Aan Mark ‘Regilio’ Rutte

Sale Januari 2019

Meneer Rutte,

Ik rij zometeen in mijn dieselauto 174 kilometer, van Eesterga naar Rotterdam. En een paar uur later 174 kilometer terug, van Rotterdam naar Eesterga.

Uw schuld.

U heeft de afgelopen 3012 dagen als minister-president van ons land de Nederlandse bevolking keer op keer in elkaar geslagen.

Dat begon in 2010 zo ongeveer met de verhoging van de AOW-leeftijd en dat eindigde eind 2018 met het tekenen van dat nooit aan de kiezer voorgelegde Verdrag van Marrakesh en het evenmin door verkiezingen gelegitimeerde Klimaatakkoord. En tussendoor leverde u onze soevereiniteit steeds een beetje verder uit aan het vanuit Brussel, Berlijn en Parijs aangestuurde Groot Europeesche Rijk, iets waar de bevolking zich in een referendum juist expliciet tégen had uitgesproken.

Als één Nederlandse premier tijdens zijn bewind het Rotterdamse ‘geen woorden, maar daden’ in de praktijk heeft gebracht, dan bent u het wel. Helaas op de verkeerde manier. Zelden een politicus het volk zo naar de mond horen praten, maar tegelijk zo zien naaien.

Het is daarom dat uw coalitie van VVD, CDA, D66 en Christenunie volgens de peilingen nog maar 50 zetels zou halen in de Tweede Kamer. Het is daarom dat uw coalitie na de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart zélfs met steun van de vaste bedpartners GroenLinks en PvdA in de Eerste Kamer haar meederheid gaat verliezen.

Maar u heeft er iets op verzonnen: vandaag trapt uw VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff in De Telegraaf uw verkiezingscampagne echt af. Dijkhoff verzet zich opeens hevig tegen het Klimaatakkoord dat de Nederlandse bevolking op een werkelijk waanzinnige manier op kosten, van het gas en uit de gewone auto gaat jagen. En als meepikkertje gaat uw VVD-staatssecretaris Mark Harbers opeens nep-vluchtelingen aanpakken.

Het is uw vaste campagnetijd-strategie.

Wel woorden, geen daden.

Deze keer vergeten we het niet.

Hoe beroeps-VVD’er Ed Nijpels met hulp van de vuurrode klimaatactivist Diederik Samsom de grote aanjager is van dat vreselijke Klimaatakkoord, dat voor uw échte achterban (het bedrijfsleven, remember de dividendbelasting) alleen maar heel veel handel is – en dus goed.

Hoe VVD-kakelkip Dilan Yesilgöz nog maar een paar weken geleden trots naast de Jettens en de Klavers zat om de Klimaatwet die de bodem legde voor uitvoering van het Klimaatakkoord te verdedigen.

Dát zijn de daden van de VVD, meneer Rutte.

De handtekening van uw partij stáát onder de Klimaatwet. Uw partij hád de regie over het Klimaatakkoord.

Dijkhoff mag met woorden proberen uit te leggen dat het anders is.

Dat de VVD de burger helemaal niet voor de zoveelste keer in elkaar wil slaan (en wil beroven).

Maar uw daden vertellen een ander verhaal.

Keer op keer op keer op keer…

Als mijn ouders me niet zo goed hadden opgevoed, zou ik zeggen dat ik u het liefst persoonlijk in elkaar zou slaan voor alles wat u de Nederlandse bevolking heeft aangedaan en (Marrakesh!) decennia na uw vertrek nog zal aandoen.

Maar dat hebben ze dus wel. De mijne wel.

Mijn handen jeuken…

Maar ik hou het bij een wandeling in een geel hesje straks over de Erasmusbrug. En ik ga mijn uiterste best doen om te zorgen dat u in de Eerste Kamer na 20 maart zélfs met de steun van GroenLinks en de PvdA geen meerderheid meer haalt.

Geen woorden, maar daden.

Groet,

JanD

55 thoughts on “Aan Mark ‘Regilio’ Rutte

 1. Zo is het.
  Maar ik vrees dat het NL electoraat hersendood is en zich nog steeds in de luren laat leggen onder het motto ‘Ik hoef me niet met elke scheet (!) te bemoeien, daar hebben we de parlementaire democratie voor.’

