z’n smalst hoor, gezeur over het geen hand geven van “onze premier” en het gezicht van de gele hesjes hiermee in NEEderland volledig naar de galemiezen zou zijn.
  Ga eerst eens kijken hoe het daadwerkelijk in Frankrijk is, daar zijn inmiddels gele hesjes die geen hand meer hebben door het toedoen van het optreden van de robocops van globalistisch despoot Macron, of het Franse volk deze psychopaat uberhaupt nog een hand zou willen geven. Het is daar letterlijk een strijd op leven en dood maar om dat te zien moet je wel even verder kijken dan wat de reguliere media je voorschotelen. In razend tempo wordt de middenklasse aldaar compleet kapot gemaakt zodat globalistische “elites” het rijk voor zichzelf hebben en hetzelfde gebeurt op meer verkapte wijze hier door toedoen van net zo’n psychopaat, genaamd Rutte.

 3. Ach, en ze begrijpen nog steeds niet dat ze voor het politieke karretje van Rutte gespannen zijn. Dit is zo uitgesproken propaganda, een werkelijke genieus mens die dit verzonnen heeft.

 4. Jammer dat deze mensen spreekbuis moesten zijn voor de gele hesjes, dit kan je toch niet serieus nemen. Er zijn heel wat beschaafdere, goed sprekende mensen binnen de gele hesjes beweging die een statement hadden kunnen maken……..jammer!

 5. Gelukkig hebben we een hele sterke ‘ondergrondse verzetsbeweging”

  Geleid vanuit de verzetskelder

  Ben benieuwd wat hun tegenzet wordt

  of heisen die direct de witte vlag!

  na dit geslaagde PR offensief

 6. Toen ik dit voor het eerst zag, briefje van Jan, dacht ik dat het wellicht Jan Marijnissen zou zijn. Deze schrijver die goed gebruik maakt van ‘dichterlijke vrijheid’ ken ik niet.
  Boven in beeld zie ik reclame en sponsor mij, dat is al een tip van de $€uier.

  Hannie werd zonder reden naar de bekende weg gevraagd, 1 men kent haar al, 2 men hoeft geen id te tonen zonder opgave van reden, wanneer een burger, geen verdachte(!), ergens zich vrij beweegt in een vrije democratie(al is die tijd geweest)

  Je zegt het slim te vinden dat Rutte de GH uitnodigde, het gaat hier niet om de Effie awards 🙁 En in die zin was het Nico Verhoeven die tegen een beginnend 60 Kg middleweight zou vechten. Verbaal, politicus versus burger en dan ook nog uit de club die de afkorting al lang niet meer waard is, geen volks beweging, geen vrijheid lovers, geen democratie (EU dwingelandjes, opleggers)

  Hoe presidentieel was het ‘ik wil ze in elkaar slaan, en u vast ook’ van rutte…

  Leuk geschreven, helaas snappen de mensen de GH nog niet allemaal, komt wel, de praktijk-ellende zal ze op enig moment wel onderwijzen, en tot die tijd kunnen ze inhoud negeren en over pootje geven blaahten.

 7. Beste Jan Dijkgraaf,
  Ook jij kunt het wel eens mis hebben.
  Een man met zoveel gelieg en manipulatief gedrag hoef je geen hand te geven. Respect moet je verdienen !!

 8. Alles lijkt de liberalen te helpen. Ook de partijen met een c in de naam of een g. En alle tegenstanders van VVD helpen dapper mee om de burgers om te turnen in loonslaven en melkkoeien en alle anderen worden als niet btw ophoestend tot slachtvee en compost gedegradeerd. Bijv via de WMO en uwv.

Comments are closed.