Aan Mark R.

Black Friday 2021Black Friday 2021

Meneer Rutte,

Kunnen we het erover eens worden dat het over tien dagen 4 december 2021 is?

Mooi.

Gisteren voorspelde Diederik Gommers, de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC), in de Tweede Kamer dat op 4 december sprake is van ‘code zwart’ in de Nederlandse ziekenhuizen als niet onmiddellijk véél strengere coronamaatregelen gaan gelden.

Mocht u vergeten zijn wat ‘code zwart’ precies inhoudt: dan moeten mensen die éigenlijk onmiddellijk naar de intensive care moeten om te kunnen overleven, in het slechtste geval lóten om een plekkie.

Een paar uur nadat IC-arts en IC-‘branchevoorzitter’ Gommers op basis van de aantallen positieve coronatests én zijn kennis over de beschikbaarheid van IC-bedden én IC-personeel die voorspelling deed, was er iemand anders die ook iets te melden had over ‘code zwart’.

Minister Hugo de Jonge.

In de Eerste Kamer.

Die zei, op basis van de theoretische mogelijkheid om het aantal IC-bedden uit te breiden naar eerst 1150 en daarna 1350: “We zitten nog niet in de buurt van ‘code zwart’. Ik kan niet voorspellen dat we daar over tien dagen wel zitten. En het lijkt mij dat ook de heer Gommers dat niet kan voorspellen.”

Over tien dagen, op 4 december 2021, weten we wie er gelijk had.

Gommers, die beweert dat die 1350 IC-bedden er niet komen omdat het personeel ontbreekt en dat ‘code zwart’ er dus aankomt.

Of De Jonge, die beweert dat die 1350 IC-bedden er wel komen en dat alleen een vlotte behandeling van de wetswijzigingen die 2G mogelijk maken en wat marginale aanpassingen van ‘de regels die we met elkaar hebben afgesproken’ dat nog in de weg staan nodig zijn om ‘code zwart’ te voorkomen. De Jonge, die de Tweede Kamer al eerder voorloog over het aantal IC-bedden.

Dus we hebben een datum.

En we hebben een uitkomst.

Als op 4 december zonder écht ingrijpende maatregelen op de kortst mogelijke termijn (zoals een strenge lockdown, met vooral wél dichte scholen, en een snelle boosterprik voor kwetsbare mensen) geen sprake is van ‘code zwart’, zat Diederik Gommers ernaast.

Een goede reden voor al die talkshows om de man eeuwige mediarust te gunnen.

Maar als vanaf 4 december wél geloot moet worden (IC-bed voor de winnaar, doodskist voor de verliezer), zat Hugo de Jonge er (voor de zoveelste keer) naast.

Wilt u in het laatste geval samen mét Hugo de Jonge éindelijk iets van eergevoel tonen en voor altijd opsodemieteren?

Dank u.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Voor 5 december alvast.

2 thoughts on “Aan Mark R.

  1. De situatie is momenteel ernstiger dan een jaar geleden. Toen waren er nul (0) vaccins gezet en nu al bijna 25 miljoen. Mijn vertrouwen in het rivm is tanende, teveel wartaal en gedraai. Weet u nog? Flatten the curve, herd immunity, mondkapje helpt niet, mondkapje helpt wel, vaccins zijn de uitweg naar het oude normaal, 75% gevaccineerden moet voldoende zijn, 1,5m is een richtgetal, we hebben voldoende IC capaciteit, het virus komt 100% van een vleermuis, heel misschien per ongeluk toch uit een Chinees lab, de derde golf zal waarschijnlijk de laatste zijn, we hebben het ergste achter de rug, we kunnen eindelijk gaan versoepelen, er komt geen zware lockdown meer. Zomaar wat citaten uit ruim 21 maanden rivm adviezen. Ik vergeet er waarschijnlijk nog tientallen. Ik vrees dat deze ellende nog jaren gaat duren, het oude leven van voor februari 2020 lijkt nostalgie. En geen zorgen, ik heb mijn 2 vaccins gehad en zal ook de derde nemen en de vierde. Maar lieve overheid, wees eens wat opener en transparanter en zaai geen paniek, of zet alles en iedereen neer als wappie. Het is geen jeugdjournaal of het jaar 1958. We zijn volwassen mensen.

  2. Vrolijk rechts giechelmeiden hebben Jan Paternotte als gast. Dit kan er ook nog wel bij op de vroege morgen. Die vent heeft echt alles waar ik van walg. Pedant betweterig d66 zeurmannetje. Een ziekelijke obsessie van controle, handhaven, politie, boa, rapporteren en bekeuren. Bij d66 laten we iedereen vrij in zijn waarde en mening en laten we niemand vallen. Haha grapjas.

Comments are closed.