 2. Je moet wel gek zijn als je weer op dat zootje gaat stemmen , VVD Hoe pluk ik jan modaal kaal

 3. Hopenlijk worden de mensen nu wel wakker, Rutte is een meester in het liegen en draaien en dat ten koste van onze cultuur en soevereiniteit

 4. Dit is werkelijk briljant samengevat hoe de meerderheid in Nederland er over denkt.
  Ik zou zeggen laten we met ons allen é é n grote vuist maken bij de komende verkiezingen en er voor zorgen dat deze corrupte bende niet meer aan het roer van onze democratie zal staan.
  En waneer dit gelukt maken we van die grote vuist een gigantische middelvinger naar Rutte en consorten.

 5. Jan, ik ben het helemaal met je eens.
  Hoe lang gaat deze regering noch door ?
  Wie stopt deze BENDE ?

 6. Het grootste gedeelte van de Nederlanders zijn huichelaars en wegkijkers. Ons land zit er vol mee. Helaas kiezen de huichelaars en wegkijkers steeds opnieuw op partijen die meehuichelen met de islam en de asielparasieten. Ik hoop dat die Nederlanders zwaar in de financiële problemen komen. Als PVVer gun ik u dat .

 7. JAN, je was nog vergeten erbij te vertellenn dat hij het oekraine verdrag ook heeft getekend. En dus de uitkomst van het referendum ook aan zijn laars gelapt heeft!

 8. Geweldig geschreven verhaal en helemaal waar. De VVD is een partij van list, bedrog en leugens.

 9. Prima stuk.
  Dit geeft in grote lijnen aan, waarom wij gevlucht zijn.
  De linkse globalisten, onder anderen de VVD, vernietigen de wereld met de fake climaatverandering.

 10. Helaas is het de treurige waarheid maar volgens mij zijn alle politieke partijen hetzelfde
  Ze beloven van alles maar doen niets voor de bevolking alleen maar voor zich zelf!!!

 11. Volkomen mee eens, het word tijd dat dit gedrocht verdwijnt. Wat we erna krijgen kan (hopelijk) niet slechter zijn.

 12. Wel nog even noteren dat grote overheidsprojecten terzake reorganisaties en automatisering gedurende deze Rutte bewindsjaren compleet zijn geflopt. De wrangste daarvan is de hervorming van de Belastingdienst, die nog steeds niet op orde is. Zonder morren ging NL mee in de nul en negatieve rente politiek van de EU terwijl juist onze al betaalde Pensioen reserves afhankelijk zijn van een normale rente. Vrijwel alle revoluties in de wereld waren het gevolg van overdreven belasting inning en / of verspilling van dat geld. Met die 9% BTW gooit u hoge ogen meneer Rutte op honderduizenden gele vestjes.

 13. Vorig jaar was er een of andere zangeres aan het bedelen om geld voor scholing in het buitenland. Rutte gaf veel geld en dat terwijl onz eigen onderwijs erg noodlijdend is. Ik snap dit niet, of kom ik nou uit een ei?

 14. u heeft absoluut gelijk, maar mark rutte kan zo lang blijven zitten, omdat hij de meeste stemmen kreeg. heel veel mensen gaan niet meer stemmen en dat is de grootste fout. laat uw stem niet verloren gaan omdat dan de vvd nooit weggaat alle rijkere stemmen daarop want daar zorgt hij goed voor. ik ga altijd stemmen en ja ik zit in de hoek waar de klappen vallen als 60 plusser kom je niet meer aan de bak, maar moet wel werken tot 67 en 3 maanden. ben nu een soort van zzp er maar is echt zwaar. de aow leeftijd is een behoorlijke klap geweest en dan ook nog hoge zorgkosten kan nog wel een tijdje doorgaan maar het helpt niks we zitten met deze regering opgescheept en ik hoop dat de mensen dr ogen opengaan

 15. Helaas Jan, ook zonder Rutte en zijn maatjes gaan de zaken gewoon door, de machthebbers achter de macht, hebben de koers al uitgezet. Ook de regeringsleiders hebben daar niets te vertellen. Daar valt niets meer aan te veranderen. Het (klootjes)volk is het haasje. Het enige wat (misschien) werkt is massaal in opstand komen. De macht aan het volk. Ik weet het, dat is al vaker geprobeerd, maar misschien doen we het nu beter.

 16. Als mensen de hele Politieke Strategie nog niet snappen, dan snap ik de bevolking van Nederland niet meer! Vergeet ook niet dat Groen Links een onderzoek heeft gedaan naar Provinciale verkiezingen waaruit blijkt dat de VVD de winnaar wordt!! Groen Links steunt de VVD?? Of gaat VVD alsnog een coalitie aan ?
  De Politici in Nederland beginnen op die van het Romeinse Rijk te lijken. We weten hoe dit is afgelopen

 17. Beste JanD,

  Zo als gewoonlijk staan de beste stuurlui aan de wal. Ik ben benieuwd hoe jij al deze problemen denkt aan te pakken.

 18. En zo is het maar net kloothommels eerste klas 51jaar gewerkt en al jaren gekort en elke keer genaaid worden door die gasten wat mij betreft kunnen jullie naar Alaska maar wel zonder gas hoop e cht dat ze weggestemd worden

 19. Hier kan ik het alleen maar roerend mee eens zijn en daar hoef je geen rotterdammer voor te zijn..dit geldt voor iedere nederlander …zo jammer dat het meestal mosterd na de maaltijd is…we weten het wel maar we doen er gewoon niets aan. Laksheid en gemakszucht dat stralen we uit en daar wordt handig gebruik van gemaakt…ik hoop dat we voor de verkiezingen juist door dit zulk meldingen we wakker worden geschud en nu eens daadwerkelijk gaan meedenken wat we van onze toekomtst verwachten…niet eens meer voor mezelf maar voor de generates die niet voor onze fouten moeten boeten…

 20. Weer goed verwoord!!dat het maar mag gebeuren in maart.die maand word ik 65 ik werk tot eind april dit jaar en dan dus niet meer!!!daar kan de klootzak mij niet van tegenhouden,ik stop gewoon.50 jr werken is zat.het lichaam is stuk de geest pas als ik dood ben.vr.gr.simpele man

 21. Hulde Jan,
  In maart en mei gaan we die bedriegers van de burgers in dit land wegstemmen en kortwieken.

 22. Man man man we zouden een eigen nieuw partij moeten oprichten en heel die politiek eens terug in hun schoenen moeten zetten !! De NVP

  NEDERLANDSE VRIJHEIDS PARTIJ
  Want die trutte partijen die vernielen dit land en anders de koming maar eens ter verantwoording roepen dat zijn personeel niet deugt

  Mvg ejansen

 23. Volledig eens met de schrijver eens.
  Wij krijgen er 30 euro bij en zijn er 70 meer kwijt per maand.
  Een oaw’ers die er €35,00 op vooruit ging komt er nu achter dat hij net boven de grens van huurtoeslag zit met deze verhoging en gaat er nu €145,00 op achteruit maandelijks.
  De mensen worden van alle kanten oren aangenaaid en dan ook nog met het lachend gezicht van RUTTE in beeld.
  Dit is geen predident voor alle nederlanders, maar voor de multinationals.
  Er zijn maar een paar banken in Nederland die het erg goed doen, VOEDSELBANK, SPEELGOEDBANK en de KLEDINGBANK.
  Schaam je kapot regering.

 24. Zullen ze nu onze Mark ook vervolgen voor het roepen,ik sla ze eigenhandig in elkaar, dat tuig,
  Net zo als Wibbers riep minder minder, dat was ook zo, maar niet zo erg,

  Ben benieuwd wat de OM doet

 25. Goed zo Jan.
  We zullen ze in de gaten houden de komende maanden.

  Groet en bedankt voor de nieuwe post offline.

 26. Beste genders.
  Mark Rutte heeft zijn ziel en zaligheid aan de duivel verkocht. Bij zijn initiatie in de sekte van het “alziend oog” werden zijn gevoelens en emoties uitgeschakeld en geremplaceerd met satanische obsessies. De duivel bezorgde hem een positie van macht en aanzien. Maar de duivel eist gehoorzaamheid, trouw en adoratie. En Mark Rutte moet nu de opdrachten van Satan uitvoeren. Dat noemt hij de “hogere belangen”. Mark Rutte heerst met de duivelse methodiek van list, leugen, bedrog, roof en diefstal. En hij schaterlacht alle kritiek weg. Hij heerst als een absoluut vorst, die geen boodschap heeft aan de mening van het volk. Hij meent alles bij het volk door de strot te mogen duwen (excusez les mots). Hij speelt met een kostbaar teer vaasje, dat elk moment uit zijn handen kan vallen. In plaats van migratie te bestrijden, laat Mark Rutte de ongeletterde, zielugge, criminele, vredelievende, gelukzoekende, veel eisende en respectloze kansparels en masse binnen. Onze Nederlandse identiteit dreigt verloren te gaan in een middeleeuwse moslim ideologie, waaraan wij Nederlanders ons zouden moeten aanpassen. Onze vrijheden worden beperkt en met indoctrinatie worden ons valse schaamtes opgedrongen. Mark Rutte gaat o zo graag soldaatje spelen in landen ver van huis. Maar hij heeft zelf zijn militaire dienstplicht ontlopen. Dat was in zijn tijd nog niet afgeschaft. Mark Rutte heeft wat geschiedenis gestudeerd en meent nu alles over euroconomie te weten. Hij verkwanselt onze welvaart. De verzorgingsstaat is niet meer. En de ziekenfonds is onbetaalbaar geworden. Privatisering zou concurrentie in de hand werken, maar bracht ons onbetaalbare nutsvoorzieningen. Snelle yuppers, bonusboeven, woekerschurken en ander tuig kunnen naar hartelust grisselijk graaien. En Mark Rutte staat toe, dat miljarden uit onze belastingpot ongecontroleerd worden gedoneerd aan corrupte machthebbers in ver weg landen. De middenstand is inmiddels grotendeels failliet. Op de bedrijventerreinen geraken de leegstaande productiehallen van gesloten bedrijven in verval. Bij de bevolking slaat de armoede toe. Zelfs de middenklasse kan niet meer rondkomen. De koopkracht holt zienderogen achteruit. Aan het einde van salarissen, pensioenen en uitkeringen blijft er alsmaar meer mand over. Mark Rutte spendeert royaal Nederlands belastingeld in de bodemloze put van de EU en is de graag geziene slijmbal bij de dronken bende van Brussel. Mark Rutte heeft zijn achterban genaaid en ons mooie Nederland verneukt. Mark Rutte bralt alsmaar ungefundeerde verkiezingskreten uit. Hij belooft en belooft en belooft, maar net als bij Pinokkio kun je geen woord van deze zogenaamde verlichte duivelsaanbidder geloven.
  Mark Rutte, foei, foei, foei !!! Het is de hoogste tijd voor jou, om op te pleuren !!!

  https://www.youtube.com/watch?v=jLqGkG_o-vM

 27. Oh gut gut gut, wat hebben we het toch weer slecht in Nederland.. blijkt we weer hoe simpel een hoop Nederlanders zijn.
  Ze lezen wat en beginnen gelijk te mekkeren.
  Rutte heeft ons wel door de crisis geloodst.
  En hij is nog steeds bezig om die struisvogelpolitiek van dat paarse gedoe weg te werken.
  We komen niets maar dan ook niets te kort in Nederland.
  Stop met mekkeren en kom van je oh zo luie reet af en maak jezelf nuttig voor de maatschappij.
  Rutte krijgt weer mijn stem want met iedere andere partij gaat het echt niets worden.

 28. Maar het gevaar is dat een grote groep maar weer links gaat stemmen.
  Dus worden we dan weer door de kat gebeten in plaats van de hond.
  Ik heb dit in Venezuela gezien, waar de mensen heel makkelijk zeggen ASI ES (het zij zo)
  wel klagen, maar uiteindelijk berusten in de situatie.
  Pim Fortuyn had een visie, maar werd helaas vermoord, doordat alle gevestigde partijen haat gingen zaaien.
  Laten we dus eens allemaal gaan stemmen, maar vooral niet op VVD, CDA, PVDA, GroenLinks, D66, SP, Partij voor de Dieren, Christen Unie, SGP
  Dit zijn de partijen die Nederland vernaggeld hebben.

 29. Helemaal eens met jan. Maar helaas is er geen partij in Nederland die groot genoeg wordt om het hele zooitje naar huis te sturen. Er zal dus eerst een partij opgericht moeten worden die de kiezers eerlijk en goed kan uit leggen waar het allemaal om draait. PVV en FvD roepen steeds en hebben de eigenschap zichzelf steeds de grond in te boren door domme opmerkingen. Als ze daar eens mee stoppen dan maken ze nog een kans. Leg de kiezers nu eens uit waarom we jullie moeten kiezen. Laat de keizers eens zien hoe we genaaid worden en vertel wat jullie beter zullen doen.

 30. Peetje, 13 januari 2019, 08:47 zegt, dat Rutte ons door de crisis heeft geloodst. Welke crisis? Het ging prima, er werd hard gewerkt…het was een bankencrisis, de burgers deden het prima en hebben zelfs de miljarden op tafel gelegd om de banken te redden.
  Wie mag wie nu dankbaar zijn?

 31. Dat zijn ware woorden wat hier geschreven staan. Rot toch op Rutte met je hele hebben en houden. Ik wil wel eens voor 1 week met Rutte ruilen met de bankrekening.Misschien? ????piept hij dan wel anders en gaat dat zacht eitje wel om zijn moeder roepen.Jan jongen je hebt helemaal gelijk met hetgeen je geschreven hebt.

 32. Een grote puinhoop heel de politiek, dit miljonairs minnend kabinet dat al zeker 6 jaar met leugens en blunders en bedrog aan het roer zit die totaal niets heeft met Jan met de Pet maar alleen voor 3 keer modaal en hoger en kleine ondernemingen Shell, Unilever en niet te vergeten het koningshuis waar de grootste aandeel houder van de Shell bij zit Beatrix . Maar op wie moet je dan stemmen groen links waarvan de leider Klaver zich laat verplaatsen in een vette BMW en alleen maar lult over milieu en als het aan hem ligt nog eens duizenden vluchtelingen naar Nederland komen, of een partij PVV die alleen maar olie op het vuur gooit en niet met oplossingen komt, of een CU die zondags in de kerk die man lastig vallen die aan dat kruisje hangt en je s`maandags weer een bal uitdraaien, of een CDA die alleen maar oog heeft voor de heren boeren en super stallen, of PVDA de enige rechtse socialisten die samen met de VVD dit veroorzaakt heeft en nu alle zeilen bij zet om de fouten te herstellen ,of een partij die nog harder om zijn as draait als een windvaan D66 met aan het roer een leider met een levenservaring van een eendagsvlieg, of 50 plus waar de rollators door de zaal vliegen , of de SP met een interne strijd daar loopt de ene met de andere over naar een andere partij omdat (nog steeds) het kopstuk van de SP zijn dochter naar voren geschoven heeft in plaats van de Hr van Raak of Renske Leijten die veel mondiger zijn en meer politieke kennis hebben. Zeg het maar

 33. Daar hoef jij je niet voor te schamen, als ik het wil lezen heb ik in ieder geval een keus. Met de acties van onze minister ( ik schaam mij voor hem ), heb ik GEEN keus !! Als zieken, gehandicapten en werklozen in een hoek getrapt worden, door dit figuur, is hij volgens mij op school altijd getreiterd en zit dat er nog steeds in, vandaar dat meneertje wel even de “gewone “man uitzuigt en dit ongelimiteerd blijft doen, blijkt dat hij niet veel heeft geleerd op school!! Want tenslotte moet je de minderheden pakken, want dat is veel makkelijker, een fenomeen wat zich bij veel geesteszieke mensen voordoet. Dit word in de volksmond ook wel slapjanussen genoemd!! Deze mensen met deze instelling zijn een gevaar voor de mensen, er word niemand geholpen die zichzelf niet kan helpen. Voor het gemak word er hier eventjes een grote groep vergeten die hun hele leven hebben gewijd aan het opbouwen van nederland, totdat zij ziek werden, gehandicapt of de pensioensleeftijd hebben bereikt !! Hoeveel duidelijker wil je het nog meer hebben ??? Nee, deze mensen die NU in de regering zitten steken elkaar alleen maar aan, onder het bewind van dit zieke meneertje !!

Comments are closed.